Soarele a răsărit și azi din aceeași parte

  • Studii recente au demonstrat că ciocolata are o influenţă pozitivă asupra sănătăţii datorită proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatorii. Aceasta include scăderea presiunii arteriale şi creşterea sensibilităţii la insulină. Aşadar, ciocolata este o adicţie “sănătoasă”, dar care chiar aduce dependenţă, fapt pentru care trebuie consumată în cantităţi moderate”.
  • Abatele Henri Bremond, inventatorul conceptului de poezie pură, a scris Prière et poésie (Rugăciune și poezie) și Istoria literară a sentimentului religios în Franța, de la sfârșitul războaielor religioase până în zilele noastre, în 11 volume (1916-1933); primele 7 volume le puteți downloada de aici.
  • În cartea lui [Istoria românilor în chipuri şi icoane], scrisă în perioada 1905 – 1906, [Nicolae] Iorga vorbeşte despre cele trei epoci „în care se desface, din punct de vedere politic…trecutul nostru. Cea dintâi e a neatârnării de fapt, cea de-a doua, a unei supuneri cinstite şi cruţătoare faţă de turci, cea de-a treia se deosebeşte prin ascultarea desăvâşită de aceşti stăpâni. Anii 1550 şi 1720 ar fi punctele de despărţire. Iar după 1859 începe, fireşte, epoca a patra, de neatârnare nouă, în care trăim”. (ediţia Humanitas, -ag. 66-67). Oare, acum, la 100 de ani de la scrierea acestor vorbe, cum ar putea fi caracterizată perioada prin care trecem?”.
  • România, primul loc în UE, la Olimpiada Internațională de Informatică”.
  • Antibiotice în loc de operație de apendicită: „According to researchers at the University of Gothenburg’s Sahlgrenska Academy in Sweden, antibiotics can replace invasive surgery for the treatment of acute appendicitis involving the removal of the appendix”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *