Am băut cafeau împreună

 

 • Lucrurile pe care le facem împreună sunt lucrurile care ne leagă.
 • Filmele americane, cel mai adesea, nu ne propun ficțiune…ci experimente științifice sau teroriste de tot felul.
 • Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat explică de ce părăsesc medicii România. Acesta a subliniat că nu doar banii influențează medicii români să emigreze. Conform lui Arafat lipsa de oportunități pentru medici este la fel de importantă ca lipsa banilor”.
 • De ce oamenii relativizează datele credinței? Pentru că presupun că le-au înțeles. Însă ele se înțeleg în mod real când devin propria ta realitate, propriul tău conținut interior și nu când sunt memorate.
 • poate cel mai interesant lucru – niciunul dintre intelectualii care au mişcat cît de cît înainte de 1989, fie că a fost vorba de opoziţie, de disidenţă sau doar de acte de demnitate profesională sau de non-conformism, nu pot fi regăsiţi între „intelectualii lui Băsescu””.
 • I have always considered that manipulation is a horrible thing. Maybe it is part of politics, but certainly of dirty politics. Presenting half of the truth and mixing it with disgusting lies, simply considering that the others would not notice, or would ignore the reality, shows only the lack of respect”.
 • Realitatea politică actuală a României, exprimată prin votul a 87% din cei care au votat pentru demiterea preşedintelui, reprezentând cu mult peste 50% din numărul celor înscrişi în listele electorale permanente, dacă acestea sunt alcătuite corect, arată că în prezent mandatul preşedintelui Băsescu este ilegitim şi că domnia sa nu-i poate reprezenta pe cetăţenii României nici pe plan intern, nici pe plan extern. Revenirea în funcţie a preşedintelui nu are nicio legătură cu statul de drept şi este rezultatul unor acţiuni discutabile pe plan intern şi extern”.
 • Adevaratul semnal a fost dat. De catre presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite. Care i-a reprosat lui Traian Basescu faptul ca a schimbat trei premieri in sase luni. Si ca tara este paralizata. In plus, suntem contraperformanti la nivel european, plasandu-ne pe ultimul loc in materie de absorbtie a fondurilor europene. Lituania fiind la celalalt capat. Pe locul doi ca performanta. Declaratia inaltului oaspete este unul dintre cele mai concludente semnale politice pe care le primim. Pentru ca presedintele lituanian este, de fapt, un mesager special UE. Care a primit sarcina sa spuna ceea ce a spus”.
 • Preşedintele ELDR, Graham Watson, a declarat, miercuri, în Parlamentul European, unde se dezbate situaţia de la Bucureşti, că cea mai bună soluţie pentru România ar fi organizarea unor alegeri parlamentare şi prezidenţiale noi. “Nicio forţă politică nu iese câştigătoare din situaţia politică de la Bucureşti din această vară. Aş vrea să vă întreb de ce insistaţi ca în România să se aplice regula cvorumului la referendumul de demitere a preşedintelui, în condiţiile în care în toate statele din UE preşedintele este demis cu 50% plus unul dintre cei care vin la vot”, a spus Watson”.
 • Premierul Victor Ponta a declarat miercuri după şedinţa de Guvern că actualul Executiv doreşte să redeschidă spitalele închise de Cabinetul Ungureanu”.
 • Crin Antonescu: „“Revenit la Cotroceni sau nu, din punct de vedere politic, Traian Băsescu e epavă. Astăzi e şi mai epavă. Un om care pierde atât de zdrobitor un vot, nu e o ruşine, dar după ce pierde în asemenea hal, mai e pus şi în situaţia de a se întoarce împotriva acestui vot, singurul cuvânt care să-l califice e acesta”, a precizat fostul preşedinte interimar al Republicii, Crin Antonescu, la România TV”.
 • Norica Nicolai: „Aţi putea să-mi spuneţi, doamnă Reding, în mod concret, care sunt prevederile constituţionale pe care o procedură de suspendare prevăzută în Constituţia statului român au fost încălcate? Pentru că decizia Curţii Constituţionale spune foarte clar că procedurile constituţionale în acest demers de suspendare au fost respectate şi Curtea Constituţională a României a validat procedura constituţională. Mai mult, poporul a validat această procedură prin 7.4 milioane de oameni care au votat pentru demiterea unui preşedinte. Sigur, doamnă Reding, în UE poate popoarele nu contează pentru unii dintre dvs. Pentru majoritatea a celor care stăm în această sală contează, doamnă Reding!”.
 • Idem: „Pentru că aş dori să vă reamintesc ceea ce spunea Jean Monnet: „Nu veţi reuşi să faceţi mai multă Europă dacă veţi coaliza statele, ci va trebui să facem mai multă Europă unind oamenii„. Ceea ce s-a întâmplat în această vară, intervenţia dvs brutală în proceduri constituţionale, legitime şi legale în statul român n-a făcut decât să dezbine oamenii. Doamnă Reding, ca liberală, sunt pentru mai multă Europă, susţin o Europă a diversităţii, sunt convinsă că împreună vom fi mai puternici. Dar nu vom fi, doamnă, mai puternici printr-un partizanat politic manifest, nu vom fi niciodată mai puternici dacă ne privilegiem ideologiile şi familiile politice. Vom fi mai puternici, doamnă Reding atunci când vom şti ce înseamnă diversitate culturală, când vom cunoaşte ceva despre ţările pe care le judecăm, când le vom respecta tradiţiile şi mai ales când vom respecta principiile fundamentale ale UE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.