La ceas de praznic

http://liviudumitrescu.files.wordpress.com/2011/01/nasterea-maicii-domnului.jpg

Icoană pictată de Liviu Dumitrescu.

 • Doamna preoteasă Dr. Gianina Maria-Cristian Picioruș, soția mea, împlinește mâine, 8 septembrie 2012, 35 de ani. Îi dorim, cu toată dragostea, multă pace și bucurie dumnezeiască și spor în viața sa ascetică și în munca de cercetare!
 • Fotografiile de la Mănăstire și mare ale Prep. Drd. Ionuț Chircalan. Un cititor de TPA și un apropiat al nostru de la Constanța.
 • https://lh6.googleusercontent.com/-8jyaWc_Jo-A/SQiq49H69EI/AAAAAAAAAIk/zudUGFWZ2AI/w485-h363-n-k/P7220133.JPG
 • https://lh4.googleusercontent.com/-g6nLEFBLI5U/SQiq_3jAKRI/AAAAAAAAAKA/vNafK2cI08M/w492-h369-n-k/P7220144.JPG

Nicolae Kirculescu – Moment Muzical [Teleenciclopedia]:

 • Doamna Ana Cornelia Achimescu şi-a dedicat viaţa profesiei, fiind un medic apreciat, cu o disponibilitate extraordinară de a ajuta pe cei aflaţi în suferinţă. Profesia sa de medic a fost dublată de o spiritualitate creştină, fiind în acelaşi timp un medic competent şi un prieten bun al pacienţilor săi”.
 • Pinalti a pus-o pe lista de eligibili la alegerile parlamentare din decembrie 2012…pe nimeni alta decât pe: Elena Udrea.
 • dosarul fabricat lui Dragnea este unul eminamente politic, el are ca baza ordinul dat de Traian Basescu. DNA procedeaza exact precum comunistii, transformind infractorul in acuzator si acuzatorul in urmarit si invinuit”.
 • Prima ieşire a tupeistului, un soi de ciorbă de potroace după nunta anului, le-a confirmat cu vârf şi îndesat previziunile. S-a întors omu’ la treabă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Zici că toată ţara s-a îngrămădit să-l sprijine la referendum, nu că s-a ascuns ca o găină laşă şi a implorat boicotul. A măturat pe jos cu duşmanii de clasă şi a lăudat în gura mare rolul instituţiilor bugetare opresive (procuratură, servicii etc) în consolidarea statului de drept”.
 • Ceasul ticăie invers, Kovesi şi Morar sunt pe ducă”.
 • Hijab-ul/ baticul islamic…
 • în România, fenomenul împodobirilor corporale e într-un început înfloritor, să zicem. Adică, tatuaje şi belciuge-n nas vezi cam la tineri, puţini trecuţi de 30 de ani. Nu critic, doar constat. În Anglia, însă, unde libertăţile prost înţelese au fost puse în exerciţiu şi pe vremea lui Ceauşescu (vremea lui la noi, că la ei a stat doar preţ de-o vizită la Regină, care s-a ales eventual cu vreo scrumieră lipsă), mi-a fost dat să întâlnesc oameni care atunci şi-au pus chestii din astea în adolescenţa târzie (sau nu). Care acum sunt la o vârstă respectabilă, departe de vremea când rebeliunea era o calitate, cu însemnele tinereţii atârnând de pielea neiertată de timp ca cerceii rotunzi – de urechile Nicoletei Luciu. Prea-prea”.

 • Marile bucurii sunt marile palpitații ale inimii. Însă după acestea se așterne o pace lină, plină de dorința de a preaslăvi pe Dumnezeu.
 • Proiectele teologice online ale lui Roger Pearse. O muncă grandioasă…începută în 1997. Blogul său, cu articole curente. Unul dintre marii pionieri ai muncii teologice la nivel online.
 • Pentru următoarele patru decenii, Alvin Toffler afirmă că un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori din industria alimentară. Internetul de mare viteză va deveni o veritabilă normă în domeniu, iar videoconferinţele, devenite deja o practică curentă în zilele noastre, le vor permite angajaţilor din viitor să nu mai meargă la birou şi să lucreze din orice colţ din lume”.
 • Idem: „Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei va conduce la creşterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile şi cu îngrijirile acordate persoanelor în vârstă, iar sistemul american al asigurărilor de sănătate va înceta să existe în forma sa actuală. La rândul lor, femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, procentul femeilor aflate în posturi de conducere urmând să atingă un nivel de neimaginat în urmă cu câţiva ani. Rapiditatea cu care vor fi transmise informaţiile va determina omenirea să intre în era “petabyte-ului”, o unitate de măsură de stocare şi de putere informatică superioară deja mult uzitatului gigabyte; un HDD de 2000 PB permite stocarea culturii intregii omeniri de când există ea şi până azi”.
 • Dacă USL nu se trezeşte din reveria în care o ţin cei ce proclamă victoria zdrobitoare din oficiu în decembrie, nu vom mai avea nici ţară în care măcar să ne spunem revolta. Nu înţeleg cum oameni inteligenţi ca Bogdan Teodorescu şi Marius Pieleanu alimentează iluziile liderilor USL pentru alegerile parlamentare. Şi laudă prostia cu titlu de glorie. Nu ne foloseşte la nimic să fim reprezentaţi de loseri demni. Personal, aş [vrea să] fi[u] reprezentată doar de învingători demni”.
 • Mormântul Sfintei Imnografe Cassiani [noi o cunoaștem sub numele de Cassiana] din Casos. Ea a scris: Doamne, femeia ce căzuse în păcate multe…

 • Nu mai comentez afirmaţiile lui Marti dar coincidenţa utilizării aceluiaşi termen, „emblematic”, în două texte externe diferite, la scurt timp, ca şi preluarea lui, într-un interviu, de către Traian Băsescu, îmi readuce în memorie un banc mai vechi: „E iarnă. Pe zăpadă, Securitatea găseşte scris, cu urină, în faţa Comitetului Central «Jos Gheorghiu-Dej». Scandal. Anchete…Rezultatul – Tovarăşu’ am aflat: urina e a lui Apostol dar scrisul îi aparţine tovarăşei Pauker”. În cazul nostru, cui îi aparţine „scrisul”?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *