Irepresiva încântare

 • O liniște cât cuprinde la Mănăstirea Prea Curatei din Dorna Arini. L-am cunoscut (e vorba de 15 octombrie 2012) pe marele alb, ciobănesc, care stă la poză, turmele de oi, clopotnița gigant…dar nu și struții, cei doi, pentru că n-am avut timp de plimbare. Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil de la 6 și ceva dimineața, apoi am slujit în trei Sfânta Liturghie…și am discutat de la 9 până la 1. 30 noaptea cu mai mulți Părinți participanți. Însă discuții bogate, pline de noutăți teologice, istorice și filosofice…fapt pentru care mă simt foarte împlinit.  Condiții de cazare excepționale…și multă înțelegere și atenție.
 • Nu este deloc exclus ca, peste cateva zile, la Bucuresti sa aiba loc o confruntare a popularilor europeni cu populatia Romaniei. Ei se intrunesc in Capitala, intr-un congres. De fapt, Romania a fost aleasa pur si simplu pentru a ridica la fileu mingea PDL. De ce? Pentru ca, potrivit tuturor cercetarilor de piata, PDL este perfect plasat pentru a pierde intr-un mod semnificativ alegerile legislative”.
 • Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2012 a fost atribuit profesorilor americani Alvin Roth şi Lloyd Shapley, a anunţat luni [15 octombrie 2012], la Stockholm, Comitetul Nobel”.
 • Olimpicii români care au participat la cea de-a VI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), desfăşurată în Argentina, în perioada 7-13 octombrie 2012, au cucerit 4 medalii, informează Ministerul Educației”.
 • Duelul electoral Diaconescu-Becali are gustul amar al lipsei de alternativă”.
 • Mircea Cărtărescu: „Din păcate, trăim un fel de îndobitocire generală în care nimic nu mai contează în afară de injurie”.
 • Idem: „Cultura nu poate deveni nici ea ideologie fără să-și piardă libertatea interioară. Când se face politică de partid în revistele literare, când părerile politice despart grupurile de scriitori, când prietenii de ieri au devenit adversarii de azi, când în spărtura dintre ideile politice își fac locul ura, disprețul, nevoia de a-l distruge pe cel care nu gândește ca tine, când se prețuiește o carte după orientarea politică a autorului ei, când ajungi să prețuiești oameni fără valoare fiindcă gândesc ca tine și să îi numești vânduți, lachei, profitori pe cei care nu gândesc ca tine, chiar dacă sunt cunoscuți ca oameni integri, când, în fine, ești orb la orice fapt, la orice evidență care-ți contrazice ideile – atunci spațiul cultural în care se poate întâmpla așa ceva este grav bolnav”.
 • Despre obsesia curățeniei corporale sau sindromul obsesiv-compulsiv.
 • Radu Tudor: „Politica se muta de azi pe stadion, unde strigaturile sunt (acum) de nereprodus la televizor, dar vor deveni probabil o regula subculturala noua, preluata odata cu indivizii”.
 • Icoana Maicii Domnului “Axion Estin” a ieșit foarte rar din Muntele Athos, numai în cazuri cu totul speciale. Aceasta este a cincea oară (anterior a fost în 1963, 1985, 1987, 1999) și pentru a doua oară la Tesalonic (unde a mai ajuns în 1985). Aşa cum menţionează comunicatul Kinotitei athonite, icoana făcătoare de minuni va fi expusă venerării credincioşilor în Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de mir din Tesalonic până la sfârșitul lunii octombrie, ca răspuns la cererea mitropolitului cetăţii şi a unei mulţimi mari de credincioşi”.
 • axion-estin-tesalonic (3)
 • Ortografia devine un lucru ridicol. Auzindu-te că vorbești despre ea, studenții dau din umeri. Ce-i mai deranjezi cu așa ceva?? Unde-i punctul, unde-s virgulele, de ce nu e totuna dacă e ”s-a” sau ”sa” – chiar nu înțeleg asta.  La o susținere, unul a spus chiar că i s-a stricat corectorul ortografic”.
 • Victor Ponta: „mama mea, care este foarte pasionată de politică, mi-a spus: Nu cumva să te cerţi cu Crin sau cu Oprescu. Să fiţi împreună că eu vreau să vă văd pe toţi împreună”, a argumentat Ponta. Premierul susţine că nu s-ar separa de Crin Antonescu pentru că „se completează”, fiecare având o personalitate diferită. Destrămarea alianţei USL, ar însemna „să-i facă jocul lui Băsescu”. „Ne şi completăm. Fiecare are un alt tip de personalitate. Uneori eu glumesc cu Crin, spun că el este preşedintele USL, eu sunt secretarul general, că eu sunt cu lucrurile foarte calculate”, a mai spus premierul”.
 • Disponibilă începând cu luna decembrie 2009, în zeci de țări de pe întreg globul, tehnologia LTE (abreviere de la Long Term Evolution – Evoluție pe Termen Îndelungat), popular cunoscută drept 4G, va fi lansată, curând și în România. Tehnologia permite traficul de date la viteze de până la 100 Mbps – de circa zece ori mai mari decât în prezent. Ceea ce înseamnă, practic, navigare extrem de rapidă pe internet, fără timpi de așteptare și chiar descărcări „instant” de fișiere foarte mari (filme, jocuri etc). […] Problema este că tehnologia va fi disponibilă, dar s-au putea să fie, paradoxal, inaccesibilă. Niciunul dintre terminalele (telefoane mobile, tablete, modemuri) din ofertele curente ale operatorilor de telefonie mobilă nu este compatibil cu tehnologia LTE”.
 • Astronomii au descoperit o planetă al cărei cer este iluminat de patru sori diferiţi”.
 • Dorin Tudoran: „Mari scriitori” nu au „câștigat Nobelul ori alte premii. Lev Tolstoi, Emile Zola, Marcel Proust, Anton Pavlovici Cehov, Mark Twain, Henrik Ibsen, Henry James, W. H. Auden, Robert Frost, Vladimir Nabokov, Dylan Thomas, Julio Cortázar, Eugène Ionesco, Jorge Luis Borges, Lawrence Durrell și atâția, atâția alții au fost “evitați”. L-ar fi obținut, dacă juriul ar fi fost altul. Ezra Pound și Luis-Ferdinand Céline s-au autoexclus prin nebunie politică și/sau rasism violent. Mario Vargas Llosa a fost ”ținut la coadă” până mai ieri. Umberto Eco este ocolit cu o inventivitate pe care marele scriitor (și semiotician extraordinar) nu o poate egala. În 1953, Nobelul pentru Literatură i-a fost atribuit lui Winston Churchill”.
 • Radu Tudor: „La fel cum au facut-o mii de germani pe 12 Octombrie la Stuttgart (vezi link video), Merkel trebuie sa primeasca semnale clare ca Romania nu este un teritoriu al nimanui, in care sa fie experimentate niste solutii politice extrem de ciudate, bazate pe abuz si minciuna. Nu asta este Europa la care au visat toti romanii si in care doresc fara indoiala sa coexiste decent si democratic”.
 • Bogdan Chireac: „Puțină lume a realizat, deocamdată, că adevărata miză a alegerilor din 9 decembrie nu este câștigarea lor de către USL, ci demiterea lui Traian Băsescu. Pe scurt, USL nu țintește un rezultat de 50 la sută doar pentru ca dl Băsescu să numească premierul din partea acestei formațiuni. USL trebuie să obțină peste 60 la sută din voturi. Nu este vorba despre o încordare de mușchi, ci despre un calcul simplu. Astfel, pentru ca proiectul viitoarei Constituții să poată fi validat de Parlament, trebuie adoptat cu două treimi din numărul total al parlamentarilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *