Punctul nodal al așteptărilor

  • Victor Ponta (pentru Wall Street Journal): „Pentru binele ţării, Curtea Constituţională trebuie să ajungă la un verdict”.
  • Sedentarismul: refuzul de a duce o viață activă.
  • Ciprian Domnișoru: „energiile anti-sistem din România sunt canalizate activ de partidele lui Mihail Neamțu sau Dan Diaconescu în folosul lui Traian Basescu”.

  • Idem: „În timp ce Aligică desființează poporul şi populismul, Dan Diaconescu contabilizează liniştit voturile celor 53% care regretă comunismul. Mihail Neamțu sau Adrian Papahagi zâmbesc liniştiți din studiourile lui Dan Diaconescu sau Radu Moraru. Cum se împacă aspirațiile lui Neamțu sau Papahagi cu populismul lui Diaconescu,  “O doctrină primitivă intelectual, dubioasă moral şi pro­fund periculoasă politic”, ca să citez din Aligică? Răspunsul trist este că aceste aspirații se împacă liniştit pentru că fac parte din acelaşi plan de înnoire a dreptei gândit de Băsescu. Răspunsul intelectualilor “băsişti” la participarea populației la referendum s-a manifestat în teorii  asupra “poporului de asistați” şi într-un val de dispreț pentru cei care au participat.  Sprijinindu-l pe Băsescu în chestiunea suspendării, aceşti intelectuali au evitat să privească spre coabitarea cu Dan Diaconescu sau spre dreapta de mahala sau de traseişti pe care Traian Băsescu nu va ezita să o susțină pentru a forma o majoritate. “Elita tânără academică” de la Noua Republică sau populismul lui Dan Diaconescu sunt doar vehiculele politice ale lui Traian Băsescu, nu un răspuns de substanță la nemulțumirea populației față de clasa politică. Intelectualii de dreapta au un răspuns simplu la regretul populației pentru Ceauşescu sau pentru votul masiv la referendum: “conviețuim cu oameni fără discernământ”. Cu toate acestea, aceşti intelectuali au conviețuit cu Prigoană şi Udrea. Mai nou “tânăra elită academică” de la Noua Republică îşi petrece serile în studioul lui Dan Diaconescu, atât de drag lui Prigoana sau Basescu. Poporul român are o vorbă creştin-democrată pentru acest gen de ipocrizie şi oportunism”.
  • Crin Antonescu (la Realitatea TV, în seara lui 17 august 2012, zi de vineri): „Șansele lui Traian Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt infime. Eu cred într-un verdict de validare a referendumului și de demitere a lui Băsescu, da, cu 6-3, da, pentru că așa este legea”.
  • Roxana Iordache: „Nici procurorii şi nici judecătorii nu sunt mai presus de lege. Totodată, ei sunt în serviciul cetăţenilor, nu în detrimentul lor. Procurorii sunt chiar obligaţi prin lege să ocrotească drepturile cetăţeneşti, nu să le ancheteze represiv. Campania Parchetelor are ca finalitate evidentă să inhibe dreptul la vot şi constituie în acelaşi timp o presiune incalificabilă asupra Curţii Constituţionale şi o insultă la adresa celor 7,4 milioane de votanţi care au decis că Băsescu e demis. Pentru simplul şi elementarul motiv că a fost ales cu 2 milioane de voturi mai puţin”.
  • Ioana Radu (Cotidianul): „Procurorii au intrat în ultimele zile şi în casele altor săteni, din alte câteva localităţi, punându-i să jure pe Biblieau votat la referendum, lucru care a stârnit furia și nemulțumirea. În unele cazuri, oamenii au fost întrebați și cum au votat, potrivit spuselor lor”.
  • Dan Constantin (Jurnalul Național): „Anchetele privind „uriaşa fraudă“ de la referendum au atins pragul nebuniei instituţionale. Din garajul-stat major, Băsescu Traian ordonă Coloanei a 5-a din Justiţie să dovedească rapid, cât mai rapid, că o monstruoasă manipulare a votului a adunat în urne voinţa a 7,5 milioane de „ultraşi“, dornici să-l vadă suspendat. 500 de plângeri care au fost odată bifate de comisiile electorale şi de birourile electorale au devenit „pâinea“ pe care procurorii o înghit nemestecată. Pâinea multă, se ştie, tâmpeşte. Efectul consumului excesiv de chifle în cazul dulăilor asmuţiţi de Băsescu Traian şi eliberaţi din zgardă de Kovesi şi Morar s-a instalat aproape instantaneu”.
  • Ion Voicu (DC News): „Comentariile și opiniile nu pot fi considerate instigări, dreptul de exprimare liberă fiind garantat. Oamenii au discernământ și decid dacă reacționează la comentarii sau opinii exprimate liber. Un articol cum este cel postat de Cristi Danileț poate speria oamenii obișnuiți, care nu au pregătire juridică și, de asemenea, ar putea justifica acțiuni ale procurorilor împotriva mass media insubordonate lui Traian Băsescu. În ziua de Sfânta Maria, chiar când începea anchetarea votanților la referendum, judecătorul Danileț îi dădea replica lui Ion Iliescu, susținând pe blog că procurorul general, Laura Codruța Kovesi, nu poate fi audiată de Parlament”.
  • Victor Ponta, după 100 de zile de guvernare, consideră că cele mai mari realizări constau în a pune punct jafurilor PDL: „As incepe cu ceea ce cred ca este cea mai mare realizare a guvernarii actuale – oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica – prin decizia dificila de a accepta un administrator special, am realizat urmatoarele: am oprit contractele cu baietii destepti care au produs, doar din 2010 cand au fost prelungite de Videanu, peste 1 miliard de auro paguba (si economiile in acest loc de jaf pedelist vor continua), am oprit politizarea societatii si am pregatit pentru listarea la bursa la valoarea adevarata a acestei companiia” și  „reteaua de crima organizata de la ANAF”.
  • Idem: „As continua cu reteaua de crima organizata de la ANAF (promovata de Gheorghe Falca si grupul de la Arad, cu protectia directa a lui Traian Basescu) – rezultatul: doar in trimestrul 2 al anului (dupa plecarea lui Blejnar) incasarile la buget au crescut cu 1,2 miliarde de lei fata de primul trimestru”.
  • Adrian Năstase: „Aflaţi despre mine că citesc mult şi că pregătesc un studiu despre formula optimă de reprezentare a României la Uniunea Europeană”.

  • S-a întâmplat ceva azi cu Tismăneanu: nu l-a mai numit în chip și fel pe Crin…ci l-a luat la „mameluceală” pe Victor. Iar cum lui Vladimir nu îi cam plac „mamelucelile”/tragerile de șireturi/ verdele în față  la adresa numelui lui, a tatălui său, a trecutului lor, deloc „roz”…de ce l-o „îndemna” inima…să facă ceea ce nu îi place…să i se facă? Nu poate să tragă concluzii…fără comparații cu te miri cine? Faptele se judecă în sine…nu prin asociere. Dacă nu știi decât să asociezi, să faci referiri la…e semn ori de ramolire…ori de cădere în timp.

4 comments

  • MAI frati crestini si prea cinstiti preoti DIN ce carte cititi atatea povestioare biblice Chear ne credeti prosti Cristos SI prea sfanta treime
    NU avea in minte minciuna si jigodizmele sa insire povesti SU vulpoi ci cioroi SI cate va mai bese mintea indobitocita de lacaomie VA cred ca sunteti bolnavi cu fixati pe creier DE ce CAND lumea plange mortul voi cantati CAND lumea joaca voi faceti rugaciuni la domnul inventate de voi in folos de prostirea enoriasului DA este dumnezeu Cristos a facut tot ce testamentul a consemnatt
    NIMENI nu ignora puterea lui dumnezeu DAR oameni buni nu mai povestiti pe la Radio tot ce visati noaptea cand preoteasa geme de suparare ca nu sunteti buni de nimic si chear eu am salvat un preot de la destramarea familiei NU cu rugaciuni nu cu pipaituri si cu vorba buna si inteleapta,
    VOI ati inventat prostitutia voi combateti Voi ati practicat homosexualitatea voi fara rusine combateti VA ropg treceti la cele sfinte conform Evangheliei si Testamentului si nu mai spuneti povesti clocite in iatacul calugarului sau preotesei Chiorul.ro

  • Stimate domnule Dorin,

    Am descoperit cu bucurie  reintoarcerea  domnului Mihai Oara cu articole pe blogul: http://ortho-logia.com/?p=136.

    Va recomand ultimul articol al domniei sale care descrie exact ceea ce se intampla acum in cadrul cultului baptist din Romania prin biserica Metanoia din Arad (respectiv filialele din Braila, Brasov, Ploiesti) – reprezentanta in tara noastra a congregatiei Harvest din America de Nord)

    Cu multa stima, Catalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *