Sclipiri neîntârziate

 • A fost canonizată Sfânta Stareță Mărturisitoare Sofia Grineva a Kievului.
 • Saitul Episcopiei Europei de Nord a Bisericii Ortodoxe Române.
 • Mita electorală, prin personalizarea candidaţilor, a căpătat proporţii considerabile şi s-a diversificat până la hilar. Candidatul nu livrează alegătorilor idei şi modele de comportament, ci saltele, treninguri, ceasuri electronice din plastic, fesuri, fulare, mănuşi, şorţuri pentru gospodine, genţi cu rechizite, pantofi, bocanci de iarnă (stângul înainte de alegeri şi dreptul după, numai în caz de căştig, altminteri alegătorul rămâne doar cu ţopăiala), godaci, curcani, pui zburaţi, peşte, ulei, zahăr, orez (vestitul UZO), pelerinaje la mănăstiri etc.etc. Tejghelele electorale sunt ticsite cu marfă, cel mai adesea de provenienţă chinezească, atunci când e vorba de îmbrăcăminte, şi de provenienţă ocultă, atunci când e vorba de alimente. Cum bine vă imaginaţi, negoţul electoral este exceptat de la plata TVA”.
 • Dupa ce l-a facut tradator in public pe Regele Mihai, presedintele demis la referendum cu 87,5% Traian Basescu a facut aseara (3 noiembrie 2012) un chef la Castelul Foisor din Sinaia, proprietate a Casei Regale. Impreuna cu niste granguri din PDL”.
 • Nu în ultimul rând, vreau să transmit celor care sunt responsabili acum de buna desfăşurare a reabilitării Spitalului Judeţean Alexandria, că Uniunea Europeană este cu ochii pe ei. Teleormănenii au nevoie de un spital modern, iar gestionarea fondurilor europene trebuie sa fie transparenta si legala. S-a auzit, Liviu Dragnea? Poate nu vom auzi in acest proiect de celebra firma Teldrum, care face toate lucrarile pe bani publici din judet”.
 • Patronul de pompe funebre își publicitează sicriele cu pictoriale erotice…„“Am vrut să aratăm că sicriul nu este un simbol religios, ci un produs. De ce se tem oamenii de sicrie şi nu de costume, de cosmetice sau de bijuterii?”, s-a întrebat omul de afaceri. Deși firma a beneficiat de publicitate din belşug, puternica Biserică Catolică din Polonia nu a apreciat publicitatea firmei de pompe funebre. Reprezentanții Bisericii au stabilit că produsul publicitar este nepotrivit şi că moartea ar trebui să fie tratată cu solemnitate”.
 • Adrian Năstase a devenit o ţintă a procurorilor manevraţi de la Cotroceni, sub influenţa nefastă a Monicăi Macovei, principal sfătuitor al ambasadorului SUA. În acest context, retragerea vizei de intrare în SUA a fostului prim ministru al României, primit în câteva rânduri la Casa Alba, apare ca o condamnare apriori a lui Năstase, înainte ca justiţia să fi pronunţat o sentinţă definitivă. Năstase a fost abandonat de democraţia americană la cererea regimului Băsescu? Cinismul Americii, stimulat de persoane care şi-au pierdut credibilitatea în Romania devine contraproductiv chiar pentru Statele Unite, care au adoptat o poziţie ce stimulează  un periculos sentiment antiamerican în România. Ale cui interese sunt apărate în acest caz?”.

*

Documentul:

Ambasada Statelor Unite ale Americii
Aprilie 11, 2012
Bucuresti, Romania

Dl. Adrian Nastase
Str. Muzeul Zambaccian nr. 16
Etj 3, apt 4
Bucuresti, sector 1

Stimate Domnule Nastase,

Conform regulamentului 22 CFR 41.122 al Departamentului de Stat si al sectiei 212(a) a legii de Imigrare si Naturalizare Americana, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti doreste sa va anunte pe aceasta cale oficiala ca viza dumneavoastra temporara v-a fost retrasa si nu mai este valabila pentru ca calatorii in Statele Unite. Aceasta decizie a fost luata in urma informatiilor devenite disponibile (?!) dupa obtinerea vizei. Va rugam sa nu incercati sa calatoriti in Statele Unite folosind aceasta viza.

In momentul in care primiti aceasta notificare va rugam sa va prezentati la Sectia Consulara a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti impreuna cu pasaportul pentru a va putea anula viza fizic in pasaport. Daca mai doriti pe viitor sa resolicitati viza pentru a putea calatori spre Statele Unite, va rugam sa urmati instructiunile mentionate pe adresa de site a Ambasadei la http://romania.usembassy.gov.

Cu stima,
Stephen Vann
Consul General.

*

 • Actrița Eugenia Șerban și-a pus silicoane acum 14 ani. „Odată cu trecere anilor, vedeta s-a îngrășat câteva kilograme, iar bustul i s-a mărit considerabil. Atunci a decis să renunțe la implanturi și a suferit o nouă intervenție chirurgicală, de această dată de înlăturare a silicoanelor. Intrevenția a avut loc în urmă cu 6 ani, iar de atunci viața ei a devenit un coșmar. Sânii i-au fost atinși de necroză, are dureri îngrozitoare și singura șansă de a scăpa de această problemă este să facă masectomie”.
 • Da, femeile care se unesc…fac bani! „HuffPost OWN a făcut senzaţie în media americană încă de la lansare. Lansarea HuffPost OWN este văzută ca o unire a forţelor a două dintre cele mai puternice femei din industria media – Oprah Winfrey şi Arianna Huffington”.
 • Și când ne doare prozelitismul sectar trebuie să vedem ce fac sectele și nu facem noi. Penticostalul Vladimir Pustan oferă zeci de predici pentru download. Martorii lui Iehova îți dau revistele lor și CDurile lor de muzică în mod gratuit. Adventiștii, în România, încropesc puncte medicale pe străzi și împart în mod gratuit cărți și reviste. Eterodoxul se bagă în Parlament și în Guvern, în universități, în puncte cheie de conducere. Sunt prezenți în media și în online. Își folosesc banii și timpul pentru ca să te „convingă”. Noi cu ce îi convingem? Cu faptul că nu avem oameni de vocație și specializați pe sectoare mici de activitate? Cu prețurile mari la cărți și reviste? Cu biblioteci în care cărțile nu se dau acasă? Cu totul…pe bani?
 • Pro Tv și-a pus internauții români în cap care au luat foc când au aflat că televiziunea a cerut CNA, închiderea a 42 de site-uri care oferă gratuit spre vizionare filme și seriale. Drept urmare, românii au pornit o campanie națională pe internet de boicot a Pro TV, a site-ului știrile Pro TV dar în special a site-ului voyo.ro. Practic, Pro TV a cerut ca cele 42 de site-uri să fie închise întrucât îi fac concurență neloială site-ului propriu voyo.ro. Și pentru a scăpa de concurență, Pro TV a solicitat joi, CNA să ia măsuri pentru ca respectivele site-uri să fie închise”.
 • Pentru că oamenii încă nu au înțeles impactul onlineului, adică mediatizarea instantă a unui eveniment. Și își permit, dintr-o inconștiență crasă, să își bată cuie în cap…
 • Preluată de pe blogul său.
 • Cum a fost ales noul lider religios copt:

 • Și acesta este cel ales: episcopul Tawadros, care va deveni papa Tawadros II.
 • Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central confirmă printr-un document, frauda electorală de la Paris. Radu Tudor, realizatorul emisiunii ”Punctul de întînlire” de la Antena 3 a prezentat un document al AEP și BEC prin care se confirmă faptul că la Ambasada din Paris, în decembrie 2009, s-a votat ilegal după ora 21.00, întrucât șeful secției de vot cât și Ambasadorul Teodor Baconschi, au ignorat avertismentele președintelui BEC de la București”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *