Și ciorile mor în cele din urmă…

România, momentan, nu are președinte legitim (prima zi, ziua a 2-a)

 • Crin Antonescu (21 august 2012): „Nu are nicio obligaţie România să fie rezervaţia în care se poate întâmpla orice, pentru că aşa le convine unora care nu trăiesc în România, care nu plătesc impozite în România, care nu suferă abuzurile pe care românii le suferă începând cu batjocorirea acestui vot. Să-l ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să-i dea o bucăţică de pământ acolo lui Băsescu şi PDL-ului să se joace acolo de-a Băsescu, în România nu”.
 • Idem: „Dacă Traian Băsescu revenit în funcţie, încalcă Constituţia, nu vom avea nicio ezitare în a-l suspenda. Orice preşedinte care încalcă Constituţia trebuie suspendat. Cred că ar trebui să demisioneze ca să nu mai apuce să o încalce”.
 • Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cheamă în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru invalidarea referendumului de către cei nouă judecători ai Curții Constituționale”.
 • Se împlinesc 122 de ani de la moartea lui Vasile Alecsandri. A murit pe 22 august 1890.
 • Mircea Badea (În gura Presei, 21 august 2012): „Noi nu vrem cu Traian Băsescu, dar el vrea cu noi. Asta se întâmplă, deci suntem violaţi”.
 • Elena B.: „Cel mai frumos cadou de nuntă e invalidarea referendumului”. Pentru că nu are nicio așteptare de la sine…sau de la viitorul soț
 • Trebuie să ai oameni plătiți care să-ți bage mizeria sub soclu
 • Ion Iliescu: „Acesta este rezervorul potential de votanti, in Romania, astazi. Jumatate din acestia – ar fi 7,5 milioane! La Referendumuldin 29 iulie a.c. – in ciuda boicotului declarat de sustinatorii d-lui Basescu – au participat 8,4 milioane cetateni. De unde rezulta ca nu s-ar fi realizat cvorumul de 50%+1 din cei cu drept de vot?”.
 • Roxana Iordache: „Elementar: din moment ce şase politruci au anulat 7,4 milioane de voturi, Parlamentul nu doar că poate, ci, în calitate de reprezentant al suveranităţăii poporului, are obligaţia să anuleze anularea voturilor populare. Actul CCR este anticonstituţional”.
 • Victor Ponta: „Este absolut dezamăgitor. E vorba de cum funcţionează sistemul justiţiei. Justiţia trebuie să aibă un ministru, mâine este rectificarea bugetului (…) De trei zile CSM nu are cvorum ca să ia act de demisia unui om, ceea ce este categoric împotriva justiţiei. Este în interesul lor (n.r. al judecătorilor CSM) să aibă un ministru al Justiţiei. De ce nu reuşesc să se reunească în cvorum (…) acum că nu e cvorum la CSM toată lumea consideră că e normal. Eu consider că nu este normal”.
 • Bogdan Chireac despre declarația Aspaziei Cojocaru, că a votat de frica pușcăriei: „Dacă nu ar fi ridicolă, ar fi extrem de gravă. Atunci când un judecător de la Curtea Constituțională care, așa cum s-a dovedit, are puterea să decidă în locul a 8,5 milioane de români, când un asemenea judecător ne spune că ar fi putut să facă pușcarie dacă nu ar fi votat în favoarea domnului Băsescu, acest lucru ne arată exact halul în care se află statul român astăzi”.
 • Marius Mioc a împlinit 4 ani de creație online: „Astăzi 22 august [2012] se împlinesc 4 ani de existenţă a acestui blog. Prilej pentru un mic bilanţ. Am publicat în această perioadă 1.405 articole şi 20 de pagini. La acestea au fost făcute 7.235 de comentarii (inclusiv ping-back-urile). Blogul a adunat peste 808.000 de vizualizări. Dacă în prima lună adunasem 371 de vizualizări, anul acesta, la momentul cînd scriu aceste rînduri, statistica wordpress arată că am avut o medie de 855 vizualizări/zi. Anul 2012 este de altfel anul cu media de vizualizări zilnice cea mai mare. În mai puţin de 8 luni aproape că am egalat numărul de vizualizări de pe întreg anul 2011”.
 • Adrian Năstase: „În condiţiile reacţiilor publice din aceste zile, recenta decizie a Curţii ar putea reprezenta, în perspectiva viitoarei revizuiri a Constituţiei, un act de sinucidere colectivă a unei instituţii constituţionale prost alcătuite. Pentru „simplificare”, în viitorul text constituţional, s-ar putea stabili că interpretarea Constituţiei, deciziile privind constituţionalitatea legilor, inclusiv validarea referendumurilor, „revin” preşedintelui republicii. In felul acesta, nu s-ar mai risipi un timp preţios, necesar pentru reforma şi modernizarea statului de drept”. Autorul e ironic cu „președintele” care vrea să devină „totul” în România…Am precizat acest lucru…pentru ca să nu o luați „de bună”.
 • Curtea Constituțională a trimis la Parlament motivarea deciziei privind invalidarea referendumului pentru demiterea președintelui suspendat, Traian Băsescu. În motivarea Curţii se arată că „scrisoarea primită de la Guvern nu răspunde solicitării de a se comunica “numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate (până la data de 10 iulie 2012)”, ci prezintă o serie de date, privitoare la diverse categorii de persoane.“ Totodată, CCR arată în motivare că „datele comunicate, în cea mai mare parte, nu au legătură cu solicitarea formulată de curte”.
 • Idem: „Numărul de persoane ale căror acte de identitate au expirat nu priveşte această solicitare întrucât expirarea actelor de identitate, în sine, nu determină eliminarea persoanelor în cauză de pe listele electorale permanente. Curtea reţine că doar exercitarea dreptului la vot este condiţionată de prezentarea unui act de identitate valabil, nu însă şi existenţa acestui drept“.
 • Idem: „Singurul număr care, potrivit datelor comunicate de Guvern, poate fi luat în considerare la actulizarea listelor electorale permanente, este 34.654 persoane, reprezentând: persoane decedate, persoane având statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, persoane care şi-au pierdut cetăţenia română, persoane fără drept de vot, persoane bolnave psihic care şi-au pierdut drepturile electorale, persoane cu corecţii CNP“. „Ceea ce poate constata Curtea, potrivit competenţei sale, este numai dacă diferenţa de date transmisă este de natură să conducă la îndeplinirea sau neîndeplinirea cvorumului de prezenţă la vot, respectiv la modificarea rezultatului referendumului. Or, este evident, din compararea datelor comunicate de Biroul Electoral Central, respectiv de Guvern, că nu există o astfel de situaţie“.
 • Idem: „În concluzie, analizând  toate documentele trimise de instituțiile abilitate, judecătorii CCR au constatat “că la referendum nu au participat jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu art. 5, alin 2 din Legea 3/2.000 privind organizarea și desfășurarea referendumului”.
 • Idem: „Marți, după întrunirea plenului CCR, unde s-a dat citire motivării invalidării referendumului, aceasta a fost trimisă Parlamentului pentru ca Birourile Permanente ale celor două Camere să ia act de această motivare pentru a convoca plenul Parlamentului în cel mai scurt timp. Totuși, potrivit celor doi președinți ai Camerelor Parlamentului, Birourile Permanente nu se pot întruni din cauza lipsei de cvorum, parlamentarii fiind în vacanță. Potrivit președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cel mai probabil Parlamentul urmează să se întrunească în ședință extraordinară abia săptămâna viitoare, iar dacă și atunci va lipsi cvorumul, ședința se va amâna pentru începutul lunii septembrie, când va începe sesiunea parlamentară”.
 • Bătaia de joc la adresa milioanelor de români care au votat e încă și mai mare, dacă se încearcă să se arunce vina asupra lui Victor Ponta, de către o Curte care s-a răzgândit de mai multe ori în privința a ceea ce dorește.
 • Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu spune că va propune conducerii partidului ca Parlamentul să nu se convoace pentru repunerea în funcția de președinte a lui Traian Băsescu până ce Consiliul Superior al Magistraturii nu da avizul pentru numirea Monei Pivniceru în funcția de ministru al Justiției. „Traian Băsescu își va recupera funcția după ce CSM va da avizul doamnei Pivniceru”, a spus Nicolăescu pentru Ziare.com, adăugând că, deocamdată, e poziția sa personală, dar speră ca și restul colegilor să fie de acord”.
 • În conformitate cu Constituţia, Art. 95, Parlamentul, după consultarea CCR, suspendă din funcţie preşedintele României. În mod simetric arhirecunoscut, Parlamentul este instituţia în drept care să-l şi repună în funcţie, dacă există temeiuri de fapt şi de drept pentru repunere. CCR nu-l poate repune în funcţie, deoarece nu CCR l-a suspendat şi nici nu există altă prevedere legală care să stipuleze, în mod expres, că CCR îl repune în funcţie pe preşedintele suspendat, dacă există temeiuri pentru repunere”.
 • Idem: „Ca for care a decis suspendarea, Parlamentul este singurul în măsură să se pronunţe asupra demiterii”.
 • Victor Ponta: la rectificarea bugetară, „banii cei mai mulţi vor fi alocaţi, printre altele, pentru rambursarea de pensii, plata însoţitorilor persoanelor cu handicap şi sănătate, fondurile rămase urmând să se termine în septembrie. O altă prioritate ar fi, potrivit lui Ponta, achitarea datoriilor pe care autorităţile le au la diverşi furnizori. În privinţa surselor de finanţare, premierul a precizat că au fost tăiate fonduri de la investiţii în piscine şi pârtii proiectate în locuri considerate inoportune”.
 • Georgiana Iorgulescu, membru CSM, anunță că a ajuns la capătul răbdării și dorește să demisioneze din această instituție. Antena 3. 18. 59.
 • Zoe Petre: „Chiar dacă PDL va fi zdrobit la alegerile parlamentare din toamnă, mă tem că situaţia tensionată din România nu se va calma, mai cu seamă că Traian Băsescu nu înţelege să renunţe la aparatul său paralel de guvernare. Deşi se bucură de majoritate parlamentară şi de susţinerea a milioane de români, guvernul USL reprezintă doar un factor al puterii. Celelalte pârghii sunt controlate direct de Traian Băsescu, care încearcă să susţină o guvernare paralelă cu ajutorul procurorilor”.
 • Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) este nemulţumită de faptul că membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) amână să ia act de demisia judecătoarei Mona Pivniceru. Într-un comunicat de presă remis redacţiei, preşedintele AMR, judecătorul Viorel Spânu, aduce mai multe acuzaţii membrilor CSM, declarând că speră ca aceştia „vor renunţa la eventuale tertipuri de amânare a luării act de dubla demisie prin forţarea invocării şi aplicării unui text de lege care nu îşi poate produce efecte în situaţia dnei Pivniceru (art 65. alin. 5 din Legea 303/2004 republicată)”. Mai mult, în acelaşi comunicat, preşedintele AMR mai informează că asociaţia i-a citat prin mica publicitate pe membrii CSM pentru a participa la şedinţa de plen de mâine, joi, 23 august, ora 9”.
 • Viorica Costiniu, președinte AMR (Asociația Magistraților din România): Danileț nu merită să ridice privirea spre d-na Pivniceru. Antena 3. 19. 20.
 • Cristian Teodorescu (VoxPublica): „Deocamdată T.B. tace. Probabil că încearcă să-şi digere victoria şi încă n-a terminat. Se întreabă dacă ar trebui să le mulţumească celor şase politruci de la CCR care au votat pentru el şi nu-şi găseşte cuvintele? Dacă pe T.B. îl satisface această victorie ridicolă şi se va întoarce la Cotroceni, va avea de cine rîde ori de cîte ori se va uita în oglindă”.
 • Cheltuieli pentru referendum
 • Bani pentru referendum
 • Oficial, acestea sunt cifrele reprezentând campania lui B. la referendum.
 • Piața Universității nu renunță la luptă, ora 19. 49:
 • 19 49, 22 august 2012
 • Teama de pușcărie a judecătoarei Aspazia Cojocaru ar putea să nu fie neaparat pentru ea, cât pentru familia ei. Astfel, din informațiile noastre, DNA anchetează încă privatizarea Alro Slatina și Alprom, adică dosarul în care Procurorul General al României, Laura Codruța Kovesi, ceruse, în urmă cu trei ani, începerea urmăririi penale împotriva fostului șef al APAPS, Ovidiu Mușetescu. Ginerele Aspaziei Cojocaru, Claudiu Seucan, a fost adjunctul lui Mușetescu, iar din 2004 a fost numit secretar de stat la Ministerul Justiției, fiind, ulterior, transformat în notar din ordinul fostului ministru al Justiției, Cristian Diaconescu. Seucan a dat cu subsemnatul la DNA în acest dosar, în urmă cu aproximativ un an”.
 • 20. 32. Piața Universității: Astăzi, capitala, așteaptă toată țara!
 • Gestul lui Victor Ciutacu și Mircea Badea pentru campioana olimpică Florica Lavric.
 • 20. 44. Piața Universității: Jos B.!
 • 21. 06: protestatarii de la Piața Universității au intrat din nou pe carosabil.
 • 21. 11: Jos B.!
 • 21 12, 22 august 2012
 • Sunteți penibil…ca istoric și ca intelectual…dacă nu conștientizați că poporul dorește în primul rând acest lucru: schimbarea.
 • Victor Ponta a venit la emisiunea lui Mihai Gâdea. 21. 34. Antena 3.
 • Victor Ponta (Antena 3): poporul a dat o sentință irevocabilă pentru TB. 21. 38/ noi nu facem o politică în care să trișăm. Asta e diferența dintre noi și TB/ vom plăti pentru iresponsabilitatea lui B/
 • Victor Ponta, 22 august 2012
 • 21. 47. Piața Universității: Ieși afară, javră ordinară!
 • 21. 48: Asasinii! ¦ Jos B!
 • Aproximativ 1000 de persoane s-au adunat miercuri seara [22 august 2012] în Piața Universității din București”.
 • Dani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *