Dinții democrației

România, momentan, nu are președinte legitim (prima zi, ziua a 2-a, ziua a 3-a, ziua a 4-a, ziua a 5-a)

 • Democrația are dinți viguroși când decide.
 • o decizie ruşinoasă, care pune „banda celor 6“ la stâlpul infamiei, unde va rămâne mult timp
 • Însă nu poți fi democratic…dacă crezi că votul tău nu contează. Dacă nu te simți un vot valoros.
 • piața devine un eșantion revelator pentru lumea în care trăiești; dacă vrei să afli ceva despre starea comunității tale, mergi la piață
 • marii noștri moralisti nu scot o vorbulita despre toate astea [care stau în spatele judecătorilor de la CCR]. Societatea Academica Româna si Coalitia pentru o Romanie Curată sunt mute ca niste lebede. Monica Macovei cere…Monei Pivniceru sa se explice in legatura cu relațiile ei din lumea politica, dar ignora complet gravele suspiciuni privind conflictele de interese ale judecătorilor CCR. Iar judecătorii respectivi acuza in dreapta si in stânga acțiunile de defaimare a Curtii Constitutionale, de parca alții ar fi trăit viața lor de pana atunci. Sa fim bine intelesi. Fiecare om poate face ce vrea cu viața lui. Pentru sine oricine poate decide cum dorește, daca el singur trage consecintele faptelor sale. Dar atunci când un judecător decide pentru un popor întreg si, mai ales, împotriva vointei acelui popor, atunci acele milioane de oameni trebuie sa știe ca el a hotărât numai cu credinta in adevăr si in dreptate si nu ademenit de tentatii ori bantuit de tot felul de spaime”.
 • Politicienii – aşa spune d-na Reding de la Comisia UE în cele 11 puncte – să se abţină de la a comenta deciziile justiţiei. Păi cum să ne abţinem să comentăm o decizie injustă a Justiţiei, nereală şi neadevărată? Deci în acest moment România, care este în această situaţie, pe de o parte trebuie să asculte de ceea ce spune UE, dar trebuie să punem la punct ceea ce înseamnă abuzurile unor instituţii ale statului. Dacă sunt abuzuri ale Justiţiei trebuie să le spunem, dacă sunt abuzuri ale Procuraturii sau ale DNA trebuie să le spunem. Dacă sunt abuzuri ale Guvernului sau ale Parlamentului trebuie să le spunem”.
 • Adrian Năstase le mulțumește ofițerilor care i-au salvat viața și se bucură că ei nu au fost deferiți Justiției.
 • Cartea „Naşa”, a publicistei Gertrud Höhler, lansată pe piaţa germană joi, aduce cele mai puternice critici de până acum la adresa cramponării de putere a cancelarului german Angela Merkel. Scrisă de o membră a propriului partid conservator al lui Merkel, o descrie pe aceasta drept un pericol la adresa democraţiei în Germania, o personalitate care face ca puterile Parlamentului să se reducă şi promovează valori de esenţă est-germană pe care mulţi dintre occidentali nu le pricep. Cancelarul german probabil nu va citi cartea, comentează vineri Deutsche Welle (DW)”.
 • Idem: „Cele 300 de pagini ale cărţii anti-Merkel, scrisă de fosta sfătuitoare a fostului cancelar Helmut Kohl, are calităţile unui bestseller în Berlinul politic. […] Merkel, poreclită „Mutti” (Mami) în cercurile politice, devine o „naşă” în cartea lui Höhler. Ea stabileşte o „variantă tăcută a puterii autoritare pe care Germania o are încă de experimentat”. Autoarea enumeră o serie de atribute, cum ar fi furtul de idei de la rivali politici, nivelarea sistemului de partid la o stare eclectică şi tratarea neglijentă a normelor legale, standardelor etice, Parlamentului şi Constituţiei – de multe ori mustrată de Curtea Constituţională Federală. Pe scurt, ea indică un declin al moralei politice.
 • Idem: „Este posibil ca toate acestea să fie legate de cei 35 de ani pe care i-a trăit Angela Merkel sub regimul dictatorial din Germania de Est. Nimeni nu ştie cu siguranţă ce o conduce pe Merkel, care a învăţat în fosta RDG să citească printre rânduri, să acţioneze în tăcere, să nu spună niciodată prea mult şi să fie suspicioasă, a remarcat Höhler în introducerea la cartea ei. În opinia lui Höhler, şi alţi europeni ar trebui să fie preocupaţi de setea de putere a lui Merkel, în contextul în care cancelarul oferă Europei un „costum croit în stil german” ”.
 • Senatorul PNL Ioan Ghişe va propune, luni, în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români”.
 • Idem: „”Această hotărâre vizează aplicarea articolului 10 din Legea referendumului în continuarea obligaţiei ce revine Parlamentului conform articolului 3 din Hotărârea 34 a Parlamentului, din 6 iulie, prin care Legislativul urmează să decidă procedura de urmat. Procedura de urmat este că prin decizia ei, CCR în loc să se pronunţe în privinţa constituţionalităţii procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, s-a pronunţat asupra legalităţii referendumului, ori Curtea nu este competentă să facă aşa ceva”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Ioan Ghişe”.
 • Parlamentul are ultimul buton”.
 • Premierul Victor Ponta a redus fondurile alocate Administrației Prezidențiale și ale Curții Constituționale cu 3,126 milioane de lei, în urma rectificării bugetare, aprobată, joi [23 august 2012], de către Executiv, acțiunea pornind de la obligația de a rămâne într-o limită clară de disciplină financiară și de a respecta acordurile cu creditorii internaționali”.
 • „Dilema veche” a redeschis prăvălia online. Au văzut că nu mai sunt citiți, dacă cer bani, și dau, în mare parte, articolele pe gratis.
 • propaganda nebună e mai puternică decât orice atunci când vine din ţări încremenite
 • Ora 19. 55:
 • 19 55, 25 august 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *