Campanie de toamnă

 • Academia Română a ales, prin vot secret, cinci noi membri titulari, patru membri de onoare din ţară – printre care Mihai Şora şi Lucian Mureşan – şi trei noi membri de onoare din străinătate, în Adunarea Generală care a avut loc miercuri [24. 10. 2012]. […] Academia Română poate avea, prin lege şi prin statut, un număr maxim de 181 de membri titulari şi corespondenţi şi 135 de membri de onoare din care cel mult 40 din ţară. Numărul membrilor titulari nu poate depăşi numărul membrilor corespondenţi pe ansamblul Academiei Române. În prezent, Academia are 78 de membri titulari, 77 de membri corespondenţi (total 155), 32 de membri de onoare din ţară şi 88 de membri de onoare din străinătate (total 120)”.
 • Astăzi este o zi importantă pentru Regele Mihai I al României.  Pe 25 octombrie, cu 91 de ani în urmă s-a născut cel care a devenit rege la vârsta de doar şase ani, iar timp de 42 de ani nu s-a putut apropia de ţară. Regele Mihai I al României este parte importantă din istoria poporului român şi sigura persoană care a reuşit să scoată în stradă un milion de oameni care l-au aplaudat.  În acelaşi timp este şi singurul şef de stat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în viaţă. Cadou de ziua sa, regele va avea, de astăzi, în Bucureşti şi o piaţetă care-i poartă numele”.
 •  Regele Mihai împlineşte azi 91 de ani. Este singurul din România pentru care 1 MILION de oameni au ieşit în stradă pentru a-l aplauda
 • Val Vâlcu: „să reținem afirmația lui Crin Antonescu  care spune că o monarhie constituțională este categoric forma cea mai convenabilă de guvernământ pentru o țară ca România. Dacă va deveni președinte, asta îl obligă să facă mai mult decât Emil Constantinescu pentru a schimba ceva. Dacă nu va ieși, probabil va fi atât de rău în țară, încât românii vor căuta și singuri să-și schimbe forma de guvernământ”.
 • Acțiune de amploare a Poliției la Ministerul Transporturilor și la CFR. Peste o sută de persoane au fost ridicate, joi dimineață, și duse la audieri, aceste fiind bănuite de luare de mită. Poliţia a reţinut peste o sută de funcţionari ai acestor instituţii, care sunt bănuite de luare şi dare de mită, cei mai mulţi fiind controlori de tren. Alături de controlori, au fost reţinuţi 4 directori şi 16 inspectori din CFR. Percheziţiile sunt rezultatul unei anchete care durează din noiembrie 2011. Sunt vizaţi chiar şi directori din CFR, existând indicii că aceştia primeau mită drept cotă parte din şpaga luată de “naşi” de la călătorii fără bilet”.
 • Academicianul Dinu C. Giurescu va candida pentru Camera Deputaților din partea PC: „Propunerea a venit din partea dlui Dan Voiculescu și m-a luat prin surprindere, fiindcă până la telefonul domniei sale nici nu-mi trecea prin gând măcar (să candidez, n.red.). Am avut o întrevedere, am discutat împreună, am văzut că ceea ce mă doare pe mine găsește ecou la domnia sa, împărțirea teritorială a țării, legea educației, pădurile, situația țărănimii, agriculturii, mă rog, ceea ce am dezbătut eu de atâta vreme la Antena 3 și atunci mi-a spus că Parlamentul și Camera Deputaților să fie mult mai active, să aibă un rol în dezbaterea acestor lucruri și că e păcat să stăm deoparte”.
 • Cel mai mare operator de telefonie japonez a lansat o aplicaţie android care traduce în timp real convorbirea telefonică, ceea ce va permite comunicarea directă între două persoane care vorbesc în limbi diferite. […] În prima etapă, compania NTT DoCoMo va oferi servicii de traducere din limba japoneză în engleză, chineză şi coreeană, însă compania a anunţat că, incepând din luna noiembrie, vor fi disponibile şi alte limbi: franceză, germană, indoneziană, italiană, portugheză, spaniolă şi tailandeză. […] Aplicaţia poate fi folosită şi „offline”, ca translator: în cazul când nu se formează niciun număr de telefon, pe ecranul telefonului se afișează traducerea în limba dorită. Producătorii apreciază că această aplicaţie va da un nou impuls turismului, pentru că elimină angajarea unui ghid sau translator”.
 • Un ofiter din Coreea de Nord a fost executat cu un proiectil tras de un tun, pentru ca nu a respectat perioada de doliu national de 100 de zile, instituita dupa decesul “conducatorului drag” Kim Jong-il si a consumat alcool”.
 • Potrivit unui studiu european, trenurile din România merg cel mai încet, iar clienţii CFR sunt cei mai nemulţumiţi. În medie, trenurile româneşti se deplasează cu doar 43 de kilometri pe oră. Adică de două ori mai încet decât în Cehia. […] Punctualitatea feroviarilor japonezi poate fi percepută ca un mit, deşi ea este reală. Conform raportului pe 2010 al Central Japan Railway Company, întârzierile totale cumulate pe anul respectiv ale celebrelor trenuri Shinkansen au fost de 36 de secunde. În cazul în care se întâmplă ca un tren să întârzie 5 minute, conductorii eliberează certificate pentru ca pasagerii să-şi poată justifica întârzierea la serviciu”.
 • Idem: „Întârzierile trenurilor româneşti au ajuns să fie atât de sigure, pe cât de punctuale sunt trenurile ale japonezilor. Ieri, în Gara de Nord, cea mai mare poartă feroviară a ţării, într-un interval de o oră am contabilizat aproape 100 de minute de întârziere”.
 • Reding și Barroso, în complicitate cu Mihnea Motoc (soțul Iuliei Motoc de la CCR), au introdus omerta la Bruxelles. Nu vor să aflăm că deturnarea de bani europeni, corupția, achizițiile publice pe sub mână, proliferate în ritm penal, au fost comise de mafia PDL. Din cauza acestei mafii, avem parte acum de pre-suspendarea programelor operaţionale pentru Tranporturi şi Competitivitate Economică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *