Memoria ca experiență

 • Mâine, 31 octombrie 2012, eu, Preotul Dorin Octavian Picioruș, împlinesc 35 de ani. Vă mulțumesc tuturor pentru prezență, pentru comentarii, pentru rugăciuni, pentru că existați.
 • A scrie în fiecare zi în acest caiet e considerat un act de terapie. Mie mi se pare că această manie dăunează memoriei mele. Nu mă mai forțez în niciun fel să țin minte, pentru că tot ce trebuia să țin minte e scris imediat în jurnal și uitat la fel de repede”, Gabriela Melinescu, Jurnal suedez IV (1997-2002), col. Egografii, Ed. Polirom, Iași, 2008, p. 15.
 • Eu consider jurnalul o salvare a experienței mele, care poate ajuta în mod foarte profund pe oamenii care caută să se cunoască pe ei înșiși, pe oameni și, prin toate, să Îl iubească pe Dumnezeu.
 • Primele două volume ale mele de Jurnal, existente la nivel online, sunt acestea: Cuvintele duhovnicești (vol. 1) (390 pagini) și Cuvintele duhovnicești (vol. 2) (558 pagini).
 • Operele Sfântului Constantin cel Mare. Lista cu bibliografia aferentă.
 • Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie al Eghinei în această dimineață, de marți, 30 octombrie 2012, au părăsit Bucureștiul și se întorc în Grecia.
 • Crin Antonescu: „Aș vrea să le transmit public imbecililor care insultă în masă toți cetățenii din Teleorman prezentându-i ca pe o masă amorfă de oameni manipulați și fără opțiuni politice, aș vrea să le reamintesc și să le spun foarte clar că toate alegerile de orice fel au dovedit că cetățenii din Teleorman, ca toți ceilalți cetățeni ai României, au opțiuni politice diverse”.
 • Despre cum instalăm Windows 8.
 • Cataclismele provocate de uraganul Sandy.
 • Frigiderul de 41.500 dolari.
 • Filmul arabo-americano-rus Where do we go now? (2011) e o minunată parabolă de conviețuire între creștini și musulmani, realizată de femei care știu să își tempereze bărbații. Un film rar, în care ambii conducători spirituali sunt responsabili și în care un grup de femei au maturitatea de a gândi constructiv pentru comunitatea lor. Trebuie văzut…pentru ca apoi să ne întrebăm, nu teoretic ci pragmatic: Ce facem de aici încolo cu noi și pentru noi? Ce facem când trebuie să discutăm realist conviețuirea noastră și nu exclusivist?
 • Au fost vremuri, la inceputul anilor ’90, cind Lucia Hossu Longin deranja foarte tare regimul conducator. Adevarurile productiilor sale de televiziune rascoleau toata societatea si rasuceau cutitul in trecutul marilor complici ai crimelor comuniste. Nici atunci, in plin conflict de idei, Lucia Hossu Longin nu a fost sicanata de institutiile statului, la comanda politica, asa ca acum. Tacerea noastra in fata unor abuzuri atit de mari ne-ar duce inapoi in dictatura si politie politica. De aceea vorbim, comentam, analizam si protestam, ca aceste mizerii sa fie stopate. Dreptate va fi facuta si prin vocea noastra”.

4 comentarii la „Memoria ca experiență”

 1. „Pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos sa o dam!”  – spunem la fiecare Sfanta Liturghie. Un alt fel de ajutor, mai profund, cel raportat la experienta celui de langa tine caci, spune Sfantul Isaac Sirul:”Celui ce se cunoaste pe sine, i s-a dat cunoasterea tuturor. Caci in cunoasterea de sine se afla plinatatea cunoasterii tuturor.”  La muti ani, Parinte!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *