Răcoarea dimineții este intelectuală

  • Minciuna pe care Traian Băsescu i-a livrat-o lui Philip Gordon, potrivit căreia 25% dintre voturile de la referendum ar fi fost fraudate, este infirmată chiar de datele oficiale ale PICCJ, lucru ce demonstrează limpede că întreaga desfăşurare de forţe comandată de Kovesi şi Morar a fost instrumentată politic. Conform datelor PICCJ, publicate de luju.ro, numărul cauzelor penale înregistrate cu ocazia referendumului din 2012 a fost de 632, în timp ce la alegerile prezidenţiale din 2009, de pildă, s-au înregistrat 1360 de dosare”.
  • Idem: „Din cele 632 de dosare instrumentate, imensa lor majoritate s-au soldat cu NUP. Din cele 344 de sosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, de pildă, unul singur a ajuns până acum în faţa instanţei; 311 au fost închise cu NUP – fapta nu există. Din totalul de 632 de dosare, doar în 6 cazuri procurorii lui Kovesi şi Morar au reuşit să probeze că fapta există. În cifre, la atât se rezumă imensa fraudă de la referendum clamată de susţinătorii lui Traian Băsescu: la 6 trimiteri în judecată. Cei 200 de procurori asmuţiţi de Kovesi şi Morar asupra curţilor oamenilor au reuşit să găsească 6 fraude”.
  • Lucian Avramescu: „Mărturisesc, îl ştiu pe Dan Diaconescu. Am cunoscut în viaţa mea ziarişti de pe toate meridianele, niciunul însă atât de procopsit încât să fie în stare să cumpere acest colos căruia îi atârnă de gât datorii uriaşe, ponosul tăierii cordonului ombilical al materiei prime (în mâna OMV), nenorociri financiare multiple, başca nişte mii de salariaţi care, lucrează, nu lucrează, vor leafa lunară pentru plozii pe care-i au de crescut. Ei bine, iată, zic, cineva dintre noi, chiar dacă n-a scris cărţi ca mine şi n-a asudat pe pix o lungă viaţă, s-a procopsit şi-l bate pe Rockefeller. Ura, ura, bravo lui! Azi m-am desumflat”.
  • Se vorbește de o posibilă înțelegere între USL și PDL, dacă Băsescu ar refuza după alegeri ca Victor Ponta să fie premier: „Liderii Uniunii i-ar putea propune lui Traian Băsescu, în schimbul finalizării la termen a mandatului său de preşedinte al ţării, neincluderea în guvern a unora dintre actualii miniştri ai Cabinetului Ponta. Mai exact este vorba despre acei miniştri care sunt consideraţi mult prea vocali împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL. […] Cele două părţi ar conveni ca dosarele penale ale lui Traian Băsescu să nu fie redeschise sau, în orice caz, să nu se finalizeze cu condamnări cu executare”. Sperăm ca liderii USL să aibă mai mult discernământ și să nu își bată joc de electoratul lor și de toată țara în felul acesta.
  • Agenţii forţelor de ordine au intervenit marţi seară [25.09.2012] în forţă împotriva manifestanţilor adunaţi în Plaza Neptuno din capitala spaniolă [Madrid], care protestau împotriva măsurilor de austeritate şi au decis să înconjoare clădirea legislativului spaniol dincolo de cordonul de securitate. Amplul protest convocat sub sloganul „Încercuieşte Congresul” a început la Madrid de la primele ore ale după-amiezii pe străzile din jurul clădirii legislativului spaniol”.
  • Angajații de la Oltchim sunt deciși pentru proteste pe timp nelimitat.
  • Crin Antonescu: „Este ceva ce pe mine personal mă roade, faptul ca aceşti oameni asumă dreapta cu dl Ungureanu – primă soprană. Faptul că asumă dreapta din ce în ce mai acreditaţi. Şi ca un om care predică dreapta să facă aşa cheltuieli din bugetul public este pur şi simplu scandalos pentru oricine consideră, ca mine, că este nevoie de o dreaptă credibilă, de o dreapta onorabilă, de o dreapta care să însemne în primul rând desprinderea în politică de obişnuinţa de a parazita statul şi bugetul public. Restul e anecdotă. Preţiozitatea, gravitatea cu care dl Ungureanu vorbeşte despre alte lucruri în vreme ce nu poate da răspuns la asta, repet, este şi motiv de râs şi motiv de plâns”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *