Călătorind aievea

 

 • Orient Express-ul ajunge astăzi la București: „Trenul va opri astăzi de dimineaţă în gara din Sinaia, unde va staţiona câteva ore pentru ca turiştii să poată vizita castelul Peleş, iar după orele prânzului este aşteptat la Gara de Nord din Bucureşti. Mâine de dimineaţă, Orient Expres îşi va continua călătoria spre Istanbul, iar următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria. În luxoasele vagoane au urcat, în acest an, europeni, americani, dar şi turişti din Australia, Noua Zeelanda, Argentina şi chiar din Paraguay”.
 • Legendarul Orient Express AJUNGE astăzi în România orient expres ghimpe
 • Acum se leaga gafa lui Basescu cu “Horia Neamtu”: socru’ mic stia de sfanta tinerete legionara a lui Mihai Neamtu (stiti voi, grasanul ala ochelarist de dreapta – asa arata mai nou liderii charismatici de drepta, trebuie sa fie miopi si dolofani, sa-i urmezi cu fanatism). Si probabil facea mistouri cu Monica Macovei pe seama lui in toaleta din Comanitei – de-astea gen “Legiunea Sfantului Arghanghel Mihail Neamtu”, “Mota si Marin Neamtu”, “Horia Sima Neamtu” (genul de glume tampite pe care Onaca nici nu-si mai bate capul sa le priceapa, doar se culculeste intre picioarele lui Basescu, sa-l scarpine pe ceafa si sa se joace cu barba lui) pana cand a uitat pana si el, Basescu, cum dracu’-l cheama de fapt pe Fuhrerul mititel. In urma unor negocieri ideologice indelungate, Neamtu si Basescu au cazut de acord asupra unui prim crez politic: tigancile imputite sunt foarte agresive”.
 • „”Pentru România, marele pericol al acestei toamne nu este problema Schengen, ci decizia pe care Comisia Europeană o va lua vizavi de ceea ce s-a descoperit referitor la fondurile europene în perioada 2009 – noiembrie 2011. S-au făcut auditurile şi este foarte posibil ca acum să primim nişte sancţiuni„, a spus Ponta”.
 • Petru Calapodescu: (Jurnalul Național): „Cât de jos poate coborî un om, dacă ajunge să facă experimente politice până şi din nunta propriei fiice?! Putea fi o nuntă normală sau un eveniment monden, oricum destul de controversat. S-au adunat beizadele şi un regiment de nuntaşi din gaşca politică şi de afaceri pe seama statului, o lume eterogenă, de la Udrea, Videanu, Popoviciu, Paul Lambrino, la regele Florin Cioabă, că Bercea Mondial, săracul, n-a putut veni. Au fost angrenate excesiv instituţiile statului – batalioane de sepepişti şi de jandarmi, de strănutau tufişurile de la Snagov. S-a etalat o sfidătoare bogăţie, deseori ocult obţinută. A fost acaparat abuziv un palat deja contractat etc. Dar totul a devenit un rateu care a întunecat aşteptările tinerei perechi. Pentru că socrul mic a vrut să folosească evenimentul drept  un prilej de evaluare a propriei situaţii după revenirea la Cotroceni, ruşinoasă şi frauduloasă, din punctul de vedere a 7,4 milioane de alegători, precum şi ca o tentativă de a apărea din nou în public, ascunzându-se după o rochie de mireasă, după o penibilă tăcere de zece zile. Şi sperând ca astfel să capete clemenţa mulţimii, să facă o breşă în valul de proteste, să păcălească iarăşi şi iarăşi lumea”.
 • Idem: „S-a înşelat. Iar huiduielile şi fluierăturile cu care a fost întâmpinat nu doar la primărie, ci până şi la biserică (deşi jandarmii iarăşi i-au ţinut la mare distanţă pe contestatarii care n-aveau câtuşi de puţin de gând să dea cu pietre, lăsându-i în apropierea lăcaşului doar pe băsiştii pe care activiştii portocalii îi dotaseră cu buchete de întâmpinare) i-au demonstrat cu prisosinţă că nu mai are ce căuta în mijlocul oamenilor”.
 • Contribuția României la dezvoltarea științei și culturii mondiale.
 • Adrian Năstase: „În ceea ce mă priveşte, ţinând seama de faptul că am fost condamnat ca preşedinte de partid pentru campania electorală din 2004, mă bucur că nu eram preşedinte al UDMR – pentru că – îmi închipui – pentru o astfel de condamnare ar fi ieşit în stradă nu 20.000, ci 300.000 de maghiari (mai mulţi decât la referendum!)”.
 • „“Dacă pot să fac o anumită glumă, şi sper să fiu bine înţeles, în ultima perioadă am văzut o situaţie care semăna cu ceea ce am văzut în Libia cu ceva timp. Opoziţia din ţară cerea partenerilor externi să bombardeze ţara ca să arate că lucrurile nu merg bine“, a afirmat premierul Ponta”.
 • Stelian Tănase: „Campania electorală a început odată cu nunta Ebei. […] PDL a semnat acea platformă comună cu Mihail Neamțu, Baconschi și Mihai Răzvan Ungureanu. De fapt, în acest caz, e vorba despre măritișul PDL cu nimeni. Campania electorală a început. Nu cred că o să cadă guvernul, deși sunt tot felul de zvonuri că UDMR și UNPR or să se ducă în partea cealaltă a eșichierului, către PDL. UDMR nu o să facă pasul ăsta. În rest, în campanie va fi o adevărată dosariadă cu stenograme și servicii secrete, doar trăim în România. Nu vor lipsi nici declarațiile belicoase. De data aceasta, Traian Băsescu va fi reținut fiindcă, după ce s-a întâmplat la referendum, orice apropiere de PDL va fi mortală. Cine se aliază cu Traian Băsescu moare. Astfel, PDL nu se mai poate rezema pe Traian Băsescu. Totodată, Morar și Kovesi vor fi schimbați, dar Băsescu nu va pierde ocazia să transmită în occident că e vorba de un atac la adresa justiției”.
 • Adrian Năstase a declarat luni [3 septembrie 2012], în faţa magistraţilor instanţei supreme, că nu există suport probator pentru nicio acuzaţie din dosarul „Mătuşa Tamara”, în care fostul premier a fost achitat, şi că denunţătorul a avut „o revelaţie” să îl denunţe. „Acuzarea şi acuzaţiile se bazează pe o întâlnire ce nu a avut loc şi pe o înţelegere ce nu a existat; pe un denunţ al unei persoane aflate în executarea unei pedepse, care a şi fost eliberată după formularea denunţului făcut la peste cinci ani, când Genică Boerică a avut revelaţia acelei înţelegeri cu procurorii„, a afirmat Năstase, cu referire la denunţătorul din acest dosar”.
 • Idem: „Fostul premier le-a mai spus judecătorilor că dosarele sale se bazează „pe sondajele de opinie de la nivelul anilor 1999-2000”, sugerând că acestea ar fi politice. Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit pentru luni termene de judecată în cazul contestaţiilor făcute în dosarele „Mătuşa Tamara” şi „Trofeul Calităţii” ale fostului premier. Judecarea celei de-a doua contestaţii a fost însă amânată pentru 1 octombrie, pe motiv că lipseşte motivarea deciziei de condamnare”.
 • Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, incompatibil cu funcţia de senator. Fostul ministru al Culturii a fost şi director de teatru şi parlamentar şi şi-ar putea pierde mandatul de senator”. Nu poate un mare actor să fie concomitent director de teatru și parlamentar? Dar pot toți incompetenții să fie…compatibili cu funcțiile pe care le-au deținut și unii încă le mai dețin?
 • Autoritatea de management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) trebuie să remedieze până în 6 octombrie deficienţele constatate de Comisia Europeană, pentru a evita suspendarea plăţilor, însă reprezentanţii MAEur consideră că misiunea este una „imposibilă” ”.
 • Cum se comportă politicienii de la putere în alte țări din est, și care nu simt să se facă preș în fața altor state: ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski a declarat că „vom fi pregătiţi să aderăm la euro atunci când o să aveţi problemele rezolvate şi când vom putea să spunem poporului nostru: acum putem adera fără riscuri. […] Nu ne puteţi reproşanu dorim să aderăm atât timp cât zona euro se află într-o criză profundă”.
 • Lucian Avramescu (Jurnalul Național), despre români care nu mai vor să se (re)cunoască.
 • Dorin Tudoran: „Peste viața fiecăruia dintre noi poate trece tăvălugul indiferenței, peria aspră a bârfei, sulița ruginită a nenorocului sau săgeata otrăvită a neștiinței. Dar pentru unii, există o salvare. În cazul Constanței Buzea, ea este certitudineaistoria literaturii române nu va putea trece niciodată indiferentă peste poeme extraordinare”.
 • Dezvăluiri tulburătoare ale lui Adrian Năstase, despre momentele în care a încercat să-și ia viața: „Cu mâna stângă am scos revolverul din buzunarul pantalonilor. Când a văzut arma, poliţistul s-a repezit spre mine şi mi-a prins mâna cu care ţineam arma. Au urmat momente în care ne-am luptat în încercarea de a-mi duce la bun sfârşit hotărârea suicidală, iar poliţistul încercând să-mi ia arma din mână. La un moment dat am căzut pe jos, eu reuşind să ţin arma în mâna stângă. Atunci am apucat să armez revolverul prin tragerea cocoşului spre spate. Fiind pregătit pentru tragere, în timp ce mă luptam cu poliţistul să scap şi să nu-l rănesc, mi-am îndreptat revolverul spre zona capului şi am apăsat pe trăgaci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *