Pericolul de-a vedea numai spatele lucrurilor

 • Un pericol real și dezamăgitor…E situația nefastă a celor care văd peste tot curse, care minimalizează oamenii, care se tem și de umbra lor…și care achiesează numai la cancanuri despre alții. Dar când îi vorbești pe alții pe la spate…și nu din față…riști să rămâi un marginal ranchiunos…și niciodată un dialogic aflat în competiție onestă, zilnică, cu tine însuți.
 • „Încep cu un autodenunţ: înainte de 1989 nu am fost niciodată în SUA. În felul ăsta îi răspund şi preşedintelui Emil Constantinescu, cel care afirma că am fost la o bursă acolo, în perioada comunistă. Nu am fost. Nu ştiu dacă a fost bine sau rău…”.
 • Traian Basescu continua sa fie marea pacoste a Romaniei, ocupind abuziv functia de presedinte al Romaniei. El nu mai reprezinta vointa populara, este ilegitim si nu mai trebuie recunoscut ca intaiul demnitar al statului”.
 • CCR a cumpărat de curând mobilier şi elemente de plastică arhitecturală, în valoare de aproximativ 470.000 de lei, pentru amenajarea sălii de şedinţe”.
 • Atunci când păsările din specia Aphelocoma californica (cunoscute şi sub numele de «gaiţa tufişă») întâlnesc o pasăre moartă, acestea strigă la celelalte exemplare ale grupului şi încetează să mai caute mâncare. Apoi, gaiţele zboară spre cadavrul păsării decedate, pe care îl înconjoară, arată cercetătorii în studiul publicat în jurnalul ştiinţific Animal Behaviour. Comportamentul a fost observat de Teresa Iglesias şi de către colegii săi de la University of California”.
 • O bătrână de 93 de ani dintr-un sat din Munții Apuseni, județul Alba, a păstrat o parte din piciorul drept în podul casei, timp de 13 ani. Dorește ca atunci când va muri, piciorul să îi fie pus în sicriu”.
 • Le monde o acuză pe dna Merkel că are memoria scurtă.
 • FMI: Traian Băsescu putea să nu taie salariile şi pensiile”.
 • Ce politician misto parea Basescu prin 2005: spontan, tare, acid, nonconformist. Acum a ajuns ca o boala tenace: se tine ca raia de locul din care toata lumea ar vrea sa-l spele, sa-l alunge, sa-l faca uitat. Accepta orice: scuipati in ochi, laturi, blesteme doar pentru a se tine, impasibil, impenitent, tragic, intocmai ca raia, intr-un spatiu relativ sigur al puterii. Mimeaza demnitatea si forta, desi stie in adancul sufletului ca e ilar, ca e demn de mila, ca e detestat dincolo de limitele dispretului politic. Il speli, el ramane, il cureti cu spirt, el ramane, iti freci pielea pana la sange, el ramane – tu nu contezi, ei nu conteaza, nimic nu conteaza cu exceptia supravieturii acestei raie infipte adanc in jugulara unui popor adus, vorba cuiva, pe culmile disperarii si ale infectiei scabiare”.
 • Oltchim în grevă: „Este un protest spontan, protestul disperării. Suntem în dezastru, combinatul moare”.
 • Liberalii europeni sar in apararea USL. Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor europeni din Parlamentul European au avut azi la Bruxelles o intalnire la care s-a discutat exclusiv situatia interna din Romania. In cadrul unei interventii telefonice la Antena 3, europarlamentarul PNL Ramona Manescu a declarat ca intalnirea a avut loc atat la solicitarea eurodeputatilor romani din Grupul ALDE, dar a raspuns si intrebarilor ridicate de mai multi membri ai legislativului european cu privire la situatia interna din Romania. Ramona Manescu a declarat ca intreg grupul politic si-a afirmat public sprijinul pentru USL si a protestat impotriva dublei masuri cu care Grupul PPE (din care face parte si PDL) a tratat situatia din Romania si situatii care nu suporta comparatie cu Ungaria sub Viktor Orban sau Italia sub Silvio Berlusconi. Europarlamentarul liberal [a spus] ca s-a decis ca biroul Grupului ALDE, dar si membri ai acestui grup politic se vor deplasa la Bucuresti in cursul lunii octombrie pentru a cerceta la fata locului realitatile romanesti”.
 • Traian Băsescu s-a ferit să folosească cuvântul “cetăţeni”. ”După o perioadă de tăcere, Traian Băsescu a ieșit astăzi la rampă și a reluat lina sa veche. Asta ar fi făcut și dictatorul Nicolae Ceaușescu, în 1989, dacă nu ar fi fost înlăturat de la putere. Băsescu ne-a spus pe șleau că Procuratura și Securitatea sunt alături de el, restul nu contează. Din păcate, ne-am întors în urmă cu mai bine de douăzeci de ani. Deoarece nu este un om prea inteligent, Traian Băsescu ne-a spus-o astăzi în față. De observat e că nu a rostit nici o clipă cuvântul ”cetățeni”, comentează Daniel Barbu”.
 • La solicitarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), a Uniunii Europene şi a Băncii Centrale Europene (BCE), creditorii europeni ai Greciei cer guvernului de la Atena să introducă săptămâna de lucru de 6 zile”.
 • Eduard Carol Novak a câştigat medalia de argint la contratimp individual în cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Londra, aducând a doua medalie pentru România după aurul de la urmărire. […] Sâmbătă, Eduard Carol Novak a adus prima medalie de aur pentru România în istoria Jocurilor Paralimpice, după ce s-a impus în cursa de urmărire pe velodrom”.
 • Mazăre vrea revenirea Cazinoului la Primărie şi licitaţie internaţională pentru a-l vinde”.
 • Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, a apreciat, miercuri, faptul că în majoritatea regiunilor din Ucraina comunităţile româneşti se bucură de oficierea slujbelor liturgice în limba română şi consideră că de acelaşi drept trebuie să beneficieze şi românii ortodocşi din regiunea Odesei. În context, Întâistătătorul BOR a evidenţiat că, din lipsă de slujbe liturgice în limba română, aceştia se confruntă cu un prozelitism agresiv din partea cultelor neoprotestante, care le permit să se roage în limba română dacă devin adepţii acestora. Afirmaţia a fost făcută cu prilejul primirii, în aceeaşi zi, la Reşedinţa patriarhală, în vizită de prezentare, a noului ambasador al Ucrainei în România, Teofil Bauer, la începutul misiunii sale diplomatice în ţara noastră, prilej cu care Patriarhul Daniel a subliniat relaţiile de cooperare dintre BOR şi Biserica Ortodoxă din Ucraina”.
 • N-a adus nimic referendumul? A adus. A radicalizat ura. A făcut-o extremă. Cei insultaţi de Curţile Constituţionale ale lui Băsescu, cei nenumăraţi şi nesocotiţi la vot şi biruiţi de copiii lor din leagăn şi de părinţii lor din cimitire şi de rudele din străinătate care nu mai au de 20 de ani legătură cu ţara în care s-au născut, consideraţi toţi votanţi băsişti, cei care au fost înfrânţi de înfrângerea lui Băsescu, nu uită şi nu iartă. Nu ies acum pe stradă? E o iluzie crezând că e semnul uitării şi iertării”.
 • Emil Constantinescu: „Reacţia UE, aşa cum a fost formulată, ar putea duce la o pierdere a încrederii în instituţiile europene. Şi asta tocmai la acei oameni care au militat pentru valorile şi principiile Uniunii Europene. Acest lucru mă afectează şi pe mine. Dezvoltarea mea socială şi politică a fost influenţată după 1990 într-o mare măsură de şcoala creştin-democrată germană a Fundaţiei Konrad Adenauer şi Hans-Seidel. Dezamăgirea este cu atât mai mare, cu cât primului preşedinte democrat de după Revoluţie din estul şi centrul Europei nu i s-a prezentat o Europă în care o comisie exercită o presiune pentru invalidarea deciziei unui popor. Interesul Comisiei Europene pentru situaţia din România s-a limitat la informaţii din tabăra prezidenţială. Nu au solicitat o opinie şi părţii adverse”.
 • Cum și-au distrus americanii splendoare de copaci:
 • Among the Redwoods in California
 • Regimul Traian Basescu a reusit, prin ministrul Justitiei, CSM si serviciile secrete sa subordoneze o mare parte a sistemului judiciar, prin plantarea de magistrati in posturi-cheie. Iata de ce aceste institutii „au ramas in picioare” si „au aparat statul de drept” in perioada de suspendare a lui Basescu!”.
 • Procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuţii între Mircea Băsescu şi fostul şef de la ANAF, acuzat într-un dosar de sprijinirea unui grup infracţional. Mircea Băsescu intervenea pe lângă Sorin Blejnar pentru a se interesa de “un prieten” ”.
 • Alina Gorghiu: „Aveti pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente proiectul de lege privind Codul electoral, la care se asteapta observatii si propuneri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.