Listele și oamenii de dincolo de liste

 • Pe 9 iulie 2012, cu 20 de zile mai devreme de datele anterioare, Evidența Populației trimite către Biroul Electoral Central următoarele date: 18,308,612 români cu drept de vot. Însă doar 15,714,403 cetățeni puteau vota la referendum întrucât restul de 2,594,209  români, NU posedă carte de identitate”.
 • Mihail Neamțu, un posibil „infractor în devenire”, pe modelul fraudelor ante factum, vrea o detenție fără blog pentru Adrian Năstase. Numai că el a vrut să spună în luarea sa de poziție că nu mai vrea ca nimeni să aibă opinii…altele decât ale lui. Și asta, în democrație, se numește, dictatorialism…motiv pentru care Neamțu și partidul lui nu trebuie să intre în Parlament, pentru că nu are respect pentru alteritate. Fiindcă opinia nu ți-o poate îngrădi nimeni chiar dacă ești la închisoare, la păstrare sau la avansare ilegală în grad.
 • Ioan Viștea: „Referendumul v-a arătat cât se poate de limpede că românii, în marea lor majoritate, vă consideră un preşedinte-marinar eşuat şi un model politic şi uman expirat. Procedaţi în consecinţă! Ruşinea a două suspendări, cum ziceam, ar fi destul să vă trezească din beţia puterii care, cu fiecare zi, vă întunecă şi mai rău minţile. Demonstraţi măcar acum în al 12 lea ceas că nu vreţi să trageţi în prăpastia eşecului personal o ţară întreagă! Nu duceţi orgoliul şi setea de putere mai departe de limita bunului simţ pe care, acum, aveţi ocazia să-l recăpătaţi! Nu întindeţi nervii românilor la maxim! Vor ceda, se vor rupe iar costurile de pe urma consecinţelor imprevizibile, vi se vor datora exclusiv”.
 • http://www.jurnalul.ro/usr/casete/41785/01-5988.jpg
 • Cine spală rufele murdare…sau albastre…se adună. Asta vrea să spună fotografia supra.
 • O fată. O demonstrație. Și-a pus cameră de filmat…la spate…pentru ca să demonstreze că bărbații…o privesc „cu atenție”.
 • Mărioara Zăvoranu e patroană. E posesoare de cimitir privat.
 • Sau dacă n-ai luat BACul anul ăsta…astăzi începe a doua sesiune.
 • Sorin Ilieșiu semnează un apel către judecătorii CCR: „Aveţi datoria morală de a respecta voinţa majorităţii de 87,52%, respectiv 7.403.836 de cetăţeni care au votat pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Dacă ar mai fi participat la vot încă vreo 6 milioane de cetăţeni care ar fi votat cu toţii împotriva demiterii preşedintelui suspendat, chiar şi în această situaţie scorul pentru demitere ar fi fost majoritar”.
 • Subsemnatul Liviu Antonesei, cetăţean român, cu domiciliul la o adresă pe care o cunoaşteţi foarte bine, apelez la Parchet şi la serviciile de informaţii ale statului – singurele instituţii care, în afara intelectualilor de curte şi a presei aservite – au rămas fidele Căpitanului  Suprem, cum îl numesc ele, lui Zeus, cum îi spun acoliţii, respectiv lui Trăienică – Mort – De – Frică, cum, în nemernicia mea, nu mă pot abţine să-l numesc eu, au rămas deci fidele în aceste dificile împrejurări ale suspendării mandatului prezidenţial, să ia act de prezentul auto-denunţ. În perioada campaniei pentru referendum, în loc să rămîn în ţară şi să militez pentru boicotarea acestuia, după îndemnul democratului exemplar care este Căpitanul Suprem, m-am refugiat într-o bază militară americană, ca să fiu protejat de efectele furtunoase ale periculosului oximoron pre numele său „lovitura de stat parlamentară” sau, cu formula excepţională a unui brav intelectual de ogradă, „puciul parlamentar”. Mai mult, am rămas acolo şi în ziua votului, ca să mă sustrag în mod ticălos de la boicot. Nu mai spun că am avut gînduri la fel de murdare, regretînd că nu sînt în ţară, ca să votez DA la referendum, deci pentru demiterea de către popor a preşedintelui numai suspendat de forul deliberativ de putere”.
 • Băsiştii sunt disperaţi. În disperarea lor, sunt pe culmile ridicolului în prestaţiile publice. Apar la televiziuni şi pe net în tentative elucubrante de a impune Curţii Constituţionale să nu valideze evidenţa. Blaga are de întâmpinat un val de plângeri penale pentru denunţ calomnios, în calitate de preşedinte al PD-L, din cauza căruia sunt anchetaţi abuziv sute şi mii de oameni, mai ales de la ţară. Deci, l-a lăsat pe Boureanu la înaintare, să facă nişte anunţuri de râsul curcilor, printre care ameninţarea cu plângeri penale adresată premierului şi miniştrilor Administraţiei şi Internelor”.
 • Idem: „O dată, nici măcar o singură dată nu pomenesc băsiştii de votul popular: 7,4 milioane. Se feresc ca Necuratul de tămâie. Vânduţii imediat ar apela la abitraj internaţional în detrimentul votului naţional. Să arbitreze poate chiar Orban Viktor şi poate i-au promis chiar şi un arbitraj la schimb pentru Transilvania. Smintiţi ridicoli, reprezentaţie grotescă!”.
 • Cristina Anghel, invatatoarea din Caracal care a stat in greva foamei peste 70 de zile, in urma cu 2 ani, ca forma de protest impotriva diminuarilor salariale fara precedent si extrem de grave dictate de Traian Basescu, a facut plangere penala impotriva judecatorilor CCR si un autodenunt”.
 • Victor Ponta a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va face plângeri penale împotriva liderilor PDL. Premierul este nemulţumit de faptul că liderii PDL au împiedicat votul la referendumul de demitere a preşedintelui din 29 iulie şi spune că va depune mii de plângeri penale”.
 • Idem: „”Din puncul meu de vedere, ca lider al USL, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem e să-i protejăm pe oamenii care sunt supuşi în aceste zile unor abuzuri evidente de procurori şi de către PDL pentru simplul fapt că şi-au exercitat un drept constituţional, acela de a vota. Din punctul meu de vedere, asta este într-adevăr o lovitură de stat, adică să vrei să schimbi prin autorităţile de represiune ale statului rezultatul de la vot”, a spus Ponta”.
 • Tot mai mulți oameni se autodenunță au votat la referendum și că au votat DA. „La Arad, un maior în rezervă, care se deplasează în cârje, a anunţat că merge la Parchet să se autodenunţe deoarece şi-a trimis soţia la vot”. Oamenii nu mai pot fi intimidați de o putere pentru care ei nu contează.
 • Pe surse: „Guvernul are cifrele care arată clar numărul de persoane cu drept de vot în funcţie de care  ar putea să se decidă soarta referendumului. Potrivit unor surse citate de Antena 3 şi Realitatea TV, sunt peste 3,5 milioane de români care ar trebui scoşi din listele electorale. Peste 500.000 de romani ar fi avut buletinul expirat şi peste 60.000 ar fi fost deja morţi. Peste 2,5 milioane ar avea reşedinţa în străinătate”.
 • Lixandru Verbiță, veteranul de 89 de ani din Suraia, care a refuzat să dea explicații procurorilor despre votul său, a primit amenințări telefonice. Antena 3, 14.32.
 • Idem, 15. 10: Mona Pivniceru a demisionat din magistratură, pentru a nu mai aștepta avizul CSM, și va fi numită, în curând, în funcția de ministru al Justiției.
 • Petru Calapodescu: „Liste umflate cu peste 3 milioane de persoane! Sunt calcule simple, pe care doar reaua-voinţă şi obedienţa faţă de Băsescu ar putea determina Curtea Constituţională să ia altă decizie decât validarea referendumului ”.
 • USL urmează să dea publicităţii programul său de guvernare valabil până la alegerile din noiembrie 2012. Practic, guvernanţii îşi propun ca în nici trei luni să ia o serie de măsuri în toate domeniile economice şi sociale. Deşi timpul poate părea foarte scurt, liderii USL mizează pe câştigarea alegerilor şi de aici, continuarea programului de guvernare propus acum”.
 • Adrian Năstase e din ce în ce mai liber și vede departe: „Am înţeles că sunt unele persoane care mă invidiază pentru condiţiile din locul în care mă aflu. Celor care gândesc în acest fel, le sugerez să ţină seama şi de următoarele aspecte: Cei care vin aici – şi nu le doresc acest lucru – vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani – în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă – atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor…”.
 • Idem: „In rest, rămâne cum am vorbit – locul acesta poate fi un fel de „cantonament”, dacă te gândeşti la Olimpiada viitoare. Depinde şi cum priveşti lumea… Unii ar spune că nu există decât ceea ce percepi – cei 4 m² în care trăieşti. Eu însă privesc mai departe…”.
 • Sorin Roșca Stănescu: „Numai in 2011 au existat 2 milioane de cauze penale aflate in instrumentarea procurorilor Romaniei. La o populatie reala de circa 19 milioane de persoane, dintre care, pana la 18 ani, sunt in jur de 3 milioane, si avand in vedere numarul mare de cetateni plecati din tara, in cel mai mare val migrator din istorie, circa 2,5 milioane, rezulta ca procurorii romani au identificat cate o persoana susceptibila de a fi comis o infractiune la fiecare 4-5 cetateni. Este uluitor. Si deconcertant. Ceva nu este in ordine”.
 • Idem: „Si iata ca nu ne este de ajuns. Criza politica de la Bucuresti, care a condus la suspendarea si demiterea politica a lui Traian Basescu din functia de presedinte, a generat noi infractiuni false. Noi cauze penale, care, in cele din urma, se vor transforma in blufuri”.
 • Populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au reşedinţa obişnuită în România, a anunţat astăzi  preşedintele INS, Vergil Voineagu, după ce rezultatele preliminare ale recensământului au fost validate. Datele urmează să fie prezentate Guvernului în prima şedinţă. Membrii Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor au aprobat o serie de materiale cu privire la desfăşurarea recensământului şi au validat rezultatele preliminare”.
 • Conform datelor prezentate de Victor Ponta, în vederea actualizării listelor electorale permanente: „34.654 de persoane urmează a fi radiate din liste. 26.066 sunt decedate, 4.445 sunt români cu domiciliul în străinătate, 151 şi-au pierdut cetăţenia, 3.414 persoane fără drept de vot, 199 sunt bolnavi psihic şi 349 au suferit corecţii ale CNP. MAI ne-a comunicat un număr de 512.379 ale căror acte au expirat şi nu au fost reînnoite până la data referendumului. Din datele MAE, centralizate până în acest moment, totalul cetăţenilor români cu drept de şedere în străinătate este mai mare de 3 milioane, mai exact 3.052.397. Din datele primite din 17 ţări, există 1.101.809 de cetăţeni români majori, 1.468.369 cu drept legal de şedere. 482.219 de cetăţeni români au fost în alte 44 de state, acestea fiind evaluări ale MAE. 469.810 sunt înregistraţi ca cetăţeni români cu domiciliul în străinătate”.
 • Vasile Stan (Cotidianul) scrie despre interesul Germaniei și al SUA de a-l susține pe Băsescu.
 • Cetățeanul în albastru, expertul de altădată în băi de popor, crede că va putea rămâne președintele României chiar și fără nicio legitimitate, sprijinit doar din afară, din rațiuni oculte. Însă e un neant moral cel care speră să-și înșele și să-și bată joc de propria țară.
 • Sute de persoane protestează acum în fața sediului CCR, împotriva lui Băsescu și a atitudinii de dispreț la adresa milioanelor de români care au votat. Mâine, la ora 10, vor veni mai mult de 400 de persoane, cât s-a aprobat să participe. Antena 3. 18. 55.
 • Proteste in fata CCR
 • Patapievici primea, la TVR Cultural, 2000 de lei pe oră: „în perioada 15 martie-29 iulie 2012, Patapievici a fost plătit pentru cele 13 ore de moderare la TVR Cultural cu 26.000 de lei brut (21.499 de lei net), respectiv cu 2.000 de lei brut/oră (1.654 lei net/oră). Potrivit statelor de plată de la TVR, în perioada 9 februarie 2008-29 iulie 2012, Horia-Roman Patapievici a primit de la TVR Cultural, ca drepturi de autor pentru moderarea a 138 de ediţii ale emisiunii “Înapoi la argument” (138 de ore), suma de 315.600 de lei brut (277.671 de lei net), în medie, câte 2.287 de lei brut (2.012 lei net) pe oră”.
 • Dan Radu Rușanu „a afirmat că legea spune “foarte clar că cei care au domiciliul stabil în străinătate votează pe listele suplimentare, nu pot să mai voteze pe listele de acasă”. “Nu poţi să ai domiciliul stabil în străinătate, să te afli în Evidenţa Populaţiei în Germania, în Italia, în Franţa sau în Spania şi în acelaşi timp să figurezi şi în Vaslui, în Suceava sau în Teleorman, este o dublă evidenţă”, a subliniat vicepreşedintele PNL. În opinia acestuia, în acest interval de timp, de peste 10 ani, foarte mulţi români au plecat în străinătate şi şi-au stabilit acolo domiciliul: “Nu pot să mai fie cu domiciliul stabil pe listele electorale permanente şi de asemenea foarte mulţi, printr-o selecţie naturală, au părăsit aceste liste electorale”.
 • Romani in strainatate
 • Dan Șova: „2. 500. 000 de români, în mod cert, nu se pot afla pe listele electorale permanente”.
 • Lotul naţional de informatică al României a cucerit patru medalii (două de aur şi două de argint) la a XX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică”.
 • Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul Român pentru Studii şi Strategii, 87,25% dintre români vor ca țara noastră să se unească cu Republica Moldova”.
 • Gabriel Mitroi
 • Maiorul Gabriel Mitroi, care s-a dus în cârje la Parchet să se autodenunțe pentru că a votat: „Numai ultima speță de oameni poate cere boicotul / În scrisoarea deschisă pe care i-am adresat-o președintelui suspendat, eu înseamnă 8 milioane și jumătate de votanți / Eu plătesc, Băsescule, procurorii și Zegreanul tău. Să-ți ceri în genunchi iertare pentru cât de mârșav te-ai purtat cu noi!”.
 • Romani majori in strainatate
 • Romani majori, cu drept de vot
 • În listele de mai sus sunt înscriși românii rezidenți în străinătate.
 • Formular pentru a primi rezidenta in Spania
 • Pentru a primi dreptul de rezidență în străinătate, trebuie să faci dovada domiciliului stabil în țara respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *