Briza unei mări care își face timp

 • În acest septembrie 2012 împlinesc 7 ani de preoție. Astăzi, 4 septembrie 2012, 7 ani de la hirotonirea întru diacon…și pe 17 septembrie 2012…7 ani de la hirotonirea întru preot. Rugăciunile dumneavoastră însă mă luminează și îmi bucură inima.
 • De ieri sunt venit la Constanța…pentru:
 • Astăzi e prima zi…și, dacă nu se întâmplă nimic neașteptat, prezentările și discuțiile între participanți pot fi vizionate în direct pe saitul organizatorului evenimentului, Părintele Profesor Adrian Niculcea. Adică aici.
 • Onestitatea e prima lecție de decență a unui teolog.
 • Dolari pentru Grecia…în loc de euro.
 • Vulcanii noroioși ai României.
 • La nuntă, numai de bine. La o nuntă obişnuită. Dar nu la o nuntă care seamănă cu adunarea mafioţilor, sau cu Congresele partidului. De la filialele din toată ţara, pedeleii au venit cu cotizaţia în plic. Don’ Corleone, Naşul, reinstalat la Cotroceni, în fruntea clanului, a primit pupăturile de mâini şi şi-a binecuvântat supuşii. A avut ocazia să-i numere pentru ultima oară. Mulţi au fost, dar vreo opt sute tot au rămas…”.
 • Voyager 1 se pregătește să iasă din sistemul solar. Cum se vede pământul de la marginea sistemului solar:
 • Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar câştiga cu 62%, urmată de PDL cu 18%, PP-DD – 8%, UDMR-6% şI PRM -2%, arată un sondaj CCSB realizat în perioda 28 august- 1 septembrie. Sondajul CCSB arată totodată că 62% dintre respondenţi sunt nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, iar 32% mulţumiţi. 6% nu ştiu/nu răspund. De asemenea, 52% dintre cei chestionaţi spun că decizia CCR a fost incorectă, în timp ce 40% susţin contrariul. Sondajul mai arată că 61% dintre respondenţi sunt de părere că Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia pentru că 7,4 milioane de români au votat la referendum împotriva sa, în timp ce 34% spun că şeful statului ar trebui să rămână în funcţie. 5% nu ştiu/nu răspund”.
 • Se împlinesc 55 de ani de la moartea lui George Bacovia: „Casa din Capitală,  în care poetul a locuit în perioada 1933-1957, a devenit muzeu şi a fost inaugurat în 1966. Aici sunt expuse manuscrise literare, obiecte şi documente care au aparţinut scriitorului român şi soţiei sale, Agatha. În holul casei se găsesc fotografii de familie, acte personale precum diploma de bacalaureat de la liceul din Bacău şi cărţi din biblioteca personală. Pentru a reda atmosfera în care erau primiţi oaspeţii, în sufragerie au fost păstrate mobilierul, serviciile de ceai, dar şi un aparat vechi de radio. Vizitatorii casei memoriale George Bacovia au ocazia să vadă camera de lucru a poetului şi grădina din jurul casei. Deşi poetul a fost nevoit să vândă din exponate, în muzeu au rămas obiecte de valoare. Cea mai mare parte a colecţiei este reprezentată de opere de artă şi de sculptură, realizate de artişti contemporani cu acesta. În casă există portretul poetului şi un ceas, care se pare că a fost oprit chiar de către soţia sa, Agatha, în momentul morţii poetului”.
 • Adrian Năstase: „Mă bucur că instanţa de recurs de la Inalta Curte a reconfirmat sentinţa de achitare în dosarul „Mătuşa Tamara”. Când o să am redactarea hotărârii din recurs o veţi putea citi, şi aici, la fel ca şi unele comentarii referitoare la ceea ce s-a întâmplat ieri. Deocamdată vă rog să (re)citiţi motivarea de la fond a sentinţei completului de 3 judecători – un document devastator pentru procurorii care au instrumentat acest dosar”.
 • După ce președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că Bulgaria îndeplineşte criteriile necesare pentru aderarea la Spaţiul Schengen, ministrul bulgar de Finanțe, Simeon Djankov, a anunţat că țara sa îşi amână planurile de aderare din cauza deteriorării condiţiilor economice şi a incertitudinilor legate de perspectivele Uniunii Europene. “În prezent, nu văd niciun avantaj legat de intrarea în zona euro, numai costuri. Este prea riscant pentru noi şi, de asemenea, nu sunt clare regulile şi cum vor deveni ele într-un an sau doi”, a declarat Djankov, citat de Novinite”.
 • Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, îl acuză pe fostul ministru de Interne Ioan Rus că a ascuns documente, ca să nu scadă cvorumul la referendumul de demitere a preşedintelui, din 29 iulie”.
 • Ca din întâmplare, Mihail Neamțu l-ar dori premier pe…Ioan Rus.
 • Întreruperea curentului electric, astăzi, între orele 8-15, în mai multe zone din București și județul Ilfov.
 • Celor care s-au plins ca nu iese in public si nu vorbeste presedintele demis, luati de la Basescu : “Statul de drept a fost facut tandari de USL. Institutiile au rezistat loviturii de stat si vor functiona in continuare”. Pentru Basescu, institutiile sunt SRI, DNA, Parchetul General. Intelegerea mea din iesirea de azi a celui demis e urmatoarea : Basescu a pus deja la cale cu institutiile mentionate interceptarea convorbirilor, anchetarea si fara nici o exagerare, chiar arestarea unor lideri USL in frunte cu Ponta si Antonescu. Pentru ceea ce ei continua sa sustina cu mintea lor pierduta a fi organizarea unei lovituri de stat. Oricit ar parea de halucinant, Basescu a pus total in paranteze votul popular al celor 7,4 milioane. Si pregateste o ampla operatiune de represiune la adresa celor care au votat si a celor care au organizat referendumul din 29 iulie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *