Soare de Sărbătoare

 • „În cuvântul de învăţătură rostit după citirea Pericopei Evanghelice, Patriarhul României a explicat importanţa cinstirii Maicii Domnului pentru viaţa Bisericii: ‘Prăznuim astăzi Adormirea Maicii Domnului, trecerea ei prin moarte, dar şi mutarea ei la cer, pentru că nu putea rămâne în stricăciune trupul din care s-a Întrupat Dumnezeu Fiul Iisus Hristos care a biruit moartea prin Înviere. Deci, Maica Domnului prevesteşte această mutare care este o schimbare a modului de existenţă. Trece de la existenţa pământească, în care domină fenomenele compunerii şi descompunerii, la viaţa cerească în care sufletul şi trupul, fiind într-o unitate desăvârşită, vor participa la slava, bucuria şi fericirea Mântuitorului Iisus Hristos, la Slava Preasfintei Treimi şi la bucuria îngerilor. De aceea, Maica Domnului a devenit icoana Bisericii care ne mută din viaţa aceasta pământească la viaţa cerească’ ”.
 • Dan Șova: „un nou referendum nu poate fi organizat. Singurul lucru care este posibil în cazul, Doamne fereşte şi nedorit de noi, pe care eu personal, nu mi-l pot imagina în acest moment, juridic vorbind, nu-mi pot imagina şi constituţional, întoarcerea domnului Băsescu, dar dacă ea se va întâmpla şi domnia sa va înţelege în continuare să încalce Constituţia, singura posibilitate este reluarea unei proceduri de suspendare„.
 • Când ai de-a face cu Băsescu, nu tratezi purtând ramura de măslin, în timp ce el ţine într-o mână diversiunea şi dezinformarea, în cealaltă cohorta de slugi implantate de mult prin instituţii fundamentale ale statului, iar în dinţi cuţitul pe care e gata oricând să ţi-l înfigă în spate. Lupul şi-ar putea schimba părul, dar în nici un caz năravul”.
 • Idem: „Un armistiţiu cu Băsescu ar fi un coşmar naţional. O demonstrează chiar în aceste zile, când, evident că la ordinul lui, Codruţa Kovesi şi Daniel Morar (lăsaţi la cârma Parchetului printr-o supuşenie inoportună a lui Ponta faţă de dispoziţiile ţâfnoase ale lui Barroso) procurorii hăituiesc alegătorii prin ţară, anchetându-i abuziv, mai rău ca într-un stat totalitar. O demonstrează şi modul aberant în care oamenii lui Băsescu de la Curtea Constituţională învocă azi o lege, mâine alta, contrazicându-se penibil, dar urmărind un singur lucru: să-i arate lui Băsescu că sunt dispuşi la orice, inclusiv să arunce la gunoi 7,5 milioane de voturi, spre a-l salva. O demonstrează şi felul inadmisibil în care Băsescu şi liota lui au terfelit imaginea ţării, vomându-şi veninul şi frustrările, dar şi frica viscerală că vor da până la urmă socoteală, peste graniţă”.
 • Aşadar, după ce au bântuit satele patriei, ca pe vremea colectivizării, procurorii s-au întors cu 260 de dosare penale. Fireşte că orice faptă de acest fel trebuie pedepsită, indiferent cine e beneficiarul voturilor multiple. Dar cât de “uriaşă” este această fraudă în raport cu cele 8,5 milioane de voturi? Ea nu ajunge nici pe sfert la măsluirea legendară de la Ambasada României din Paris unde alegătorii, nici dacă erau acrobaţii de la Circul Kludsky, n-ar fi putut vota cu miile in aceeaşi secţie de votare”.
 • Idem: „Aţi uitat, stimaţi procurori, că în anul 2009, volumul fraudelor sesizate era de ordinul zecilor de mii de voturi, dar Curtea Constituţională, în înţelepciunea şi imparţialitatea ei, a respins, de plano, toate sesizările, pe motiv că fraudele nu au putut influenţa rezultatul votului? Adică, în 2009, câteva mii bune de voturi nu puteau influenţa rezultatul care, vă amintiţi, a fost de 50,3% la 49,7%, iar acum, la 88% contra 11%, câteva sute de cazuri cercetate sunt subiect de mare tămbălău! De ce nu a împânzit Parchetul şi atunci satele patriei, de ce nu l-a pus pe Teodor Baconschi să jure pe Biblie?”.
 • Ion Iliescu: „Nu credeam ca, dupa Revolutia din Decembrie 1989, îmi va fi dat sa asist la asemenea manifestari de un primitivism ferocehaite de procurori care dau navala peste oameni in case, in mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru Referendum. In ce lume trăim?!!! De unde au rasarit asemenea specimene, venite parca din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune, de esenta fascista? In Constitutie se precizează clar ca: „Ministerul Public reprezintă interese generale ale societății si apară ordinea de drept, precum si drepturile si libertatile cetatenesti”. Cum au aparat procurorii trimiși in aceasta acțiune de intimidare a cetățenilor „drepturile si libertatile cetatenesti”, adică dreptul lor elementar de a-si exprima opinia prin vot liber?”.
 • Mircea Dogaru: „Oare nefericitul personaj, care va ramane in istorie asemenea lui Mihnea cel Rau, sau Papura Voda, cu numele pe care, inspirat i l-au dat politistii – chiar isi imagineaza ca in Romania s-a instalat pandemia de Alzheimer? Hotul de alegeri si nu altul este cel care a proclamat, odata ce s-a declarat in mod anticonstitutional “jucator”  ca  “statul nu are nici o obligatie fata de cetateni”. Atunci la ce mama dracului mai exista? Ca sa justifice trimiterea prin frauda (ce ar trebui pedepsita ca si in cazul Nastase) a “printisoarei” lui la Bruxelles, sa ne faca de ras? In treacat fie spus, agramata nu se ridica nici la calcaiul piciorului stang al odraslei Ceausescu, pe care tat’su l-a trimis, totusi, numai la Sibiu. Tot hotul de voturi, direct sau prin instrumentele lui (Boc, Seitan, “branconierul” Igas, Oprea, etc.) a stabilit ca cine nu e de acord cu politica lui, poate sa plece sa munceasca unde o vedea cu ochii. El a declarat genocidul in privinta pensionarilor, proclamand: “600 de lei daca are, un leu sa i se ia, dar sa i se ia”; el a stabilit  media de 6 ani de viata dupa iesirea la pensie, el a taiat ilegal pensiile, aducand, prin contributia pensionarilor, mortalitatea in Romania la 700 de persoane pe zi, potrivit INS”.
 • Idem: „Nu! Traian Basescu nu se poate intoarce la Cotroceni pe poarta in fata careia si-a dat foc, anul trecut, maiorul in rezerva Petre Morjan, acuzand Dictatura!”.

 • Renault România a oferit 16 mașini cadou pentru Lotul olimpic al României.
 • După tatuajul anal…cred că urmează tatuajul pe creier.
 • Și cred că trebuie să fii foarte „manelist” să te duci să dai bani la un concert Lady Gaga.
 • Florin Lăzărescu ne umple de munte. De imagini de la munte.
 • Image00050

 • ÎPS Andrei Andreicuț: „Trebuie să constatăm cu durere că de la mic pînă la mare încă suntem foarte slăbuţi din punct de vedere creştinesc. Dacă am fi creştini de convingere, dacă Duhul Sfînt ar lucra în sufletele noastre, s-ar întîmpla bucurie şi pace şi facere de bine. Ori unde este bucuria şi pacea, pentru că ne doare să observăm că este atîta vrăjmăşie şi neînţelegere, ură şi ranchiună începînd de la clasa politică pînă la oamenii de rînd”.
 • Dintre cei 2.231.032 de români sărbătoriţi miercuri, de Sfânta Maria, 1.813.614 sunt femei, iar 417.418, bărbaţi, precizează sursa citată. Majoritatea femeilor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria, respectiv 1.392.607, poartă numele de Maria, 273.806 se numesc Mariana, 51.593 – Marinela, iar 31.252 – Mioara. Alte 25.526 de femei poartă numele de Marina, iar 25.477 se numesc Marilena. Tot miercuri îşi vor sărbători onomastica 10.917 care se numesc Mărioara şi 1.671 care poartă numele de Măriuca. În rândul bărbaţilor, 308.514 se numesc Marian, 105.414 – Marin, iar 3.344 – Marinică, potrivit MAI”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *