Skip to content
Zori de toamnă
- Florin Georgescu, în urma negocierilor cu FMI și Banca Mondială: „”În plan fiscal, s-au agreat măsuri importante pentru stimularea mediului de afaceri, crearea de locuri de muncă, dezvoltare şi inovare tehnologică. Plata TVA la încasare a fost agreată. Aceasta se va aplica efectiv, datorită necesităţii unor pregătiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. Pe partea de cheltuieli bugetare, s-au asigurat sume suplimentare la nivelul autorităţilor locale în vederea onorării obligaţiilor către persoanele cu dizabilităţi, precum şi pentru plata arieratelor, respectiv datoriilor restante ale autorităţilor locale către diverşi furnizori şi diverşi creditori”, a explicat ministrul Finanţelor”.
- „Încercaţi totuşi, domnule Jose Manuel Durao Barroso, spre binele comun al restabilirii adevărului şi încrederii, să vă ridicaţi deasupra intereselor partizane care vă afectează discernământul ori de câte ori vă aventuraţi în afirmaţii şi luări de poziţii legate de România şi destinul ei post Referendum. Depăşiţi-vă condiţia de politruc tentat să dea pragmatismului numai durata şi dimensiunea clipei, ignorând costurile şi pericolele pe termen lung ce ar putea decurge din atitudinea dumneavoastră lipsită de empatie şi obiectivitate. Da, costuri devastatoare ce vor pune în pericol însuşi proiectul comun minat de lipsa credibilităţii şi a încrederii!”.
- „Preşedintele României, Crin Antonescu, îi acordă trimisului SUA o întrevedere oficială la Cotroceni, mâine, începând cu ora 13. Americanii vor înţelege extrem de clar tot ce se întâmplă în România, unde puterea democratic aleasă, USL, care reprezintă peste 60% din voinţa poporului român recent exprimată la alegerile locale şi preşedintele constituţional, Crin Antonescu, personalitatea care în toate sondajele se bucură de cea mai mare încredere la promisiunea de vot prezidenţială, asigură administrarea treburilor României, în acord perfect cu democraţia şi statul de drept, şi totodată, cu imperativele de redresare economică. Ultimul aspect e de fapt relevat de însăşi încheierea cu succes a negocierilor cu FMI, care de această dată a ţinut seama de necesităţile concrete ale poporului român, nu doar de stabilitatea macroeconomică abstractă.
- Idem: „Şi în timp ce guvernanţii se comportă impecabil – riscând chiar să-şi nemulţumească alegătorii prin prea marea toleranţă faţă de dezordinile provocate de rămăşiţele fostului regim Băsescu -, preşedintele demis şi acoliţii lui instigă la ilegalitate şi la anarhie, făcând totodată presiuni, recunoscute ca atare de către Băsescu însuşi, la adresa unor responsabili ai instituţiilor statului, asupra cărora insistă să exercite un anumit control prin şantaj. Trebuie să se ştie şi despre dosarele penale ale lui Băsescu, şi despre cauzele mai noi, aflate, încă, în suspensie – vezi plângerea penală a lui Ciuvică-Piperea în cauza spălării de bani, reiterată prin proceduri judiciare”.
- „Ministerul Apărării a anunţat săptămâna trecută rezultatele verificărilor făcute de Comisia înfiinţată pentru a lămuri situaţia înaintărilor şi acordărilor de grade militare pentru rezervişti, în perioada 2011-2012. Pe lista celor care au fost înaintaţi în grad apar nume sonore din politică, mai ales din partea PDL şi UNPR. Cele mai multe dintre aceste avansări în grad, mai exact 835, au fost realizate ilegal, a constatat comisia MapN”.
- Idem: „Comisia MapN a constatat că în 2011 s-au făcut 1.257 de avansări sau acordări de grade militare. Dintre avansările în grad, aproape 44% (316 din 723) nu au fost legale, iar dintre acordările de grade militare, aproape 80% (426 din 534) nu au fost legale. În 2012, s-au făcut 205 avansări sau acordări de grade militare. Dintre avansări, peste 41% (77 din 186) nu au respectat legea, iar dintre acordările de grade, peste 84% (16 din 19) nu au fost legale”.
- Când orașele au ajuns de vânzare…și le cumpără te miri cine.
- Intervenția Prea Curatei Stăpâne, ieri, în stingerea incendiului din Sfântul Munte Athos.
- Rezultatele celor 103 sportivi români la Jocurile Olimpice de la Londra.
- Tudor Giurgiu, care nu poate să accepte că Bisericile nu sunt „bătăile de joc” ale cui dorește: „Era vorba de una filmată într-o Biserică. Am avut de-a face cu toată opacitatea şi opoziţia Bisericii Ortodoxe Române. Ea nu permite filmarea într-o Biserică, pe motiv că Sfântul Sinod a interzis orice filmare în spaţiile sacre, indiferent de film. Ar fi trebuit să construim noi unul”.