Cu buzunarele la vedere

 • Dan Nica vorbind despre alegerea lui Traian Băsescu din 2009: „La acel moment am constatat şi am reclamat numărul mare de voturi nule. Multe buletine aveau două ştampile. Am constatat atunci, inclusiv în Capitală, multe secţii unde s-au falsificat procesele verbale. Din secţie procesul verbal a plecat cu Mircea Geoană învingător, iar până la Biroul Electoral scorul era tocmai invers. O altă anomalie a fost la CNP-uri. Am găsit CNP-uri de persoane care aveau 120 de ani sau de oameni care nici măcar nu se născuseră”.
 • Cristian Pîrvulescu, în același articol, despre aceleași alegeri prezidențiale din 2009: „În peste 200 de secţii de pe teritoriul României s-au depistat anomalii statististice. În condiţiile în care diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost de doar 2%, au existat secţii unde diferenţa era de 15%. În secţiile din imediata proximitate s-a păstrat procentul normal de 2%, doar în anumite secţii s-a depistat acest decalaj. Evident anomaliile statistice au fost mari la secţiile din diaspora”. […] „Pârvulescu susţine că au fost întâlnite situaţii în care, pe listele suplimentare, figurau peste 2000 de persoane. ”În gara din Alba Iulia au votat peste 2000 de persoane, asta în condiţiile în care pe acolo trec maxim 1000 de călători zilnic. Este greu de crezut că toţi s-au dat jos din tren ca să voteze””.
 • Beția îți dă iluzia că ești „mai atrăgător”…poate și „mai deștept”, „mai frumos”, „mai avut”. Numai că atunci când te trezești…îți dai seama că „n-ai evoluat deloc”. Dimpotrivă…
 • Și noi suntem curioși să vedem…câți fani are Gaga în România. Însă dacă sunt „extravaganți” în îmbrăcăminte înseamnă că sunt de la PD-L, că ăia au furat „bine” până acum.
 • O cartelă de metrou, cu două călătorii, costă de astăzi 4 lei.
 • Care sunt persoanele care vor fi radiate din listele electorale permanente.
 • Mircea Geoană: „ROMANIANS are even more tired, frustrated and angry than many other Europeans. Romania, the seventh most populous country in the European Union, ranks at the very bottom of almost all European human development measures. Its poorest citizens are paying the harshest price for the current fiscal tightening and years of negative or slow economic growth. Five years after Romanians acceded to the European Union, their hopes have been shattered, the promises made to them have been repeatedly broken, and their quest for dignity at home and in Europe has been denied [Românii sunt mai obosiți, mai frustrați și mai furioși decât multe alte popoare europene. România, a șaptea țară din UE ca populație, e ultima când vine vorba de aproape orice măsură de dezvoltare umană din Europa. Cei mai săraci cetățeni români plătesc cel mai scump pentru greutățile fiscale actuale și anii de creștere economică negativă sau lentă. La cinci ani după aderarea la Uniunea Europeană, speranțele românilor au fost nimicite, promisiunile făcute le-au fost încălcate repetat, iar dorința de a avea o poziție demnă în țară și în străinătate le-a fost refuzată]”.
 • Idem: „Austerity is creating room for extremism on both the left and right [Austeritatea alimentează extremismul, atât de dreapta cât și de stânga]”.
 • Victor Ponta: „S-a dovedit că afirmația domnului Ioan Rus nu a fost adevărată. Întâi încerc să rezolv informația transmisă de Curtea Constituțională și după aceea vom căuta vinovații. Este o inerţie a administraţiei româneşti, care există de ani de zile şi pe care un şoc al referendumului, foarte strâns, în care 8 mil jumătate de români au venit la vot şi li s-a spus că votul lor nu contează că nu sunt 9 milioane. Degeaba ne umflăm populaţia pe hârtie ca să primim, mai mulţi bani, când realitatea ne dovedeşte că nu este adevărat. Toţi cei care au fost în administraţie sunt vinovaţi de asta”.

 • Georgică Severin: „Este extrem de grav ceea ce s-a întâmplat prin intervenţia Parchetului la Autoritatea Electorală Permanentă, la Biroul Electoral Central. În primul rînd, este o gravă încălcare a secretului votului. În al doilea rând, conform legii, până la încheierea procedurii de vot şi procedura de vot se va încheia în momentul în care referendumul va fi validat sau invalidat, singura autoritate din această ţară care are dreptul să aibă acces la listele de vot este Biroul Electoral Central. Odată încălcat acest lucru, aş putea să spun practic că opt milioane şi jumătate de oameni se află sub incidenţa violării secretului votului şi culmea, colac peste pupăză, 10 sau 12 organizaţii non-guvernamentale apropiate de preşedintele Băsescu au dat  un comunicat prin care solicită ca toate aceste liste electorale să fie făcute publice. Practic, activiştii PDL cer listele cu cei care au fost împotriva lui Traian Băsescu. Vă daţi seama la ce nebunie ajungem. Într-un fel, văd o situaţie în care sunt lipite pe geamurile sediilor PDL listele celor care nu sunt cu ei, exagerez acum evident, dar este o încălcare extrem de gravă şi aştept două reacţii, de la UE care ducea grija acestui referendum şi a doua reacţie de la ambasadorul SUA care s-a declarat extrem de încântat de domnul Daniel Morar”.
 • Pentru ca referendumul să fie validat și Băsescu demis din actualele liste electorale care conțin 18.292.514 persoane, trebuiesc scoase 1.374.407 persoane”.
 • Mircea Badea: „Campioana olimpica de la Los Angeles, Florica Lavric, lupta cu cancerul. Pentru asta are nevoie de bani. E momentul ca mimozele si feisbucistii sa arate atasamentul lor real fata de valorile olimpice si sa scoata banu’, ca la dat din fleanca am vazut ca se pricep”.

 • Marius Oprea: „Acest discurs pe care Traian Băsescu îl aruncă pe piaţă zilele acestea face parte dintr-o paradigmă stalinistă. Ca să spun aşa, face parte din şcoala stalinistă de discurs. Este tipul de discurs pe care copilul Traian Băsescu l-a auzit de mic, prin anii 60. La mediul militar în care el a trăit, să nu uităm că tatăl său era militar, el a intrat de tânăr în sistem. Nu cred că avea alţi idoli. Pentru el Pavlik Morozov, pionierul care şi-a turnat părinţii, era un exemplu. E vorba de acel băiat care şi-a turnat părinţii la şcoală. Partidul i-a lăsat familia să moară de foame, iar băiatul a fost lapidat în pădure de rudele sale”.
 • Idem: „Da, Traian Băsescu este un împărat gol. Dacă ne uităm putem să îl comparăm cu Ceauşescu în ultimii ani, când nu mai vedea dincolo de confortul sufrageriei sale. Dacă înlocuim “agenturile străine” ale lui Ceauşescu, cu mogulii de astăzi ai lui Băsescu, obţinem exact acelaşi discurs. Doar că, nici măcar Ceauşescu, nu a avut curajul să şi-o numească pe Zoe în Marea Adunare Naţională. Băsescu şi-a trimis-o pe Eba la Bruxelles”.
 • Idem: „Este o copie jalnică a unui dictator. Un dictator la final de drum”.
 • Președintele suspendat al României, Traian Băsescu continuă să mintă și să intoxice opinia publică cu privire la adevărata cifră de români cu drept de vot. Sâmbătă [4 august 2012], acesta a spus că dacă se face corect actualizarea listelor, numărul românilor cu drept de vot va crește cu 300.000”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *