În termenii interpretării

 • Pr. Răzvan Ionescu îmi spunea ieri că „cercetarea pe surse[le teologice] nu înseamnă neapărat știință”. Însă nici comentariile părut „duhovnicești” la texte duhovnicești nu înseamnă teologie…pentru că teologia pornește de la experiența mistică a teologului și se continuă cu cunoașterea lui științifică. Căci nu putem face teologie fără să cunoaștem sursele, după cum nu putem să fim duhovnicești doar imitând cameleonic un limbaj duhovnicesc.
 • Chinez[ul] Mo Yan, considerat a fi raspunsul Chinei pentru Franz Kafka sau Joseph Keller, a castigat Premiul Nobel pentru literatura 2012. Mo Yan a fost ales de comitetul Nobel dintr-un total de peste 210 scriitori eligibili pentru castigarea celui mai ravnit premiu in literatura”.
 • Mircea Cărtărescu nu îl cunoaște pe premiatul Nobel pentru literatură.
 • Cristian Sima ne scrie din avion: „Toata vina pentru situatia in care s-a ajuns imi apartine. Eu mi-am asumat toate riscurile, eu am luat toate deciziile, niciun angajat nu e raspunzator pentru nimic. Nimeni nu e vinovat in afara de mine”.
 • Pe 10 octombrie 2012 au ajuns la Iași, pentru praznicul Sfintei Parascheva, Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, de la Mănăstirea Kitaev – Ucraina.
 • Titlu în Jurnalul Național: O vacă avea un castel, castelul nu avea nimic împotrivă.
 • Propunerile PSD pentru alegeri: „Pentru colegiile de deputați, PSD îi propune pe Larisa Antipa, Nicolae Bănicioiu, Doina Burcău, Dumitru Chiriţă, Dan Mircea Popescu, Dan Tudorache, Bogdan Diaconu, Graţiela Drăghici, Gabriel Ispas, Bogdan Mihăilescu, Oana Niculescu, Alin Petrache, Gabriela Podaşcă, Georgian Pop, Rodica Nassar, Daniel Spatariu, Tudor Tănăsescu, Violeta Tudorie, Ionuţ Vulpescu. Pentru Senat, PSD face următoarele propuneri: Titus Corlăţean, Florian Popa, Gabriel Mutu, Anne Jugănaru, Cătălin Croitoru, Ecaterina Andronescu”.
 • Premiul Nobel pentru Pace 2012 a fost acordat Uniunii Europene pentru sase decenii de actiuni de reconciliere si unificare, informeaza Antena 3”.
 • Serghei Mizil ne oferă fotografii cu Biserica de la Scornicești, unde, în pronaos sau pridvor, apar pictați bunicii și părinții lui Nicolae Ceaușescu. De la Ceaușu, bunicii, numele de familie s-a transformat în Ceaușescu la părinții lui.

Un comentariu la „În termenii interpretării”

 1. Parinte, stiu ca ar trebui sa port decenta tacerii in acest subiect, departe de preocuparile mele, dar, dat fiind faptul ca il recitesc pe V.Lossky, indraznesc a posta un mic citat:

  „Departe de a fi opuse, teologia si mistica se sustin si se completeaza reciproc. Una este imposibila fara cealalta; daca experienta mistica este o punere in valoare personala a continutului credintei comune, ei bine, teologia este expresia, spre folosul tuturor, a ceea ce poate fi experimentat de catre fiecare… Nu exista deci mistica crestina fara teologie, dar mai ales nu exista  teologie fara mistica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *