Inteligența…

Nu, România nu este condusă de o minoritate inteligentă.

Ci de o putere sprijinită de…o minoritate din intelighenția românească, care a ales să se compromită pentru toți evii, prin ceea ce istoria viitoare va recunoaște ușor că este un colaboraționism politic bazat pe interese personale, egoiste, extra-culturale și condamnabile.

Intelectualii corupți și plecați unei puteri…nu fac o minoritate inteligentă

Se confirmă faptul că orice regim autocrat/dictatorial își are clienții lui, inclusiv din zona culturii, care nu doar că nu sunt chiar puțini, dar unii se și înghesuie să nu piardă ocazia

Și nu, nu s-a ajuns ca „la 20 de ani de la căderea comunismului în România să se susţină iarăşi, ca pe timpurile propagandei ceauşiste, că în România lumina vine de la Răsărit!”.

Nu s-a ajuns încă aici…

Dar s-a ajuns ca Apusul să se comporte cu România la fel ca URSS, dictând împotriva voinței poporului și sfidând lecția de democrație pe care ne-a predat-o zeci de ani.

Promovând demagogic puterea poporului și făcând să dicteze de fapt  legea junglei politice.

S-a ajuns ca Apusul să împingă România spre Răsărit…pe românii care nu mai pot fi mințiți cu sloganuri și teorie politică care ascunde fața hâdă a intereselor oculte.

Am ajuns să constatăm că Occidentul nu vrea ca România să-și piardă statutul de țară de mâna a doua a Europei, de zonă care trebuie manipulată pentru a-și atinge unii sau alții scopurile.

Unui popor căruia i s-a spus mereu să se trezească, i se cere să se culce la loc și să-și accepte condiția veche de popor inferior (etichetat și obligatse simtă astfel, chiar dacă nu este), de…minge pe care o bat Răsăritul și Apusul între ele fără scrupule.

Și asta cu concursul larg al unor conducători fără conștiință și al unei părți din inteligența care se bucură mai mult de prosperitatea ei cumpărată prin servicii aduse puterii, decât de fericirea și progresul poporului din care face parte.

Inteligența care își dă concursul cu mare veselie la prăbușirea sistemului de educație și învățământ din România…sperând, poate, că nu vor mai rămâne între români decât tâmpiți…care să nu fie în stare să îi judece după adevăr și să îi înscrie în pagina neagră a istoriei naționale.

Sau că nu va mai exista istorie națională…deși nu știu care istorie îi va putea spăla vreodată de faptele lor.

Ni se repetă cu obstinație că am fost pasivi în istorie.

Că am trăit mioritic

Că am fost niște oi

Istoria pe care o trăim acum…pe care o vedem cu ochii noștri…ne demonstrează că n-am fost destul de pasivi pe cât ne-au vrut alții…

Dovadă că existăm în mod miraculos, cum zicea Gh. Brătianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *