Multiplele fețe ale bucuriei

 • Bucuria e înțelegere. Și cu cât înțelegi mai mult…cu atât ea e mai clară.
 • Românul Victor Hănescu (tenismen) a câştigat duminică [16 septembrie 2012], turneul challenger de la Banja Luka  din Bosnia-Herţegovina, dotat cu premii totale de 64.000 de euro”.
 • Pe 17 mai 1991, generalul Suceavă mi-a dat telefon şi m-a invitat “la o cafea” la sediul Ministerului de Interne, unde lucra, repet, ca şef al Corpului de Control al ministrului de Interne de atunci, Doru Viorel Ursu. Când m-am prezentat la minister, mi-a dat actele maşinii. Totodată, a profitat de acest pretext pentru a-mi lansa avertismentul: „Ai început să superi foarte tare pe foarte multă lume. Nu mă refer la mizeriile pe care le-ai spus în Parlament despre mine. Dar văd că ai ce ai şi cu ministrul Băsescu. Şi asta de mult timp. Ori te cari cât mai repede din ţară, ori eşti mierlit…”. Nu am luat în seamă ameninţarea. Dar, la câteva săptămâni, când mă întorceam acasă, în holul blocului, pe întuneric, am fost atacat şi bătut crunt de doi indivizi. Am decis că trebuie să îmi protejez familia, soţia şi copilul, şi am plecat cu Dacia mea în Suedia şi apoi în Belgia, unde am cerut azil politic”.
 • Emma Cahill are măsura 46, 5 la pantofi…deși are numai 19 ani.
 • Regele romilor Florin Cioabă și-a văzut visul cu ochii. Acesta a reușit să finalizeze recent prima sa producție video, un film de aproximativ 60 de minute al romilor despre Holocaust”.
 • Criza economică îi determină pe studenţii greci să aleagă universităţi din România sau Bulgaria, din cauza costurilor de trai mai mici, informează MEDIAFAX”.
 • Ponta a plecat la Bruxelles nu ca să ceară explicaţii, ci tot ca să dea. În condiţiile-astea, mai bine şi-ar da demisia. Dacă ar fi să alegem între Mircea Diaconu şi Victor Ponta, care credeţi că ar fi scorul? Şi e păcat, pentru că, altfel, e un premier bun. În unele aspecte, chiar foarte bun. Totul până la UE. În faţa căreia se pierde”.
 • PFP Chiril al Rusiei a fost într-o vizită canonică în Japonia.
 • Senatul a aprobat în ședința de astăzi, 17 septembrie [2012], legea care introduce Bacalaureatul Profesional. Absolvenţii ciclului superior al liceului care susţin şi promovează examenul de bacalaureat profesional dobândesc, potrivit legii, diploma de bacalaureat profesional, care le dă dreptul de acces pe piaţa muncii, fără drept de acces, însă, în învăţământul superior”.
 • Parlamentul Republicii Moldova a decis, luni [17 septembrie 2012], interzicerea utilizării simbolurilor comuniste în scopuri politice, măsură care vizează “secera și ciocanul”, simbolul regimului comunist. Decizia a venit în urma unui proiect de lege inițiat de liberali. După dezbateri care au durat patru ore, legea respectivă a trecut în Parlament”.
 • Ucenicia şi-a făcut-o la Pleşu, deprinzând arta fină a constorsionismului moral. Apoi, simţindu-se pregătit, a mers la Tismăneanu pentru următorul nivel de iluminare. Aici a fost iniţiat în tehnicile slugoiste, sub îndrumarea directă a meştrilor slugoişti Patapievici şi Tismăneanu. S-a întovărăşit cu un alt cursant, ucenicul Papahagi, şi, împreună, au pornit să câştige lumea. Sau, măcar, alegerile”.
 • De astăzi, 17 septembrie 2012, de la ora 21. 28, întreaga arhivă TPA din Viddler a fost inclusă în Internet Archive în locația de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *