Fântâna cu soare

  • Premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat preocuparea în legătură cu riscul apariţiei unor tendinţe politice naţionaliste în România, informează MTI. Cu ocazia participării al Conferinţa Rezistenţei Ungare, resfăşurată la Budapesta, Orban a susţinut că Guvernul Ungariei are toate motivele să îşi facă griji în legătură cu evoluţiile politice din România, dat fiind că, ani întregi, nu au existat mesaje politice de genul celor din prezent.
  • Grupul pentru Consolidare Instituţională (GCI) a efectuat, în perioada iulie – septembrie 2012, un raport de cercetare privind situaţia României în perioada de criză cu titlul: “România 2012. Împotriva periferizării: întărirea statului şi dezvoltarea IMM-urilor”. Studiul încearcă să analizeze câteva dintre vulnerabilităţile României în plan internaţional, dar şi cauzele care au dus la adâncirea crizei economice la noi în ţară. Politicile promovate de guvernele Boc şi Ungureanu par a fi principala cauză a adâncirii crizei în România, iar decontul ar putea veni în 2013, când va începe plata împrumuturilor luate de la FMI sau Banca Mondială.
  • Victor Ponta îl susține pe Mircea Cărtărescu pentru Nobel.
  • Realitatea politică arată că USL nu are adversar în sfera politicii şi că va câştiga alegerile. Problema e cu ce scor. Şi în această privinţă singurul adversar al USL este USL însăşi”.
  • În luna august 2012 s-au născut 21.017 de copii (11,6 născuţi-vii la 1000 locuitori), cu 2.289 mai mulţi decât în luna iulie, informează Institutul Național de Statistică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *