Când unii se joacă cu nervii noștri
România, momentan, nu are președinte legitim (prima zi, ziua a 2-a, ziua a 3-a)
***
- „După îndelungi şicane şi sfidări, iluştrii de la CSM au luat act joi [23 august 2012] de demisia Monei Pivniceru astfel încât aceasta va putea fi numită chiar azi sau cel târziu mâine ministru al Justiţiei”.
- „Parlamentul se întruneşte luni [27 august 2012] la ora 15.00 în şedinţă extraordinară pentru a lua act de invalidarea referendumului din 29 iulie [2012]”.
- Roxana Iordache: „Demnocraţia e pentru cei capabili să o apere de ea însăşi, în esenţa ei sinucigaşă, în faţa ticăloşilor care îi speculează deopotrivă beneficiile şi vulnerabilităţile pentru a o înlocui cu dictatura – cum a fost regimul personal Băsescu. La fel ca democraţia, statul de drept nu poate fi apărat decât dacă-i calci în picioare pe cei care-l calcă în picioare”.
- Idem: „Dar, repet, în opinia mea, înalta trădare e varianta de rezervă. Parlamentul are tot dreptul să ia act de rezultatele votului popular şi să decidă demiterea lui Băsescu în consecinţă. Decizia se întoarce la CCR şi să vedem care Aspazie se mai opune. Până atunci, ea trebuie revocată disciplinar, conform Legii Curţii Constituţionale şi înlocuită cu altcineva, la propunerea USL”.
- Idem: „Până una-alta, din tot ce a declarat Ponta [aseară] până acum rezultă că diferenţa cu care atât se mândreşte constă în prostie. Mulţumesc, dar nu, mulţumesc! Diferenţa dintre USL şi băsişti nu trebuie în nici un caz să fie prostia, amice Victor Ponta! Ci dimpotrivă. Dacă înţelegi ce spun. Dacă nu, întreabă-l pe Crin. Aseară la Gâdea, Ponta se mai lăuda că el şi Crin nu sunt golani, pe când Băsescu e golan. Cu golanii trebuie să fii mai golan decât au visat ei vreodată că poate fi un domn. Doar un domn. Dacă Ponta spune că revenirea lui Băsescu la Cotroceni e doar “o formalitate”, în ciuda votului meu şi a celorlalţi 7,4 milioane, ce rost ar avea să mai votez vreodată? Încununarea mentalităţii lui Ponta: “Categoric dacă vrem să ne întrecem în trişat, domnul Băsescu ne va bate totdeauna”. Şi-atunci, de ce nu vă duceţi acasă? Şi de ce ne-aţi mai pus pe drumuri, la referendum?”.
- „În Raport, România este pomenită ca singurul stat din Uniunea Europeană care nu solicită nici o formă de înregistrare şi deci de evaluare a numărului cetăţenilor săi din străinătate, în vederea participării la procesele electorale din ţară. Nicio altă ţară europeană nu înregistrează apriori, în listele electorale permanente, un număr nedefinit de cetăţeni, aflaţi în străinătate!”.
- Lucian Avramescu: „Decizia neruşinată a celor şase de la Curtea Constituţională l-a îngropat definitiv pe Băsescu. Da, aţi citit corect! L-a îngropat definitiv. E prima oară când mizeria regimului Băsescu se arată purulentă. Nu mai sunt şprayuri care să acopere mirosul pestilenţial. Regimul pute. Abia acum oamenii care-l urăsc pe Băsescu primesc dezlegare la ură”.
- „Astăzi, 23 August 2012, Dr. Adrian Papahagi (Paris IV – Sorbonne) Dr. Augustin Ofițeru (Academia Română) și Dr. Mihail Neamțu (King’s College London) au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală împotriva lui Ponta Victor Viorel”. Însă Dr. Neamțu nu și-a publicat teza doctorală și nici nu și-a făcut-o publică în vreun fel…Despre ceilalți doi nu știu nimic. Dacă le luăm tezele doctorale la puricat…oare vom găsi ceva plagiat? Pentru că a plagia nu înseamnă numai a lua grosso modo, de la alții, niște fraze…ci și a fura idei…concepție de lucru, mod de a pune în pagină lucrurile.
- „Spre deosebire de Piata Universitatii din Bucuresti, unde au protestat marti si miercuri seara circa 1000-2000 de oameni, la Cluj s-au adunat doar circa 60 de oameni. Multi dintre acestia sunt varstnici si au participat si la protestele din iarna. Ei au scandat „Rusine sa va fie”, „Boc, Boc, Boc, nu te-am uitat deloc”, „CCR in Romania, ne invata ce-i hotia”, „Demisia”, „Noi am votat, voi ne-ati furat”, „Iesi afara, javra ordinara„, „Basescu, nu uita, asta nu e tara ta” sau „Clujeni, treziti-va!””.
- Radu Tudor: „Pe cuvint de onoare, Curtea Constitutionala este al doilea Comitet Central. Taie si spinzura, pronunta decizii absolut contradictorii care se bat cap in cap la distanta de 2-3 ani. Iar acum pretind ca o critica la adresa Curtii este un atac la democratie. Mentalitate pur comunista”.
- „Unul dintre acționarii ADM Farm, Dragoș Nicolae Pop, a decedat, miercuri noaptea în somn. Pop se afla pe poziţia 219 în Top 500 Forbes cu o avere estimată între 21 şi 22 de milioane de euro. Dragoş Nicolae Pop, 44 de ani, a decedat în somn, conform unor surse apropiate omului de afaceri. Acesta conducea alături de Alin Iosep compania ADM Farm. ADM Farm are 20 de farmacii în Bucureşti şi Sectorul Agricol Ilfov. În 2010, compania a încheiat un parteneriat cu Labormed Pharma care asigura serviciile de depozitare şi livrare a produselor Labormed şi Ozone în Bucureşti şi în zonele limitrofe”.
- 16. 27. Antena 3: Crin Antonescu a semnat decretul de numire al Monei Pivniceru pentru Ministerul Justiției. Peste o oră depune jurământul.
- 16. 54. Antena 3: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară.
- Dan Mihalache și Iulia Huiu: „ceea ce se întâmplă în aceste zile nu este o lovitură de stat, este mai mult decât atât. În cazul unei lovituri de stat establishmentul politic este înlocuit pe față. Este vorba de o răsturnare a unei ordini de drept, dar poți spune în mod limpede cine conduce și cine decide, cine cu cine se înfruntă. Asistăm însă acum la apariția unui alt sistem decizional subversiv și ilegitim, paralel celui democratic, îndrituit de lege și de principiile democratice, sistem în care sunt implicate parchete, servicii secrete și alte instituții de forță”.
- Ana Birchall: „Traian Băsescu şi reprezentanţii PDL au vorbit încă de la înfiinţarea USL că acestă construcţie politică nu va rezista şi la primul vânt mai puternic se va dărâma. Acum, după un an şi jumătate de la formarea USL, construcţia noastră este mai puternică ca oricând, lucru dovedit de rezultate excelente obţinute la alegerile locale din 10 iunie şi de scorul de 87% obţinut la referendumul din iulie. Mai mult, acest referendum a arătat că 7,4 milioane de români gândesc la fel ca noi şi că doresc acelaşi lucru pentru România: despre de ce înseamnă Traian Băsescu şi îndreptarea greşelilor făcute de reprezentanţii PDL. USL trebuie să câştige alegerile parlamentare pentru a nu mai permite lui Traian Băsescu şi PDL să reînceapă procesul de distrugere a României”.
- Val Vâlcu (DCNews): „Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, șterge pe jos cu Ponta și Antonescu. Treaba lor. A celor trei și cu Angela Merkel, patru. Dar să nu prostească în față 8 milioane de oameni. Bun, au vrut să-l mențină la Putere pe Băsescu printr-un artificiu avocățesc, consideră ei că trebuie să decidă românii plecați din țară și care nu votează niciodată, ok. Dar Krichbaum a ţinut să sublinieze, în discursul său, și că România este o ţară suverană. ”Dezbaterea este de fapt nu pro sau contra preşedintelui Băsescu, spune Kirchbaum, dar despre respectarea standardelor democratice. Aceasta include respectarea independenţei sistemului judiciar, respectarea statului de drept, separaţia puterilor şi aşa numitele echilibre ale sistemului instituţional”. Vorbim, deci, despre domnul chestor, despre anunțarea arestărilor din vămi, despre anchetarea fraudelor de la alegerile din 2009, ca să dăm și exemple de independență a sistemului judiciar? Sau pe astea nu le observă profesorii de democrație?”.
- Idem: „Spionarea adversarilor politici, ”scurgerile” din dosare, niciodată investigate, reprezintă, binențeles, dovezi de respectare a statului de drept. Separația puterilor o însemna ”suprapunerea” funcțiilor de președinte și premier, pe care o remarca până și mult prea politizata CCR? Nici nemții, nici austriecii, nici chiar luxembrughezii apărători ai drepturilor omului Băsescu nu au remarcat, până acum, vreo problemă. A, să nu uit, o mică nemulțumire tot au avut: Angela Merkel a cerut, acum un an, ca guvernul Boc să urgenteze plățile către companiile germane”.
- „O sansa uriasa pentru demacoveizarea Justiției. Mona Pivniceru a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiției”.
- „După depunerea jurământului Monei Pivniceru ca ministru al Justiției, președintele interimar Crin Antonescu a afirmat că desemnarea reprezintă un moment foarte important pentru întreaga societate românească. Antonescu a subliniat că o justiţie eficientă, credibilă şi independentă trebuie realizată, în primul rând, pentru cetăţenii României, nu bifată ca un obiectiv atins în plan externe. „Mai mult ca oricând, societatea românească are nevoie de o justiţie în care cetăţenii să creadă şi care să-şi facă datoria. Credibilitatea justiţiei nu este o marfă de export, este o necesitate pentru toţi cetăţenii României. Deşi clamată ca o realizare, depolitizarea justiţiei româneşti rămâne a fi făcută”, a declarat Antonescu”.
- ”Indicatorii trecuţi în Carta Socială Europeană şi în Protoculul adiţional din 1988, care stau la baza calculului gradului de sărăcie, plasează România pe penultimul loc în Uniunea Europeană, iar pentru unii indicatori – suntem chiar pe ultimul loc. România este una dintre cele mai sărace ţări din UE. Intervine însă un factor nou, îngrijorător. Din mai multe studii pe care le-am făcut în cadrul Ministerului Muncii rezultă că, în ultima perioadă, creşte riscul de sărăcie în rândul persoanelor active”, a declarat Ministrul Muncii. Mariana Câmpeanu a explicat că ”până acum, Statul trebuia să se îngrijească de persoanele vulnerabile, de protecţia lor, dar dacă acest element nou va creşte în continuare, va reprezenta o mare problemă pentru Guvern, pentru Stat, în general. Eu aş spune că, în final, va reprezenta o problemă pentru democraţie”.
- „Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, că Guvernul a aprobat rectificarea de buget, act normativ ce permite alocarea de fonduri pentru mărirea salarială a bugetarilor din iarnă, returnarea CASS către pensionari, plata indemnizaţiilor pentru însoţitorii persoanelor cu handicap și subvenţii pentru fermieri”.
- „În documentele pe care le prezentăm în facsimil (ziarele Scânteia, Cotidianul şi sentinţa) reiese că unchiul Aspaziei Cojocaru, Vasile Fodor, secretarul comisiei de la Drept şi cap al unei reţele care a fost implicată în 37 de cazuri, a fost condamnat, pentru luare de mită, abuz în serviciu, falsuri, trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite, la 13 ani de închisoare cu executare, 5 ani de interzicere a unor drepturi, confiscarea unei mari sume de bani şi a tuturor bunurilor obţinute prin corupţie. El a fost ulterior, după executarea unei mici părţi a pedepsei, graţiat, printr-un decret individual, de Nicolae Ceauşescu. Pavel Cojocaru, soţul Aspaziei, a luat, pentru fals în declarații şi uz de fals, un an şi şase luni de închisoare”.
- Idem: „În sentinţa judecătorească scrie, negru pe alb, că Aspazia Cojocaru a fost direct implicată în fraudarea cel puţin unei lucrări de admitere, cea a surorii sale. „A doua zi, unchiul său (n.a. – Vasile Fodor) i-a dat un formular tipizat probă de concurs, sfătuind-o să întocmească o nouă lucrare pe care ea a făcut-o cu ajutorul surorii sale, Cojocarul Aspazia, şi în care a scris în plus 2-3 definiţii pe care nu le scrisese în lucrarea dată în sala de concurs (filele 264-268, vol. 4)”. Acelaşi document relevă că soţul Aspaziei, Cojocaru Pavel, „confirmă împrejurarea substituirii unei lucrări scrise în afara concursului, pentru Fodor Elena, împrejurare cunoscută de el întrucât soţia sa este persoana care a ajutat-o pe candidată să întocmească lucrarea în afara concursului (fila 48, vol. 3)”.
- Oamenii își strigă mai departe dorința de dreptate în Piața Universității, 20. 09:
- Biografia Monei Pivniceru.
- Petru Calapodescu (Jurnalul Național): „Când am citit în tinereţe „Ferma animalelor”, a lui George Orwell, am crezut că nimic nu putea egala acea satiră la adresa unui regim totalitar, care se potrivea şi involuţiei societăţii româneşti sub dictatura ceauşistă. Decembrie 1989, când peste o mie de tineri au murit spre a readuce ţara pe un făgaş democratic, părea apoi a închide o cumplită paranteză a istoriei. M-am înşelat. „Partida porcilor” şi-a revenit treptat din şoc şi, într-o recrudescenţă care în ultimii ani a devenit acută, vierul Napoleon a pus iar, el, cu nomenklatura şi cu clientela lui, copita pe grumazul oamenilor. Construind şi consolidând un sistem opresiv, care sufocă orice zvâcnet democratic. Cum s-a întâmplat şi cu recentul referendum pentru demiterea unui preşedinte care, în afara acoliţilor săi, nu mai reprezintă pe nimeni. Dar care, având la îndemână mecanisme şi o infrastructură pregătite din timp, e gata să se întoarcă la Cotroceni, într-o hăhăială lugubră şi rău prevestitoare”.