Cum îl mai chema pe Plotinos?

 • S-au lansat 14 televiziuni în România în 2012.
 • Daniel Morar, procurorul care i-a albit dosarul Flota al lui Băsescu, proaspăt numit de Koveși în funcția de procuror general interimar, și-a subjugat toate parchetele din România. Prin ordinul  nr 188 din 09.10.2012), Daniel Morar şi-a trecut în atribuţii coordonarea DNA, a DIICOT, a Secţiei de Urmărire Penală şi criminalistică, a Secţiei parchetelor militare, a Serviciului de cooperare judiciară internaţională, a relaţiei cu presa şi a compartimentului documentelor clasificate potrivit Jurnalul Național. Cu alte cuvinte, zona operativă stă în mâinile unui singur om, adică ale lui Morar”.
 • Cristian Dorombach, romano-catolic, care, pentru bani, publicitează de la antivirusuri, meciuri de fotbal, computere, la cipsuri de cartofi, chiloți și parfumuri face pe prostul în fața unei aplicații ortodoxe (care și așa a apărut târziu…și nu prea devreme)…ca și când „nu s-ar fi așteptat” să găsească și rugăciuni online ci doar filme porno și publicitări „nefiscalizate” ale mahărilor zilei. Însă e și asta o strategie de marketing: te faci că nu îți place ceva…pentru ca ideea să nu se extindă….și să le vinzi pe ale tale. Și dăm și fila video cu „mirătorul de serviciu”  al celor care îl plătesc:

 • Cele două farmaciste de la Plafar care îl învață carte pe copilul țigan de 8 ani. Sau despre cum poți să faci lucruri bune în diverse moduri. „Pentru părinţii copiilor precum [Alexandru] Dantes, mai important este să-i pună la muncă decât să le dea o şansă de a se ridica. Numai în judeţul Vaslui, în 2011, 785 de elevi au abandonat şcoala, 405 dintre ei fiind încă în ciclul gimnazial. Numărul analfabeţilor neştiuţi sau ascunşi creşte de la o zi la alta, iar dramele acestor copii se consumă în tăcere, ignoraţi de stat şi cu părinţi incapabili să se gândească la viitorul lor. „Eu nu am cu ce să îl ajut. Nu avem bani suficienţi să mâncăm, dar să mai dăm şi pe haine. El sărăcuţu vrea să aibă ce au şi colegii lui, dar nu se poate. Mă bucur că îi place la şcoală şi merge zilnic„, spune femeia care i-a devenit mamă de-a doua lui Dantes. Bunicul băiatului, Aurel Călinescu, e şi el mândru de nepot: „Să ştie şi el, dac-o fi să plece, unde e, să vadă un tren, un program ceva. Eu n-am şcoală”, spune ruşinat bărbatul”.
 • Alexandru Dantes si rudele lui Alexandru Dantes (copilul care vrea să devină doctor) și rudele lui.
 • Despre cum Dumnezeu dă inimă miloasă…celor care mai sunt încă umani: „Abdel Wassim El Whani, un miliardar din Qatar, rezident la Paris, adoră să-şi arate bunăstarea oferind cadouri extravagante. Prima dată s-a întâmplat luna trecută, o înregistrare video de pe Youtube înfăţişându-l pe El Whani oferindu-i unei cerşetoare din România un million de euro, conform Business Insider. Câteva zile mai târziu, qatarezul a cumpărat mai multe telefoane iPhone 5, pe care le-a aruncat apoi trecătorilor. Într-o înregistrare mai recentă, excentricul miliardar le-a dăruit un Lamborghini unor tineri pe care abia îi întâlnise. Filmuleţele au fost vizualizate de peste două milioane de ori, iar Abdel a devenit un star, pe care oamenii îl caută pentru a-i cere favoruri. Povestea miliardarului a apărut şi pe un blog găzduit de Le Monde, site-ul fiind, efectiv, blocat de mesajele a sute de oameni, care îi cereau ajutorul financiar”.

 • În zilele de 11 si 12 octombrie 2012 a avut loc, la Tel Aviv şi Ierusalim, în prezenţa lui Varujan Vosganian, lansarea versiunii ebraice a romanului ”Cartea Şoaptelor”, publicat în luna iunie 2012 la prestigiosul grup editorial Hakibutz Hameuchad – Sifriat Poalim Publishing Group, cu sprijinul ICR prin programul “Translation and Publication Support Programme”. Tradusă de Any Shilon şi redactată de Anita Peri-Sela, ”Cartea Şoaptelor” s-a bucurat de o primire extrem de elogioasă în Israel, ajungând la a doua ediţie într-un interval de 3 luni”.
 • Care cititor…v-a cerut această dare de seamă? Și cine este al treilea…după cei doi din CVurile anterioare? Și, de ce nu, mă puteți „înfia” și pe mine…chiar dacă nu știu să cânt la chitară. Însă posed una, de Reghin…veche și dezacordată. Poate ne întâlnim cândva, la București, ca să facem schimb de coarde…De ce nu, alături de un expreso cu gheață! Nici motocicletă n-am…așa că rămâne de discutat
 • „Liderul echipei „Tonik Show”, Nicu Bendea, mizează în disputa cu Monica Tatoiu pe faptul că amândoi au terminat Matematica. Mai mult, actorul din trupa clujeană de stand-up comedy susţine că fosta femeie de afaceri este doar un personaj dintre cele pe care le-au luat în vizor. „Este doar o parodie şi o consider pe doamna Monica Tatoiu suficient de inteligentă şi cu simţul umorului încât să nu se supere. N-am vrut să o pensionăm de la televiziune, pentru că sunt sigur că nu are carte de muncă, nu are de unde să se pensioneze. Dar dânsa are două doctorate, a terminat matematica, la fel cum am terminat şi eu, nu ne putem supăra…Dacă noi, matematicienii, ne supărăm între noi, unde dracu’ ajungem?!”, a declarat Bendea”.
 • Și clipul „incendiar” pentru care doamna Tatoiu vrea să îl dea în judecată:

 • Metafizica lui Cantemir tradusă în italiană: „Sacro-sanctae scientiae indepingibilis imago este un tratat filosofic al începuturilor modernității românești rămas multă vreme necunoscut, ce apare astăzi în ediție critică și traducere italiană. El se constituie, ca reacție la diferite forme ale aristotelismului padovan, drept o filosofie creștin-ortodoxă în care se îmbină numeroase izvoare ale apofatismului grecesc, în particular teologia lui [Pseudo-]Dionisie Areopagitul. Se înfățișează sub forma unei teologo-fizici ce lămurește condițiile în care se poate ajunge la cunoașterea principiilor lumii și care se configurează, în același timp, drept o cosmogonie după modelul fizicilor mozaice și o istorie a păcatului originar ce descrie demnitatea ontologică în care omul a fost creat și știința simplă pe care a avut-o în Paradis. Opera este completată cu o carte despre timp și despre eternitate, una despre viețile individuale și participarea lor la viața universală și, în sfârșit, una care tratează despre liberul arbitru și schițează liniile unei etici creștine”.
 • 1.247 de cercetași au fost abuzați sexual, în SUA. Cercetașii primeau cu bună știință pedofili în rândul instructorilor. […] Din documente reiese și faptul că Organizația Cercetașilor a încercat în numeroase rânduri să mușamalizeze aceste cazuri, ba mai mult, că voluntarii acuzați și dovediți că ar fi abuzat copii au continuat să lucreze în această instituție, unii dintre ei recidivând”.
 • Un om cu două fețe…la propriu.
 • Crin Antonescu a explicat de ce au fost înlocuiţi şefii filialelor sector 1 Bucureşti, Mehedinţi şi Dâmboviţa. […] Antonescu a spus că Moisescu şi Chiliman sunt acuzaţi de trădare, iar sancţiunile nu au vreo legătură cu opoziţia faţă de admiterea candidaturii lui Becali. „Atunci când întreg activul de partid ducea o luptă politică aşteptată de milioane de români, dl Andrei Chiliman dădea publicităţii o proclamaţie scrisă propabil de Dan Andronic sau ucenicii săi, ştiţi cine este Dan Andronic, cel care ne-a nenorocit pe toţi, de la Adrian Năstase la Călin Popescu Tăriceanu (Andronic i-a consiliat pe cei doi la alegerile din 2004, respectiv 2008, fiind din 2009 în tabăra Băsescu-PDL – n.a.). Cum poţi califica altfel decât trădare catalogarea PNL ca fiind un grup infracţional, aşa cum spunea Vlad Moisescu într-o convorbire telefonică înregistrată de persoane pe care dl Moisescu poate le cunoaşte”, a declarat Crin Antonescu”.
 • George Bogdan (Cotidianul): „La Bruxelles, Kovesi va avea un rol important de jucat. […] Mai mult, cadoul politic al lui Băsescu pentru Reding – via Kovesi – este unul şi mai preţios: tomuri de transcrieri ale unor interceptări ilegale de convorbiri telefonice între politicieni, oameni de afaceri, lideri de opinie din România. Continuând munca asiduă de delaţiune a Monicăi Macovei, fostul procuror general al României i-a pus la dispoziţie lui Viviane Reding, printre altele, informaţii – direct de la sursă – legate de dosare în care sunt implicate diferite nume de notabilităţi: fostul premierul Adrian Năstase, doctorul Şerban Brădişteanu, Gigi Becali, George Copos, Dan Voiculescu, Cătălin Voicu, Decebal Traian Remeş, Zsolt Naghy (fost ministru al Comunicaţiilor), Tudor Chiuariu (fost ministru al Justiţiei) etc. Sub atenta îndrumare a doamnei Viviane Reding […] dosarele penale ale unor foşti demnitari PDL trimişi în judecată, inclusiv dosarele penale care îl au ca învinuit-jucător pe Băsescu, vor fi muşamalizate. O primă muşamalizare la Bruxelles s-a petrecut cu cazul grav de la Primăria Sectorului 3, când aceasta era condusă de fostul primar Liviu Negoiţă, şi unde procedurile de achiziţie publică emanau corupţie pură”.
 • Idem: „Pentru propria lor protecţie şi a prietenilor de la Bruxelles, din „raţiuni de stat”, Băsescu şi lătrăii lui mută strategia şantajării cu dosare penale de la Bucureşti la Bruxelles. Aceste dosare, banale în sine, vor fi folosite de gaşca popularilor europeni de la Comisie, în frunte cu Reding şi Barroso, ca tot atâtea instrumente de şantajare a noilor guvernanţi ai României (după alegerile 9 decembrie 2012). […] Dacă europarlamentarii USL nu vor cere insistent, în plenul Parlamentului de la Strasbourg, ca aceste proceduri abuzive – încurajate de Viviane Reding pasămite în numele luptei împotriva corupţiei din România – să fie stopate şi nu vor cere o anchetă, va fi prea târziu pentru România ca stat suveran”.
 • Adrian Năstase: „Îmi cer scuze că mă uit în corespondenţa dnei Catherine Day către dna Mona Pivniceru. Am observat însă că aceste scrisori ajung invariabil şi la redacţia „România Liberă”, probabil pe filiera Predoiu – Sima – Dan Tapalagă, de unde le citesc şi eu. Poate însă că scrisoarea i-a fost înmânată la Congresul PPE, de către dna Reding, Monicăi Macovei – cu – care s-a întâlnit, ca între independente în ale justiţiei româneşti – şi care apoi a transmis-o lui Dan Tapalagă care să o dea la „România Liberă” de unde să o citească, odată cu tot poporul, şi dna Pivniceru. Oricum, pare a fi o scrisoare interesantă, care defineşte, definitiv, statutul de colonie al României. Rezultă, indubitabil, presiunea politică asupra autorităţilor române în perspectiva alegerilor din decembrie şi implicarea unor comisari europeni ai PPE în influenţarea acestor alegeri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *