La un aer mai tare

  • Sunt prezent la Simpozionul Sfântul Maslu – Taina însănătoșirii vieții sufletești și trupești și modalitate de pastorație a bolnavilor, organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, jud. Suceava, în zilele de 15-16 octombrie 2012.
  • Articolul meu se numește Sfântul Maslu și antropologia eclesială, pe care l-am inclus în volumul, în lucru: Studii de Teologie Dogmatică Ortodoxă (vol. 2), p. 52-59.
  • Pe 24 octombrie 2012, cu ocazia sărbătorilor dedicate Cuviosului Dimitrie cel Nou, vor fi aduse din Grecia la Bucureşti, la Catedrala Patriarhală, Moaştele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul”.
  • Victor Ponta: „Prioritatea numărul unu în acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru că începând cu 15 noiembrie – aşa s-a prevăzut anul trecut în buget – nu există nicio resursă pentru funcţionarea spitalelor, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru o parte din pensii şi atunci, profitând de încasări mai bune la buget, un trend care s-a confirmat şi în trimestrul III, şi rearanjând cheltuielile, prioritatea numărul unu este să ştiu că până la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, funcţionarea instituţiilor publice şi încălzirea putem să le asigurăm, evident cu un buget pentru 2013”.
  • Aer tare, înviorător, noi contacte, slujire liturgică, expuneri și discuții teologice: ritmul acestor două zile.
  • După cinci ani de pregătire temeinică, Felix Baumgartner a îndrăznit să sară din stratosferă, reușind odată cu saltul său de la înălțimea de 24 de mile, să spargă bariera sunetului, stabilind un nou record absolut”.
  • Traian Băsescu pare că are o problemă cu punctele cardinale. Este, oricum, interesant faptul că prima sa vizită în străinătate, după Referendum (Bruxelles-ul nu-l punem la socoteală, pentru motivele pe care le cunoașteți), a fost o țară din Asia Centrală, o fostă republică sovietică – Turkmenistan”.
  • Elevii de liceu vor studia o nouă disciplină, și anume Istoria Monarhiei. Școlarii din clasa a IX-a și a XII-a vor învăța despre regi, viața lor și despre cum au trăit românii la vremea respectivă”.
  • Petru Calapodescu (Jurnalul Național): „Miercuri şi joi, Bucureştiul va fi năpădit de nu mai puţin de 1200 de participanţi (între care 16 şefi de stat şi de guvern), din 40 de ţări, la Congresul Partidului Popular European. Manifestare găzduită, după cum preciza preşedintele PPE, Wilfried Martens, de preşedintele Băsescu, de PDL şi de UDMR. Mai mult ca sigur, nu vor lipsi Juan Manuel Durao Barroso, preşedintele CE, Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, sau cancelarul german, Angela Merkel. Îmi permit să cred că prezenţa în capitala României a onorabililor amintiţi şi a multor altora dintre cei 1200, chiar dacă data şi locul congresului fuseseră stabilite de conivenţă cu Boc şi cu Băsescu în urmă cu un an, este o sfidare”.

Un comentariu la „La un aer mai tare”

  1. Ma bucur din suflet pentru Sfintia-voastra! Bucuria este dubla pentru ca acum am aflat si de cea a Patriarhiei – prezenta Sfantului Nectarie la praznicul Sfantului Dimitrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.