Lovitură finală. Lui…sau nouă…

România, momentan, nu are președinte legitim (prima zi, ziua a 2-a, ziua a 3-a, ziua a 4-a, ziua a 5-a, ziua a 6-a, ziua a 7-a).

 • Senatorul Ioan Ghișe, aseară, la Sinteza zilei, m-a făcut să mă simt demn. Pledoaria lui pentru neconstituționalitatea actului de „invalidare” a Referendumului de către CCR m-a inspirat și întărit interior. Vă dorim succes maxim, domnule senator, cu cele două inițiative legislative de astăzi! Și Dumnezeu să călăuzească Parlamentul României la adevărul fundamental: că ne reprezintă speranțele în orice clipă…și astfel votul nostru nu poate fi eclipsat.
 • Dacă Parlamentul acceptă inacceptabilul…poporul e învins…Dacă Parlamentul validează Referendumul invalidat în mod inuman de CCR…atunci bucuria celor mulți…va fi o bucurie reală…evident de mare…
 • Cezar Avrămuță: cel care ne reprezintă la cote de asumare incredibile:

***

 Cele două proiecte de lege ale senatorului Ioan Ghișe:

Proiectul I

HOTĂRÂREA PARLAMENTULUI

privind rezultatul referendumului  pentru demiterea preşedintelui României suspendat, dl Trăian Băsescu, din data de 29.07.2012,

În conformitate cu prevederile art. 3 din Hotărârea nr.  34/2012 a Parlamentului, plenul Camerelor Parlamentului, reunite în şedinţă comună, aprobă:

 Art. 1.  Hotărârea nr. 6/2012 a Curţii constituţionale referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Trăian Băsescu, şi la confirmarea rezultatului acestuia va fi retrimisă la Curtea Constituţională pentru a se pronunţa doar cu privire la modul în care a vegheat la respectarea procedurilor pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.

27 august 2012

Initiator Ioan Ghișe, senator liberal de Brasov

*

Proiectul II

HOTĂRÂREA PARLAMENTULUI

privind rezultatul referendumului  pentru demiterea preşedintelui României suspendat, dl Trăian Băsescu, din data de 29.07.2012,

În conformitate cu prevederile art. 3 din Hotărârea nr.  34/2012 a Parlamentului, plenul Camerelor Parlamentului, reunite în şedinţă comună, aprobă:

Art. 1.  Parlamentul României ia act şi constată cu privire la faptul că  prevederile existente la pct. 1. şi 2. din dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012 a Curţii constituţionale referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Trăian Băsescu, şi la confirmarea rezultatului acestuia îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 146 lit. i) din Constituţia României.

Art. 2.  Parlamentul României constată că prevederile de la pct. 3., 4. şi 5. din dispozitivul Hotărârii nr. 6/2012 a Curţii constituţionale referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Trăian Băsescu, şi la confirmarea rezultatului acestuia nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 146 lit. i) din Constituţia României.

Art. 3. Parlamentul României constată că preşedintele României, Trăian Băsescu, este demis conform prevederilor art. 95 alin. (3) din Constituţia României.

Art. 4. Parlamentul României constată că functia de presedinte al Romaniei este vacantă, potrivit art.97, alin 1 din Constitutia Romaniei.

Art. 5.  In termen de 3 luni, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou presdinte, potrivit art. 97, alin(2) din Constitutia Romaniei.

Art. 6 – Prezenta Hotarare se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

27 august 2012

Initiator – Ioan Ghișe, senator liberal de Brasov

***

 • Roxana Iordache: „Cert e că Băsescu e demis, poporul a decis că trebuie să plece. Acum! Adică, peste o săptămână; dacă parlamentarii USL adoptă o strategie rapidă s-ar putea face şi azi, dacă nu, atunci se boicotează cvorumul şi se pregăteşte victoria poporului, inclusiv prin demersuri diplomatice preventive – de această dată, argumentate, ferme şi fără cedare la şantaje fără obiect. De altfel, la şedinţa cu pricina ar fi bine să fie invitat tot corpul diplomatic acreditat la Bucureşti şi să aibă locuri, totodată, la balcoane, reprezentanţi ai votanţilor din 29 iulie. Iar dacă după ce Parlamentul constată că a fost demis de popor, Băsescu – previzibil – recurge din nou la stăpânii lui de la Washington şi Bruxelles, va fi un flagrant de înaltă trădare. Cu determinare, tact, diplomaţie şi fermitate, ne impunem voinţa în lume. Dacă nu, e grav pentru destinul naţional”.
 • Cum arată toiagul pastoral al Sfântului Sava cel Sfințit…din secolul al 6-lea:
 • http://4.bp.blogspot.com/-0yGOn7wk1WE/UDq4jZ-GmyI/AAAAAAAAYv4/i6qF1tNk0RE/s1600/pateritsa3.jpg
 • Augustin Zegrean a fost numit președinte al CCR de către Traian Băsescu, în anul 2007. În 2009, Zegrean primește certificatul de handicapat, iar din 2010 primește și pensie de serviciu, adică de magistrat, în baza celor 3 ani de judecător la CCR. Persoanele care primesc un astfel de certificat de handicap sever NU mai pot munci. Întrebarea care survine acum este cum să primească pensie ca judecător, deși nu a fost în viața lui în această postură și dacă se pun cei trei ai de la CCR, cum să mai și fie în funcție? Adică te pensionezi dar rămân încă angajat pe funcție? Certificatul de handicap îi permite lui Augustin Zegrean să nu plătească impozit pe veniturile obţinute în calitatea sa de preşedinte al Curţii Constituţionale. Așadar Zegrean primește lunar 107 milioane lei din pensie și 160 milione lei din salariul de președinte al CCR”.
 • Agentul imobiliar, Maria Pantazopoulos, în vârstă de 30 de ani, s-a înecat în timpul unei ședinte foto, care succeda nunta.  Aceasta s-a înecat din cauza rochiei, care s-a îngreunat din cauza apei și a fost trasă în râu, în apropiere de o cascadă cu flux violent, în Canada”.
 • Alegerile parlamentare [din România] se vor desfasura pe 2 decembrie [2012], iar sedinta de Guvern in care vor fi luate hotararile legate de acest scrutin e programata pe 1 septembrie [2012], la ora 10.00. Anuntul a fost facut duminica, la Realitatea TV, de catre ministrul de Interne Mircea Dușa”.
 • 27 august 2012
 • Cornel Nistorescu: „Dacă şedinţa de mâine va fi doar o formalitate, ne-am ars! Avem dimensiunea mediocrităţii unui Legislativ alcătuit din oportunişti. Nici conştiinţă, nici ideal, nici solidaritate cu poporul. Doar fripturişti încurcaţi în hăţişul prevederilor legale. Dacă mâine oamenii refuză formalul şi caută o soluţie pentru ţară, se scrie o pagină de istorie românească. Cum? Nu ştiu! Nici nu trebuie. Este de datoria lor să o facă sau nu. Să încerce, să gândească şi să rişte. Aşa cum au găsit soluţii pentru a se agăţa de alte oportunităţi şi ciupeli, pot căuta o ieşire şi pentru ţară. Nu culcatul mingii, stil Hrebenciuc”.
 • dictator
 • Antena 3. 15. 34. Oamenii strigă (în fața Parlamentului): Parlament, nu ceda, noi suntem de partea ta!
 • PNL și PSD boicotează ședința extraordinară a Referendumului.
 • PSD a decis să participe la ședința Parlamentului pentru citirea hotărârii CCR.
 • Un om in carucior protesteaza
 • Oamenii protestează în fața Parlamentului împotriva deciziei CCR…unii au făcut efortul de a veni chiar dacă nu pot să meargă.
 • S-a îndeplinit cvorumul și a început ședința Parlamentului. Antena 3. 17. 10.
 • Ioan Ghișe: Am propus două proiecte de hotărâre. / CCR nu și-a îndeplinit obligația de a prezenta un raport pentru modul cum a vegheat la organizarea și desfășurarea Referendumului. / Propun să se amâne două zile această ședință în care să CCR să-și îndeplinească această obligație. / CCR a comis abuz de drept stabilind că e obligatorie și definitivă hotărârerea ei. / Dar avizele Curții sunt consultative. / Comisiile juridice pot face rapoarte în aceste două zile, care pot fi prezentate apoi împreună cu raportul CCR. / Dacă nu facem să se respecte votul dat de cetățeni creăm un grav precedent de ignorare a voinței poporului.
 • Cererea senatorului Ioan Ghișe a fost respinsă (196 de voturi împotrivă și doar 20 de voturi pentru). 17. 28.
 • Oamenii voteaza propuneare lui Ghise
 • Oamenii din stradă…au votat propunerea senatorului Ioan Ghișe.
 • 17. 31. Judecătorul Ștefan Minea prezintă decizia CCR.
 • Călin Popescu-Tăriceanu: Am hotărât să părăsim sala în semn de protest față de încălcarea unor norme elementare de către CCR.
 • Puținii parlamentari USL care au asigurat cvorumul au părăsit din nou sala, în timpul citirii deciziei CCR. La ora 17. 35  s-a declarat ședința închisă.
 • Valeriu Zgonea: USL nu trebuie să fie acuzatăîmpiedică funcționarea instituțiilor fundamentale ale statului.
 • Concluzia dureroasă: USL a trădat poporul român în această zi! O zi de doliu pentru națiunea română, care s-a exprimat democratic cu ceva timp în urmă. În loc să sprijine cele două propuneri legislative ale senatorului Ioan Ghișe, singurul care a intuit și a explicat, din punct de vedere legislativ, frauda CCR, USL a eșuat în mod lamentabil. De-abia acum electoratul român e lăsat să aleagă…extremismul. Pentru că USL, astăzi, nu numai că a clacat…ci a dezertat de pe baricade. Inimaginabil…
 • Chioşcul cu democraţie s-a închis cu fanfara la cap. A intrat în insolvenţă. Creditorii şi-au pus administrator judiciar. Cioclii sprijină uşile. Liber exprimate, voturile noastre nu contează. Aritmetica a fost invalidată. Majoritatea nu mai decide. Degeaba ne-am dus buluc la referendum. Suntem, în realitate, vreo 19 milioane de locuitori şi, în acte, peste 18 milioane de votanţi. Cine nu acceptă asta se duce la brutărie. Străinătatea hotărăşte peste capul nostru cine ne conduce. Şi cât ne costă onoarea de a avea stăpân. Nu mai suntem, nici măcar oficial, suverani. Avem statut de paşalâc”.
 • Prin gestul de-a asigura cvorumul, USL a trădat pe cei 7,4 milioane de români care au votat la referendum pentru demiterea lui Băsescu”.
 • Eu am fost condamnat în calitate de preşedinte de partid. S-a făcut această „şmecherie” de către DNA, menţinută la instanţă, pentru a se evita solicitarea unui „aviz” din partea parlamentului pentru începerea urmăririi penale. Nu au aflat, oare, marii „experţi” de la Bruxelles acest lucru, după cinci ani de activitate „intensă” în România? De ce nu au menţionat, ca o mare reuşită, că a fost condamnat definitiv un fost preşedinte al Fundaţiei Europene Titulescu?! Era la fel de adevărat…”.
 • Milioanele de euro cheltuite pentru organizarea referendumului din 29 iulie reprezintă paguba cea mai mică a acestei aventuri politice din care toată lumea pierde. Chiar şi pentru Traian Băsescu, întoarcerea la Cotroceni are gustul amar al umilinţei. Urnele au confirmat ceea ce sondajele sugerau de mult. Criza de popularitate a preşedintelui-jucător s-a transformat acum într-o gravă problemă de legitimitate. Niciun efort propagandistic nu poate ascunde faptul că aproape 90 la sută din cetăţenii care s-au prezentat la vot s-au pronunţat în favoarea demiterii. Pentru USL, înfrângerea este, însă, şi mai dureroasă. Adversarii lui Traian Băsescu s-au dovedit incapabili să câştige o partidă în care aveau aproape toate atu-urile. Şi-au jucat cărţile atât de prost, încât au transformat o victorie sigură într-o ratare monumentală. Şi-au irosit aiurea glonţul de argint, trăgându-l bezmetic şi prematur”.
 • 19. 39. Singuri…dar demni:
 • 19 39, 27 august 2012
 • Nicio televiziune nu mai îi ajută pe protestatari. E 20. 33:
 • Nicio televiziune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *