La pas cu vântul

 • În Româniaa crescut consumul de droguri, precum cocaina, heroina, canabisul, haşişul sau amfetaminele, iar cei care le cumpără sunt doar la un pas de oricare dintre noi. Oraşe cu probleme în ceea ce priveşte consumul de stupefiante, spun procurorii antidrog, sunt Constanţa, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Braşov”.
 • „”Despre erată am aflat, din presă, ieri. L-am sunat pe judecătorul Minea încercând să aflu şi să înţeleg despre ce este vorba. Nu am avut nicio informare, consultare prealabilă în legătură cu erata. Tot din presă am aflat şi despre solicitarea făcută de Curtea Constituţională Comisiei de la Veneţia„, a mai spus judecătorul constituţional Tudorel Toader”.
 • Designerul clujean Istvan Cîmpan a creat pantofii pentru ţinuta oficială a sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Londra 2012”.
 • Banca Naţională a României (BNR) pune în circulaţie, în scop numismatic, începând de mâine (10 august 2012), o monedă din argint dedicată aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Pretul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 340.00 lei pe bucată”.
 • Tiberiu „o iubește” pe Andreea Pora. Adică „se regăsește” în aparițiile ei televizate:
 • În drum spre Lugoj cu aproximativ 20 de km înainte de destinație, am avut o surpriză extraordinar de plăcută. Pe drumul european E673 între localitățile Făget și Lugoj, în localitatea Traian Vuia s-a deschis recent (în aprilie 2012) un muzeu cu același nume dedicat marelui inventator român și pionier al aviației mondiale”.

 • Hannes Swoboda a declarat că „grupul PPE face apeluri doar la Guvernul român, nu şi la adresa preşedintelui Băsescu şi a apropiaţilor acestuia”.
 • Minstrul Muncii, Mariana Câmpeanu: „Indemnizaţia pentru creşterea copilului va reveni la nivelul anterior, de 85% din salariu, după ce legislaţia care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială va fi modificată de către Parlament, în sesiunea din toamnă”.
 • Varujan Vosganian: „aș vrea să resping în numele USL declarațiile prin care până la obsesie este acuzat Guvernul României că nu ia măsuri economice și că neglijează realitățile economice ale României. Probabil că, pentru liderii PDL, a acționa în domeniul economic înseamnă să tai salarii și pensii și să mărești impozite. Guvernul USL a făcut așa cum s-a angajat, exact contrariul. Au fost reașezate salariile și a doua etapă urmează, așa cum ați fost informați, în luna decembrie. S-au redat drepturi pensionarilor în legătură cu plata contribuțiilor la asigurări sociale și, în ceea ce privește fiscalitatea, s-au luat deja măsuri de reducere a fiscalității și o parte din ele sunt anunțate în continuare pentru a doua jumătate a anului și pentru anul 2013”.
 • Idem: „Notez dintre acestea creșterea plafonului de neplata a TVA la 65.000 euro, reducerea masivă a cheltuielilor de protocol și a altor cheltuieli de natură bugetară, intenția de reducere a Taxei pe Valoarea Adăugată pentru materiile prime de bază, renunțarea la o seamă de impozitări în ce privește piețele de capitaluri și, în ceea ce privește acțiunile de natură birocratică, au fost realizate audituri la toate ministerele și ați primit deja o parte din informări, s-a restrâns dreptul funcționarilor publici de a participa la consiliile de administrație, s-au revăzut contractele cu intermediarii de energie electrică și ele fie au fost anulate, fie sunt reașezate pe criterii de natură economică. În plus, e de salutat acțiunea Guvernului de redeschidere a dialogului cu mediile de afaceri, cu camerele de comerț străine reprezentate în România și a realizării unui proiect comun în care reprezentanții mediului de afaceri să fie parte”.
 • Ion Iliescu: „cei 8 milioane si jumătate de cetăţeni care au votat la Referendum în ziua de 29 iulie 2012 reprezintă nu 50% plus 1, ci aproape 60% din corpul electoral – în ciuda boicotului organizat de domnul Băsescu şi susţinătorii săi (acţiune nelegală şi imorală, care, de altfel, a şi fost sancţionată de electorat printr-o prezenţă demnă de respect)”.
 • Aseară, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat telefonic la RTV că dacă un judecător de la CCR a procedat abuziv, încălcând voinţa Curţii şi semnând în numele preşedintelui acelei instituţii, el va fi judecat de plenul Curţii, urmând să fie revocat şi înlocuit de Parlament sau de către preşedintele României. Oricine e vinovat de asemenea fals în acte publice este pasibil de revocare. Şi de consecinţe penale. Premierul Ponta, totodată, a considerat inadmisibilă anchetarea fotomodelelor de la Constanţa pentru că au votat la referendum”.
 • Mihai Criste are 37 de ani și e pictor suprarealist. „Îmi place să vorbesc în culori, în principal despre dragoste cu tot ce cuprinde ea. În multe din lucrările mele abordez timpul prin imortalizarea unei idei, a unei clipe sau trăiri. O fac ca pe un protest, ca pe o luptă a artistului cu această reuşită ireversibilă”.
 • Datele oficiale despre listele îndreptate ale Referendumului.
 • Despre prietenia dintre Radu Zlati și Crin Antonescu. Îi leagă facultatea, căminul, muzica, fotbalul, istoria…
 • Ion Predescu: „Erata care s-a publicat ulterior este o decizie politică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *