În conul de umbră

 • Mai multe calculatoare noi au fost depistate ca având deja viruşi informatici prezenţi din procesul de fabricaţie. Un virus informatic, Nitol, descoperit de Microsoft într-un calculator nou, are scopul de a sustrage datele personale ale conturilor de mail. Microsoft afirmă, într-o analiză referitoare la modul de acţionare a virusului Nitol, că grupările infracţionale au reuşit să se infiltreze în liniile de aprovizionare si producţie de calculatoare, unde au instalat softuri care afectează componentele cibernetice”.
 • Victor Ponta: „Doamna Macovei imi cere sa prezint dovezile privind declaratiile pe care le-am facut acum o saptamana cu privire la dosarul casei parintilor sai. Raspuns: am aflat din presa!”.
 • Sorin Roșca Stănescu: „Cel mai apropiat om de Barroso, un fost director de cabinet, pe vremea  când Barroso a fost prim-ministru, iar acum vicepreşedinte al Partidului  Popular  European, face afaceri în România. Are firme de construcţii,  iar când vine în România, trece pe la Băsescu şi mai primeşte câte un contract. Acesta este unul din  presupusul motiv de protejare a preşedintelui”.
 • Adrian Năstase: „Unul dintre foştii membri ai cabinetului pe care l-am condus afirma, zilele acestea, admirativ, că Traian Băsescu a fost primul, în România, care a vorbit despre Uniunea Europeană ca viitoare federaţie şi despre necesitatea acestui proiect. Era şi o trimitere la propunerea lui Manuel Barroso formulată în discursul său din 12 septembrie, de la Strasbourg, despre „Starea Uniunii”, în care prezenta ideea unei Uniuni Europene – ca „federaţie a statelor-naţiuni”. M-a mirat că fostul meu coleg, membru al Grupului de la Cluj, participant la „scrierea” istoriei în perioada 2001-2004, încearcă să o „re-scrie”, acum, în beneficiul lui Traian Băsescu! […] Şi o constatare tristă de final: am impresia că unii dintre foştii mei colegi nu ştiu nici acum, din ce guvern au făcut parte…”.
 • Alexandru Podea este hunedoreanul care combină siderurgia şi arta într-un mod excepţional. A terminat Facultatea de Metalurgie, cu specializarea “Deformări plastice”, iar în prezent este deputy manager la ArcelorMittal, Hunedoara. […]  “Chemarea” – [o piesă cu] un mesaj adresat de către părinţii tuturor fiilor, fiicelor (şi invers, adică adresat de către copii înspre părinţi), rudelor plecate peste hotare. Simbolicul nostru lup proto-dacic, prin Chemarea – aflat în suferinţă. Urletul lupului,  se ştie,  nu are ecou… Este un strigăt ancestral, al Originii. Portretul uman în capul lupului priveşte înapoi în timp, clopotele  semnifică revelaţia unui sfârşit într-un alt început, anume poziţionate în locul alăptării, amintind că şi-au hrănit şi îngrijit odraslele pentru descendenţă şi care acum i-au părăsit, părinţii sau copiii rămânând acasă. Sprijinul, desigur, este  uneori consolator, însă gol de energia divină a iubirii familiale, gentilice”.
 • Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române: „educația ar trebui să fie prioritatea fundamentală a oricărei societăți care dorește progresul spiritual și bunăstarea materială a poporului. În contextul rezultatelor deosebit de slabe înregistrate la examenul de bacalaureat din ultimii doi ani, cu o medie de promovabilitate de sub 50%, este necesară o analiză sinceră și lucidă a sistemului de învățământ din țara noastră. Cauzele eșecului din școala românească sunt multiple, iar unele dintre acestea au fost și vor mai fi analizate de specialiștii din diverse instituții abilitate, în special inconsecvenţa şi instabilitatea sistemului educaţional”.
 • Idem: „La acestea se mai adaugă şi criza spirituală şi morală din societatea românească. Lipsa de valori perene, de repere credibile şi de motivaţii solide din societatea și școala românească a atins cote alarmante. Se pare că acumularea de valori intelectuale este tot mai mult înlocuită cu acumularea de bunuri materiale, încât astăzi nu mai valorează mult o cultură aleasă, ci doar o avere frumoasă. Iar dictonul „cine are carte are parte” nu mai este valabil, deoarece oamenii bine pregătiţi sunt prea puţin plătiţi. Prin urmare, acum „cine are carte pleacă departe”, adică în străinătate”.
 • Alianţei intitulată fraudulos România Dreaptă i s-ar putea alătura şi partidul OTV, al lui Dan Diaconescu”.
 • Exclusiv Construct srl.:  firmă de construcții condusă de un creștin ortodox, cu mult bun simț…pe care l-am cunoscut astăzi.
 • Tema platformei noastre la această dată este asigurată de Site5.
 • Mâine, 17 septembrie 2012, împlinesc 7 ani de preoție.
 • Nu am terminat uploadarea arhivei TPA în Internet Archive. E în lucru…
 • Radu Tudor: „Romania a devenit o minge de ping-pong, pasata de la Bruxelles la Washington pentru a fi lovita cu mai multa putere”.
 • Luni, RCS&RDS lansează cea de-a patra televiziune locală la Constanța. Digi 24 Constanța își începe emisia pe 17 septembrie [2012] la ora 19.00”.
 • Peste 128.000 de copii au fost înscrişi pentru clasa pregătitoare şi aproximativ 171.000 pentru clasa I în anul şcolar care începe luni, 17 septembrie [2012]”.
 • Un sait, pe luni, dedicat Sfinților români.
 • Un blog cu date statistice despre Sfintele Moaște din România.
 • Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, a inaugurat, sîmbătă [15 septembrie 2012], prima şcoală confesională ortodoxă din judeţColegiul Naţional Ortodox din Cluj-Napoca. În unitatea şcolară vor învăţa aproximativ 75 de elevi, în două clase pregătitoare şi două clase I”.
 • Aproximativ 3.200.000 de elevi încep luni [17 septembrie 2012] noul an şcolar, 2012 – 2013. Potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei, dintre aceştia, aproximativ 925.000 sunt elevi în învăţământul primar, incluzând şi clasa pregătitoare, circa 800.000 la gimnaziu, aproape 850.000 sunt cuprinşi în învăţământul liceal şi cel profesional şi peste 600.000 sunt preşcolari”.
 • Între timp Băsescu ţopăie pe mormântul unei Românii care începe să nu mai fie”.
 • Potrivit Prof. Dr. Theresia Hainthaler (Frankfurt) tocmai  Sinodul al 6-lea de la Toledo (638 d. Hr.) a inclus pe Filioque în Simbolul de credință. Cf. Prof. Dr. Theresia Hainthaler, Dumnezeu-Tatăl în Simbolurile de credință de la Toledo: Fons et origo totius Trinitatis, în Dumnezeu-Tatăl și viața Preasfintei Treimi, vol. coordonat de Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu și Pr. Asist. Dr. Sorin Șelaru, Ed. Trinitas, București, 2010, p. 172.
 • Părintele Maxim Vlad, vorbind despre Sfinții stâlpnici, leagă ascetismul lor extrem de ascetismul extrem al unor Sfinți Proroci din Vechiul Testament. Mă refer la cartea Asist. Univ. Drd. Protos. Maxim Vlad, Priveliștea lumii. Stâlpnicii în spiritualitatea monahală. O introducere, col. Isihasm, Ed. Platytera, București, 2007, p. 28-29. E o conexiune foarte importantă, pentru că astfel ascetismul ortodox nu mai apare ca o noutate greu de acceptat…ci ca o continuare a unui mod minunat de asceză descoperit de Dumnezeu. Și autorul se referă la III Regi 20, 35-39, 43; Is. 20, 2, Ier. cap. 27 și 28, Iez. 4, 4-6, 12; 5, 1-3 și Os. 1, 2.
 • Existentă online, fără download: Mărturii documentare privitoare la viața și activitatea Mitropolitului Dosoftei, de Prof. N. A. Ursu și Pr. Nicolae Dascălu, cu un cuv. înainte de ÎPS Daniel, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Ed. Trinitas, Iași, 2003, 142 p.
 • Peste 10.000 de persoane au ieșit duminică [16 septembrie 2012], pe străzile din Chişinău cerând unirea Republicii Moldova cu România”.

 • Ce s-a întâmplat astăzi la Chișinău a fost oreală minune! Pentru că atunci când Dumnezeu unește oamenii…îi unește pentru lucruri non-egoiste. Pentru lucruri mai mari decât ei.
 • Despre EMAG, gorilieni, freza iguaniferă și alte trăznăi…cu Lorin Fortuna:

 • Revenire în forță a echipajelor României de canotaj la Campionatele Europene de canotaj de la Varese (Italia). Sportivii români de canotaj au reușit să câștige patru medalii, din care două de aur, după ce la Jocurilor Olimpice, desfășurate anul acesta la Londra, România s-a întors fără nicio medalie la acest sport, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 1968”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *