Varianta a doua a ploii

  • Veșmintele Sfintei Parascheva se schimbă de 5 ori în an. Însă „Sfânta Parascheva mai poartă un veşmânt care nu se dă jos niciodată. Acesta are un sigiliu al domnitorului Vasile Lupu şi al Sfântului Mitropolit Varlaam prin care se interzice împărţirea moaştelor Cuvioasei”.
  • Potrivit unui sondaj CCSB, comandat de Antena 3, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri legislative, USL ar castiga cu 62%. Pe locul secund s-ar clasa PDL, cu 16 procente, fiind urmat de PP-DD, cu 12%. Nicio alta formatiune politica nu ar mai trece pragul de 5%. UDMR ar obtine 4% din sufragii, PER- 3%, PRM – 2% si PNG – 1%”.
  • Idem: „În ceea ce priveste politicienii, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, este fruntas in topul incredererii, cu 51%. Este urmat premierul Ponta, cu 40%,  Crin Antonescu, cu  37%,  Călin Popescu Tăriceanu, cu 34%,  liderul PRM, Vadim Tudor, cu 26%, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu cu 25%,  fondatorul PC Dan Voiculescu cu 23%, presedintele PDL Vasile Blaga cu 23%, iar Dan Diaconescu cu 19%. Presedintele Traian Băsescu are o cota de incredere de 18%, la egalitate cu fostul premier Emil Boc”.
  • Anastase Tabaro, un bărbat autodidact în vârsta de 59 de ani din satul rwandez Rutare, cu doar şase clase la bază, a construit sisteme hidroelectrice în câteva sate asigurând cu electricitate peste 700 de locuinţe”.
  • Ploaia are ochi blânzi cu care te mângâie.
  • E o nedreptate maladivă să-l scoți pe senatorul Ioan Ghișe de pe listele parlamentare ale Brașovului! El reprezintă stindardul împotriva fraudării referendumului și oamenii îl prețuiesc.
  • Radu Soviani îi propune lui Vali Petcu să-i fie corector: „Înțeleg că lucrurile merg prost. Înțeleg că încasările ți-au scăzut, din moment ce ai început să prestezi activitatea de corector al textelor mele. Vreau să îți mulțumesc și să îți ofer un contract: 100 de Euro pe lună pentru a îmi corecta toate textele pe care le public pentru standard.ro. Vorbim de circa 20 de texte într-o lună calendaristică. Batem palma?”.
  • E un act nesăbuit să crezi că poți comprima, prin compilare, opera dogmatică a unui teolog într-o singură carte. Așa a încercat Helmut Gollwitzer când a făcut o compilație de texte din volumele Dogmaticii lui Karl Barth și a pus pe carte titlul: Dogmatica Bisericii. Ediția Herald, 2008. Cititorul însă nu poate înțelege nimic sigur despre o problemă teologică…pentru că fragmentele nu au continuitate.
  • Peste 40.000 de pelerini stau la o coadă de aproximativ patru kilometri înfruntând ploaia şi frigul pentru a ajunge să se închine la raclele cu moaştele Sf. Cuv. Parascheva şi ale Sf. Cuv. Teofil, care au fost aduse special de la o mănăstire din Ucraina. Maiorul Marius Ţăranu, ofiţerul de presă al Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău, a declarat, sâmbătă, pentru agenţia Agerpres că, în prezent 40.000 de persoane formează un rând de circa patru kilometri lungime, iar din cauza frigului şi a lipsei de mâncare, în cursul nopţii 148 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipelor de pe Ambulanţă, celor de la Crucea Roşie sau SMURD. Potrivit sursei citate, aproape 60.000 de pelerini s-au închinat la raclele cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi cele ale Sfântului Cuvios Teofil, cel Nebun după Hristos. Raclele sunt depuse într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei”.
  • În perioada 12-15 octombrie 2012, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, efectuează o vizită canonică în Arhiepiscopia Iaşilor, însoţit de Preafericitul Părinte Hristofor, Mitropolitul ţinuturilor Cehiei şi Slovaciei, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva”.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *