Fără reprezentare legitimă

România, momentan, nu are președinte legitim (prima zi, ziua a 2-a, ziua a 3-a, ziua a 4-a, ziua a 5-a, ziua a 6-a, ziua a 7-a, ziua a 8-a).

Și de aici încolo nu mai trebuie să repetăm acest lucru dureros…pentru că, de ieri, a devenit un truism.

Pe lângă președintele ilegitim nu mai avem nici lideri politici. Pentru că liderii USL au trădat așteptările poporului…lăsându-l de izbeliște

Pe scurt: România nu mai are acum nici președinte legitim…nici lideri politici legitimi.

Fapt pentru care extremiști și diletanți de tot felul vor parveni, în locul USL, care a ieșit din centrul atenției în mod jenant…și aceia vor juca țanțaroiul pe conștiința noastră.

***

  • Nici Victor Ponta și nici Crin Antonescu nu au fost în țară în momentul în care în Parlament s-a citit invalidarea referendumului. Cei doi se aflau la mii de kilometri distanță de România. Ponta era prin Africa la Internaționala Socialistă, iar Antonescu în vacanță, la relaxare. Deși aflați la mii de kilometrii depărtare, cei doi au reușit să dea o lovitură de grație celor 7,4 milioane de români care au votat concedierea lui Băsescu”.
  • Rabinul Ovadia Yosef, un apropiat al lui Benjamin Netanyahu şi liderul partidului ultra-ortodox Shas, le-a cerut israelienilor să se roage pentru distrugerea Iranului. „Când îi cerem lui Dumnezeu să pună capăt duşmanilor noştri, ar trebui să ne gândim la Iran, acei răi care ameninţă Israelul. Fie ca Domnul să îi distrugă„, a afirmat Ovadia Yosef”.
  • Dnei Merkel i se pregătește ceva mult mai rău: un referendum asupra Mecanismului European de Stabilitate (MES, cel pe care Băsescu l-a semnat ca primarul în 9 dec. 2012). […] Încă ceva: la începutul lui septembrie se judecă la Tribunalul Constituțional din Karlsruhe (echivalentul CCR-ului nostru) o acțiune colectivă a unui număr de peste 35 mii de cetățeni germani care vor, pur și simplu, ca tribunalul să declare MES neconstituțional. Dacă decizia va fi favorabilă reclamanților, toate summit-urile europene “cruciale” organizate din septembrie 2011 până acum, pentru a rezolva criza se vor fi dovedit nu numai inutile, ci chiar ridicole – germanul de rând, pentru care, cică, dna Merkel a bătut cu pumnul în masă pentru a cere “mai multa Europă” va fi spus clar și răspicat : nu vrem “mai multă Europă”!”.
  • Senatorul PNL, Ioan Ghişe, nu renunţă la ideea de a-l demite pe Traian Băsescu. După ce a propus Parlamentului soluţia demiterii în Plen, Ghişe a ieşit în stradă. Împreună cu Ion Ciochină s-a îmbrăcat în pancarde de carton şi a mers în faţa palatului Cotroceni să protesteze. Senatorului i-a fost interzis protestulde către jandarmi.“Împreună cu prietenul meu, Ion Ciochină, m-am plimbat la Grădina Botanică şi am vrut să ne plimbăm şi pe aici. Când am trecut pe partea cealaltă, domnii de la Jadarmerie mi-au spus că este interzis să protestăm. Începând de astăzi, în fiecare zi la ora 18:00, ne vom plimba în jurul Palatului Cotroceni. Zona este frumoasă, Grădina Botanică e aproape şi vrem să exprimăm prin aceste cartoane ce simţim”, a declarat Ghişe, din faţa Palatului Cotroceni. Ioan Ghişe este îmbrăcat în pancarde pe care scrie “Poporul a decis/ Băsescu e demis””.
  • Așteptam de la Crin Antonescu acest fel de gesturi demne, de solidarizare cu poporul, pe care le-a promis…și ni le dăruie Ioan Ghișe…la care nu ne gândisem deloc…Se pare că Dumnezeu lucrează prin cine…dorește să lupte…și nu prin cine ne așteptăm noi să lupte…
  • Si-a invins concetatenii. Si tocmai de aceea este si o infrangere. Rusinoasa. Pentru ca, intr-o democratie, nu poti sa stai in varful scarii decat daca te sustin acolo voturile. Iar Basescu revine la Cotroceni utilizand trucuri. Destul de murdare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *