Taie cu drujba la crăpat de ziuă

 • Acesta e zgomotul pe care îl aud…în timp ce soarele îmi cade pe taste.
 • Un tribunal israelian a ordonat ca arhivele scriitorului Max Brod, ce conţin texte scrise de Franz Kafka, să fie transferate Bibliotecii Naţionale a Israelului, punând astfel capăt unor controverse care s-au întins pe durata a peste patru decenii”.
 • Idem: „Kafka suferea de o serie de afecţiuni fizice şi psihice şi, înainte de a muri din cauza unor complicaţii apărute după ce s-a îmbolnăvit de tuberculoză, în 1924, scriitorul i-a lăsat toate documentele şi manuscrisele sale lui Max Brod, cerându-i biografului să distrugă documentele rămase nepublicate după decesul său. Max Brod nu a ţinut cont, însă, de ultima dorinţă a prietenului său şi a păstrat aceste manuscrise, pe care le-a salvat, în 1939, când s-a refugiat la Tel Aviv, după invadarea Cehoslovaciei de trupele naziste. Brod a decedat la Tel Aviv în 1968 şi le-a lăsat prin testament secretarei şi presupusei sale amante Ester Hoffe. Când aceasta a murit, în 2007, la vârsta de 101 ani, cele două fiice ale sale, Eva Hoffe şi Ruth Wiesler, au moştenit această colecţie de documente. În testamentul său, Max Brod i-a cerut secretarei sale Ester Hoffe să doneze la rândul ei toate bunurile sale, evaluate la mai multe milioane de dolari, „Universităţii ebraice din Ierusalim sau Bibliotecii municipale din Tel Aviv sau unei alte instituţii din Israel sau din străinătate””.
 • Radu Soviani a făcut un interviu online cu Cristian Sima. Prima și a doua parte. File video.
 • Am ales un ceai alb aromat, Soare Alb de la Tashi. L-am ales pentru ingredientele sale deosebite: ceai alb, ceai verde, bucăți de ananas (ananas, zahăr, acid citric), aromă, lemongrass, frunze de zmeură, cireșe Morello, petale de floarea soarelui, mirt lamaios, rubarbă, căpșuni, pere. Un răsfăț cu ceai și fructe, și nu orice fructe, ci chiar preferatele mele: zmeură, căpșuni și pere”.
 • „”Eu nu aş face o comparaţie între PDL şi USL, chiar şi la furat. (…) Văd că toţi se întrec între o comparaţie cretină, absolut forţată, după părerea mea. PDL-ul e cu Europa şi USL-ul o arde cu poporul. Nu cred că pot fi contrapuse cele două. Nu era acelaşi lucru. Ăia (PDL) îşi făceau congresul, adică PDL-ul din toata Europa, ceilalţi (USL) îşi lansau candidaţii pentru România. Nu erau opozabile cele două evenimente”, a spus Mircea Badea la Antena 3”.
 • „”USL-ul este la Arena Naţională cu POPORUL ROMÂN!”, a spus Crin Antonescu de la tribuna de pe Arena Naţională. „În Europa, fără poporul tău, eşti nimeni, sau eşti o slugă!”, a mai spus Crin Antonescu, referindu-se la Congresul aliaţilor europeni ai PDL care se desfăşoară la această oră Palatul Parlamentului”.
 • Candidații USL la parlamentare, au fost lansați pe Național Arena, în prezența a peste 75.000 de persoane”.
 • usl miting
 • 75-80.000 pe Arena Naţională. S-a scandat, adesea, România, cu acelaşi elan cu care se scandează USA-USA la mitingurile republicane. Organizare perfectă, entuziasm, sobrietate. Oameni de toate categoriile şi din toate judeţele, decenţi, determinaţi. Imnul Naţional cântat de Andra plus tribune”.
 • Din culisele evenimentului USL.
 • Robbie Middleton, din Texas, a fost agresat sexual la 8 ani și agresorul i-a dat foc. A mai trăit însă 13 ani, cu răni grele și a murit din cauza unui cancer de piele. „În procesul cu agresorul, un tribunal din Texas a hotărât ca Don Collins, acum în vârstă de 27 de ani, să le plătească părinţilor lui Robbie suma de 150 de miliarde de dolari, cea mai mare despăgubire din istoria S.U.A. Familia spune că nu aşteaptă să primească nicio parte din aceşti bani”.

 • Discursul lui Crin Antonescu de aseară, 17 octombrie 2012, de pe Național Arena.
 • Se lucrează la noul terminal al aeroportului internațional Henri Coandă din București. Va avea 22 ghișee și benzi mobile.
 • Despre cum poți să vezi deformat masele…când e vorba de beneficii de pe urma politicii. „Despre umiliţi şi obidiţi a scris Dostoievski un volum. Şi le-a redat demnitatea. Despre „manipulaţi” şi „debusolaţi” scrie Tismăneanu rafturi de bibliotecă. Şi deruta creşte odată cu bibliografia. Poate că manipularea e în ochiul scriitorului. Şi debusolarea”.
 • Vadim Tudor, Mariana Moculescu și Oana Zăvoranu: trioul beștelirii în public.
 • Lupoaica romană…și câinii bucureșteni.
 • Fotografii și informații interesante despre românce celebre. Adică despre: Maria Tănase, Anna de Noailles (născută prințesa Brâncoveanu), Florica Sas, Nadia Gray (Herescu), Nina Cassian, Lizica Codreanu, Ileana de România, Irene Ghica, Sylvia Sydney, Lisette Verea, Mitza Bricard, Alice Cocea, Lola Bobescu, Elvira Popescu, Martha Bibescu, Mica Ertegun (fosta Ioana Maria Banu), Alina Cojocaru, Ileana Sonnabend, Ana Szeles, Henriette Yvonne Stahl, Maria Prodan Bjørnson, Elena Ghica, Ana Cumpanas, Magda Elena Lupescu, Pola Illery (Paula Iliescu), Smaranda Brăescu, Alexandra Ionescu Tulcea.
 • Luni, 15 octombrie 2012, s-au împlinit 90 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, la Alba Iulia”.
 • Cel mai mare miting postdecembrist după cel organizat în 1993 de PNŢCD, PNL şi PSDR a început în prezenţa a 77.000 de participanţi. Lansarea candidaţilor USL reprezintă cea mai grandioasă manifestare de gen de după decembrie 1989”.
 • Idem: „Pe spaţiul de joc, placat pentru a fi ferit de deterioarare, se află o scenă de 360 de metri pătraţi. Scena are o înălţime de 2,10 metri, iar pe copertină se poate citi: „2012, anul victoriei!”. În faţa tribunei „zero” pe fundal tricolor se află un banner uriaş care conţine următorul joc de cuvinte: „USL – Unica Soluţie Legitimă”. Din partea PNL, şef al comisiei de organizare este deputul Relu Fenechiu, iar de la PSD, secretarul general, Liviu Dragnea. Supra-coordonator, sociologul Bogdan Teodorescu. Intepreta de muzică pop Andra a deschis manifestarea intonând imnul României, modelul de deschidere, dar şi regia de ansamblu fiind specifice marilor spectacole electorale prilejuite de alegerile din SUA”.
 • Luările de cuvânt ale liderilor USL. În format scris.
 • Adrian Năstase: „Recunosc, Michael Guest mi-a fost profund antipatic. Se pare că nici el nu mă simpatiza. Contactele lui politice erau practic doar în zona opoziţiei de atunci, în zona lui Traian Băsescu şi a jurnaliştilor, în principal, din redacţia „Evenimentului Zilei”. De aceea, ca prim-ministru, am preferat să am legături personale directe cu autorităţile americane sau prin intermediul ambasadei noastre la Washington (sau prin alte canale). Telegramele pe care le trimitea Guest la Washington – bănuiesc – erau pline de ranchiună şi preluau, cred, zvonurile lansate în presă, de chiar unii din prietenii lui de la Bucureşti”.
 • Idem: „În opinia mea, ambasadorul Gitenstein a avut – în mandatul său – o atitudine subiectivă în ceea ce priveşte relaţia cu partidele politice şi liderii politici din România. Nu cred că a ajutat la consolidarea relaţiilor dintre poporul român şi poporul american. Sunt convins că sondajele de opinie vor arăta acest lucru, în condiţiile în care atitudinea SUA faţă de situaţia din România a fost influenţată de mesajele trimise de ambasada de la Bucureşti. Probabil că la Departamentul de Stat, la acest final de mandat al ambasadorului Gitenstein, acest aspect este cunoscut”.
 • Idem: „Există nişte reguli foarte clare. Am fost ministru de externe, am fost, de-a lungul timpului, prim-ministru, preşedinte de Cameră, nu-mi aduc aminte că astfel de lucruri să se fi întâmplat. Veneau uneori ambasadorii străini la mine şi îmi spuneau, într-o notă confidenţială, „Mă deranjează chestiunea asta”, dar niciodată nu s-a întâmplat anunţarea publică de către un ambasador a unei opţiuni pentru numirea unei persoane într-o funcţie publică din România”.
 • O fetiţă de patru ani se transformă într-un „manechin uman” după ce a fost diagnosticată cu o afecţiune care îi înţepeneşte încheieturile. Tillie Mae Mawdsley este unul din cei câţiva copii din întreaga lume diagnosticaţi cu Sanfilippo, o boală degenerativă, o afecțiune extrem de rară, scrie Daily Mail”.
 • Cedată de autorităţile locale şi trecută prin mâinile câtorva proprietari, Odaia Drăgălina de la Gura Bâcului a ajuns o ruină”.
 • La cererea Interpol, Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat un proiect de act normativ care permite delegarea de ofiţeri români la sediul Secretariatului General de la Lyon, în condiţiile în care aproximativ 12 procente din numărul total de urmăriţi sunt căutaţi de autorităţile române”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *