Ochii sașii ai ipocriziei

România, momentan, nu are președinte legitim (prima zi, ziua a 2-a, ziua a 3-a, ziua a 4-a, ziua a 5-a, ziua a 6-a)

 • Americanul Neil Armstrong, primul om care a mers pe Lună, a decedat la vârsta de 82 de ani”.
 • Nunta fetei lui Traian Băsescu seamănă mai degrabă cu un banchet de strângere de fonduri pentru campania electorală din SUA. În campaniile electorale pentru preşedinţia Statelor Unite se mai organizează asemenea mese la care tacâmul costă şi 70.000 de dolari. Dar la Bucureşti, asemenea “colecte” electorale nu s-au practicat la un asemenea nivel. Doar la Mavrogheni şi Pazvante Chiorul ce se mai folosea procedeul pentru a jumuli boierimea de daruri”.
 • Ce înseamnă să-ți facă reclamă prințul Charles: „Publicația britanică The Guardian recomandă din nou România turiștilor britanici dornici de o vacanță activă. Într-un articol, care se referă la zece destinații de vacanță unde se pot practica diverse sporturi, The Guardian include și România, alături de țări precum Portugalia, Italia, Franta, Austria și Spania. Astfel, turiștii britanici împătimiți de drumeții și care vor o provocare față de Alpi, nu trebuie să caute mai departe de Munții Făgăraș, despre care publicația scrie că „oferă priveliști uimitoare ale lacurilor glaciare și ale văilor abrupte” ”.
 • Petru Calapodescu (Jurnalul Național): „În Parlament, ziua de luni înseamnă gongul final la spectacolul jalnic pe care Băsescu şi acoliţii lui din PDL, dar, din nefericire, şi din instituţii fundamentale ale statului, cum sunt Curtea Constituţională sau Consiliul Superior al Magistraturii, l-au dat cu ocazia referendumului pentru demiterea preşedintelui. Adică a celui care, de opt ani, terfeleşte Constituţia şi legile ţării, ridiculizează Forul legislativ suprem al ţării şi Guvernul, ignoră principiile separaţiei puterilor în stat şi, mai ales, uzurpă suveranitatea poporului, impunând o politică economică şi socială dezastruoasă”.
 • Idem: „„Luând act” pur şi simplu, fără nici o reacţie, Parlamentul ar lăsa impresia că încă nu a scăpat de sindromul Băsescu, preşedintele care, câteodată, bifând formal respectarea obligaţiilor sale constituţionale, venea câteva minute în Parlament, cuvântând scurt, batjocoritor: „Am de gând să fac un referendum, dar Constituţia zice că trebuie să consult în prealabil Parlamentul. Consideraţi că v-am consultat” ”.
 • Cancelarul german Angela Merkel reclamă un nou tratat al Uniunii Europene (UE) şi încearcă să îşi convingă partenerii în acest sens, potrivit ediţiei de luni a săptămânalului Der Spiegel. „Guvernul federal vrea să determine avansarea integrării europene”, scrie revista, care precizează că Merkel ar dori ca „şefii de stat şi de Guverne să participe la o reuniune care să pună noi baze juridice pentru UE„. Potrivit Der Spiegel, „consilierul pentru Afaceri Europene al cancelarului Nikolaus Meyer-Landrut a condus negocieri în jurul acestui proiect la Bruxelles” ”.
 • Ehei, să fim noi bine-sănătoși cu toții măcar preț de tot atâția ani câte ore au trecut de când intervențiile la popor sau mai corect spus asupra poporului, au fost și ele suspendate dinspre cel mai cunoscut garaj! O tăcere care tare ne-ar plăcea dacă nu mult ne-ar atenționa…”.
 • Cine…îl mai iubește pe Băsescu.
 • Sorin Ilieșiu face un nou apel, către parlamentarii români: „“Ţineţi cu poporul să nu rătăciţi!” – ne îndemna acum aproape două veacuri politicianul democrat Simion Bărnuţiu. Prin DEMOCRAŢIE se înţelege (conform dicţionarului) “forma de organizare şi de conducere a unei societăţi în care poporul îşi exercită (direct sau indirect) puterea”. Poporul şi-a exercitat direct şi covârşitor puterea de a-şi exprima votul la referendumul din 29 iulie a.c., aproape 90% din participanţi, respectiv peste 7.400.000 de cetăţeni, votând pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu suspendat din funcţie de domniile voastre”.
 • Idem: „Subliniem că impunerea cvorumului de participare nu a respectat recomandările Comisiei Europene adoptate recent la Veneţia în materie de referendum prin care “nu se recomandă un cvorum de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ”. Mai subliniem că înainte de referendum, preşedintele suspendat şi partidul acestuia (PD-L) au făcut apeluri ilegale şi nedemocratice către electorat de a nu participa la referendum. Un apel identic către minoritatea maghiară din România de circa 7% din populaţie, a fost făcut şi de dl Viktor Orban, premierul Ungariei. Dezinformarea făcută de preşedintele suspendat la nivel naţional şi internaţional în timpul campaniei pentru referendum, acuzând o aşa-zisă „lovitură de stat”, a influenţat o parte din electorat. Conform dicţionarului, “lovitură de stat sau puci se numeşte o răsturnare bruscă şi neconstituţională a puterii legitime a unui stat, impusă (neparlamentar) prin surpriză de o minoritate, de obicei formată din ofiţeri militari sau comandanţi paramilitari, folosind forţa”.
 • Idem: „Avem convingerea că domniile voastre trebuie să dezbateţi faptul că o parte dintre judecătorii C.C.R. nu au constatat că pragul de 50%+1 a fost depăşit, cu toate că au primit documente edificatoare în acest sens cerute chiar de domniile lor pentru a decide corect. Conform recensământului din 2011, populaţia din România este de 19 milioane de locuitori din care aproape 4 milioane sunt minori, fără drept de vot. Deci cvorumul a fost substanţial depăşit. Din cei trei milioane de români din străinătate, doar vreo 2% au participat la scrutinele din ultimii ani (în 29 iulie a.c. au votat 2,4%), fapt care justifică lipsa acestora de pe listele electorale permanente”.
 • Sectia de urmarire penala a PICCJ, condusa de procurorul Horia Selaru i-a dat NUP lui Basescu, pe perioada suspendarii, pentru acuzatiile de luare de mita si spalare de bani din dosarul “terenul lui Casuneanu”. Legal, dosarul era de competenta DNA”.
 • Idem: „Profitand de perioada de suspendare a presedintelui Traian Basescu, in care nu se mai poate pretinde de nimeni ca mai are imunitate, procuroarea Carmen Damian, adjuncta procurorului sef al Sectiei de urmarire penala din PICCJ, Horia Valentin Selaru, a simulat o cercetare penala si, la 25 iunie 2012, cu stiinta sefului sau, a dat NUP lui Basescu, sustinand ca nu exista probe pentru spalarea de bani ori pentru infractiunea de mita. Ancheta s-a facut strict in birou, Basescu nu a fost audiat, cum nu a fost audiat niciun martor, totul fiind pro-causa, procurorii transformandu-se in aparatori ai lui Traian Basescu”.
 • O cablograma Wikileaks aparuta in anul 2011 – si uitata intre timp de public – atesta relatiile “speciale” dintre Basescu si CCR, precum si eforturile presedintelui de a intra in gratiile Americii. Astfel, conform raportului diplomatic SUA, la 11 iulie 2005, preşedintele Traian Băsescu i-a spus noului însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Mark Taplin, că în această dimineaţă (n.r. – 11 iulie 2005) el a avut un dialog la Curtea Constituţională pentru a determina dacă aceasta ar putea să-şi revizuiască decizia (asupra pachetului de reforme judiciare) care a dus la demisia Guvernului”.
 • Idem: „Tot la aceeaşi întâlnire, Băsescu a spus că un obiectiv principal al mandatului său este să întărească relaţiile României cu Statele Unite. “România nu va accepta niciodată să trebuiască să aleagă între SUA şi Europa”, a mai spus Băsescu, adăugând că el se străduieşte să convingă alte state membre UE că o legătură puternică transatlantică nu este incompatibilă cu statutul de membru al Uniunii Europene”.
 • Echipa AN” reamintește, de ziua prăznuirii Sfinților Adrian și Natalia, ceea ce scria Adrian Năstase cu un an în urmă: „Vad in Sfantul Mucenic Adrian un model demn de urmat. Si aceasta nu pentru ca port numele sau. Putini sunt cei care au ales sa mearga pana la capat pe calea ce le-a fost sortita, sa accepte cele mai crunte suplicii si sa nu se abata de la drumul lor”.
 • E duminică și o zi caniculară…dar oamenii se strâng în Piața Universității, 19. 28 (39 de grade Celsius):
 • 19 28, 26 august 2012
 • Afaceriştii italieni care patronează Cariera Meri SRL i-au pus gând rău Parcului Naţional Defileul Jiului. Aceştia vor ca o suprafaţă de aproape 67 de hectare să fie scoasă din aria protejată pentru a se relua exploatarea zăcământului de piatră de la Cariera Meri. Exploatarea carierei de piatră a fost sistată în anul 2010, după ce i-au expirat documentele de mediu. Atunci, Agenţia de Mediu a refuzat să elibereze o nouă autorizaţie de funcţionare, deoarece operaţiunea de extragere a pietrei se făcea în interiorul Parcului Naţional. Potrivit legislaţiei româneşti, completată de cea a Uniunii Europene, extragerea de resurse într-un parc naţional nu este permisă sub nici o formă”.
 • Idem: „Cariera Meri SRL este o societate care face parte din grupul de firme Secol. Această companie a intrat în atenţia opiniei publice după ce fostul ministru al Transporturilor, Anca Boangiu, i-a pricopsit un contract de 31 de milioane de euro pentru reabilitarea unei porţiuni de 37 km pe DN 6, între Alexandria şi Craiova. Întâmplarea face că Boangiu a lucrat pentru italieni, unde avea funcţia de asistent director. Contractul a fost atribuit la scurt timp după ce a fost înscăunată ministru în Cabinetul Boc”.
 • Producţia de legume şi fructe va fi în acest an mai mică cu 40% decât anul trecut din cauza secetei şi a problemelor financiare întâmpinate de fermieri”.
 • Protestatarii si Ghise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *