Convorbiri pe cale

  • În cadrul emisiunii Exces de Putere, Oana Stancu a dezvăluit faptul că Administraţia prezidenţială a comandat în 2005, de la o companie privată, un zbor misterios către Arabia Saudită. Nu există confirmări oficiale dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi folosit această cursă, dar în aceea perioadă se afla la Neptun, iar avionul respectiv a decolat de pe aeroportul Kogălniceanu. […] Contactat telefonic, în cadrul aceleiași emisiuni, purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea, a refuzat să comenteze informațiile și declarațiile, pe motiv că se află pe “vârful Omu”, într-o zonă fără semnal. La doar câteva minute, pe site-ul administrației prezidențiale, a apărut un comunicat de presă semnat de același Bogdan Oprea”.
  • Se întâmpla la câteva luni după criza ostaticilor din Irak. Aceasta a fost urmată de: dispariţia lui Omar Hayssam, a cărui avere revine doctorului Yassin, proclamat de Băsescu „moştenitorul cinstit”; ascensiunea mult prea rapidă tânărului Florian Coldea, omul potrivit la locul potrivit şi care acum este prizonierul unei funcţii care care nu poate decât sa cadă. Pe 3 august 2005, Administratia Prezidenţiala a contractat un avion privat pentru un zbor în Arabia Saudită, la bordul căruia, sursele spun că s-ar fi aflat Traian Băsescu. Compania care detine aeronava a confirmat zborul dar susţine că la bord s-ar fi aflat alţi demnitari şi nu presedintele. Firma privata la care a apelat Administratia Prezidentiala este Mia Airlines. Compania care initial se numea Jetline apare într-un raport al ONU despre traficul de arme şi are stransă legatura cu traficantul Viktor Bout”.
  • Idem: „Rusul Viktor Bout, născut în 1967, fost ofiţer al forţelor aeriene sovietice şi cunoscut pentru afacerile sale din domeniul traficului internaţional cu armament drept ”Comerciantul morţii”, a fost capturat in Thailanda la data de 6 martie 2008 şi extrădat de autorităţile acestei ţări in Statele Unite ale Americii unde este acuzat de terorism. Despre el au apărut informaţii conform carora ar fi livrat arme, timp de 15 ani, în Africa şi America de Sud, în Afghanistan şi pentru Al-Qaida. În trecutul ceva mai îndepărtat al lui Viktor Bout există o perioadă în care destinul său s-a intersectat, în mod straniu, cu cel al actualului preşedinte al Românie. Este vorba de perioada în care domnul Traian Băsescu a deţinut funcţia de şef al reprezentanţei Navrom la Anvers. În locaţia imediat învecinată din Anvers îşi îndeplinea o misiune secretă şi Viktor Bout, sub aripa spionajului militar sovietic, GRU. Arestat în Thailanda şi extrădat în SUA, în urma unor operaţiuni la care a contribuit şi statul român, Bout a fost condamnat în aprilie 2012 la 25 de ani de închisoare. În ianuarie 2010, revista Next din Taiwan a făcut precizări legate de faptul că Mircea Băsescu, fratele preşedintelui român Traian Băsescu, este suspectat de reambalarea unei cantităţi de muniţie veche taiwaneză, destinată distrugerii în Bulgaria, şi de vânzarea acesteia către Angola”.
  • România care nu promovează oamenii cu talent: „Floarea Leonida, fostă componentă a lotului de gimnastică, prostituată de lux în Germania”. Ea a obținut „argint cu echipa feminină de gimnastică a României la Mondialul din 2003 şi la Europenele din 2006”.
  • Peste 12.000 de manifestanţi au ieşit în stradă sâmbâtâ seară la Salonic (nord) pentru a protesta faţă de noile măsuri de austeritate solicitate Greciei de căre UE şi FMI, onorând tradiţionala reunire anuală a revoltei sociale. […] Manifestanţii denunţă intensificarea austerităţii după aproape doi ani în care nivelul de trai s-a redus cu 35 la sută conform datelor guvernului, şomajul a cuprins aproape un sfert din populaţia activă şi recesiunea s-a agravat aflându-se acum în cel de-al cincilea an. „Poporul grec nu mai poate”, proclamă pancartele din cortegiul sindical, escortat de numeroase ambulanţe ce stau mărturie tensiunii în creştere printre personalul medical confruntat cu scăderea salariilor şi reducerile bugetare. „Foarte curând, majoritatea poporului grec va reacţiona”, a declarat liderul Syriza, Alexis Tsipras, aflat în fruntea sondajelor în faţa guvernului de coaliţie care reuneşte forţele de dreapta, socialiste şi de stânga moderată”.
  • LLK-International, subsidiară a companiei petroliere ruseşti Lukoil, intenţionează să investească 2,5 milioane de dolari în modernizarea producţiei de lubrifianţi auto la rafinăria Petrotel-Lukoil din România, procesul urmând să se încheie la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor”.
  • Recentele sapaturi la Autostrada Sibiu-Deva au scos la iveala doua asezari, una din perioada ocupatiei romane, iar cealalta datata cu mai bine de 2000 de ani inaintea piramidelor din Egipt. Orasul Roman avea edificii somptuoase si un sistem de fortificatii, si este considerat cel mai vechi din Transilvania. La Sibot, judetul Alba, arheologii au descoperit o intinsa asezare romana, unde nivelul de trai al locuitorilor era foarte ridicat. Arheologii inclina se creada ca locuitorii acestei asezari erau mestesugari. Marturie stau numarul mare de cuptoare in care se ardeau lutul si artefactele descoperite in zona. La nici 20 de kilometri departare de Sibot, la Turdas, in Hunedoara, cercetatorii au descoperit un alt oras fortificat, construit in anul 4.200 inainte de Cristos, adica mai vechi decat piramidele din Egipt.
  • Petre Mihai Băcanu consideră că „Este absurd să acuzi pe cineva că a îndemnat oamenii să asigure prezenţa. Ce e rău în asta? Este un lucru democratic. Mai rău este că PDL-iştii i-au îndemnat pe oameni să nu se ducă la vot. Să-i îndemni pe oameni să vină la vot şi să voteze ‘Da’ nu reprezintă nimic penal. Mă întreb dacă a avut cineva ideea să facă o acţiune la Parchet împotriva celor care au îndemnat oamenii să nu se ducă la vot“.
  • Adrian Năstase: „Procurorii lui Băsescu au început să construiască o categorie distinctă de infracţiuni – delictele politice. După acuzarea mea – ca preşedinte de partid – pentru campania parlamentară şi prezidenţială din 2004 – iată, a venit rândul secretarului general al partidului – Liviu Dragnea – să fie acuzat, în baza unei legi – legea nr. 78/2000 care continuă să funcţioneze şi să fie utilizată în afara Codului penal. Este o nouă operaţiune politică de manipulare, o încercare de a institui un regim de teroare în „pregătirea” alegerilor din decembrie. Vă aduceţi aminte de acuzaţiile de fraudă electorală, din 2004, aduse de Băsescu la adresa guvernului pe care îl conduceam? S-a dovedit că a minţit. Da, şi? Rezultatul votului a rămas acelaşi. Acum însă, e nevoie de solidaritate în faţa unei noi operaţiuni a „mainilor murdare”, care a început prin acţiunea „procuroilor – misionari”, care se plimbau pe la sate cu Biblia într-o mână şi cu „auto-denunţurile” în cealaltă. Miza, repet, o reprezintă votul din decembrie, atunci când Barroso nu va mai putea impune un cvorum de participare. De aceea, Băsescu vrea să împrăştie „bilele de biliard” pentru a le lovi una câte una, prin procurorii lui. Soluţia e simplă: nu acceptaţi diversiunile. Rămâneţi împreună! Rămâneţi uniţi! Formula „small is beautiful” a fost şi rămâne o capcană – şi în privatizare şi în politică!”.
  • Mulţi dintre tinerii zilelor noastre nu doar că nu au ca pasiune lectura, dar simt că s-ar face de ruşine dacă prietenii lor i-ar vedea citind o carte, arată rezultatele unui studiu îngrijorător, realizat în Marea Britanie și publicat în Daily Mail. Potrivit National Literacy Trust din Marea Britanie, doar 33,5% dintre tinerii intervievaţi consideră că a citi este “cool” în timp ce 17% mărturisesc că ar fi ruşinaţi dacă prietenii i-ar vedea citind. Totodată, rezultatele chestionarului au mai arătat că doar 3 din 10 copii citesc acasă, iar mai bine de jumătate dintre cei intervievaţi (54%) spun că preferă să se uite la televizor decât să parcurgă o carte”.
  • Aserţiunea Curţii Constituţionale – cum că, după datele Biroului Electoral Central, ar fi existat un număr de alegători de peste 18 milioane (aserţiune prezentată public, din păcate şi de fostu ministru de interne Ioan Rus) – este aberanta! Nici măcar în 1990 (la alegerile din mai) nu există un asemenea număr de alegători (atunci când populaţia ţării era de peste 23 milioane)!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *