Nu ARDem de nerăbdare să fim mințiți

  • Nu ştiu cine a plecat, ştiu, însă, sigur, cine a rămas: toţi cei care conduceau partidul lui Traian Băsescu în 2008. Niciunul dintre liderii PDL nu a părăsit listele parlamentare. Cu excepţia unuia singur, care a plecat, zice el, din plictiseală. Imaginaţi-vă o armată zdrenţuită şi hulită, cu steagurile pierdute în războaie,  ai cărei generali spun, înaintea unei noi bătălii: “Avem o armată 75% reînnoită. Am schimbat soldaţii, caporalii şi sergenţii.” Generalii sunt, însă, aceiaşi. Şi coloneii. Nu ştiu cât va înghiţi electoratul povestea asta cu fecioarele ARD, care sunt, deja, la a doua sau a treia căsătorie. Vom vedea. Campania abia a început”.
  • școalele sânt ca o fântână din care se adapă obștescul norod cu îndestularea învățăturii și a înțelepciunii, care învățătură îl face pe tot omul a cunoaște Dumnedzeirea, a pricepe legea cea pravoslavnică, a procopsi pe oameni cu dascăli învățați, de la care curge mult folos, atât bisericesc cât și politicesc”.
  • Jucătorul şi-a făcut intrarea oficială-n campanie. A promis că vorbeşte şi nu s-a mai oprit. Toată clasa politică-i de căcat, numai el, sanitarul priceput, nu. Eu zic că, dacă vrem să-l vedem fericit, trebuie să desfiinţăm parlamentul, guvernul şi trusturile de presă. Şi să nu mai facem alegeri, că oricum ne bănuieşte lumea că le furăm. Îl punem pe el sultan”.
  • Am râs sonor de multe ori de-a lungul declaraţiei de presă pe care a susţinut-o Băsescu la Cotroceni: un circar bătrân, obosit şi răguşit, care se amestecă grosier în campania electorală, atacând cu tupeu disperat USL”.
  • În fine, a făcut un mare serviciu și adversarilor. Poate a vrut, poate i-a scăpat. Cert este că a reușit să-i jignească, din nou, pe alegătorii care au ieșit la referendum, oferind un nesperat bonus electoral USL. Rămași fără adversar, după ce Băsescu se izolase la Cotroceni, exact de asta aveau nevoie Ponta și Antonescu. Să zică merci”.
  • Cea mai mare greşeală pe care o poate face Băsescu şi oricine e să se pună în clonţ cu Crin Antonescu. Îl execută cu siktir. Fără să se întrebuinţeze”.
  • Peste  100.000 de americani au semnat petiţii prin care solicită separarea paşnică a statului în care locuiesc de SUA, după realegerea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, transmit RT şi Local24, citate de Agerpres” […] „Solicitarea a fost făcută de cetăţeni din Alabama, Arkansas, Colorado, Florida, Georgia, Indiana, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, New Jersey, New York, Carolina de Nord, Dakota de Nord, Oregon, Carolina de Sud, Tennessee și Texas. Petiţia locuitorilor din Tennessee, sub care şi-au pus semnătura 8.000 de persoane, sună în felul următor: “Vă rugăm să oferiţi dreptul statului Tennessee să iasă în mod paşnic din componenţa SUA şi să-şi creeze propriul guvern”. Cea mai populară dintre petiţii este cea din Texas, stat în care Romney a obţinut cu aproximativ 15% mai mult decât contracandidatul său democrat. Statul a depăşit pragul oficial de 25.000 de semnături”.
  • Crin Antonescu (13 noiembrie 2012): „Domnul Traian Băsescu, după cum era de așteptat, sigur, a intrat în campanie electorală. În cursul intervenției sale de ieri, a făcut din nou, parcă mai apăsat ca niciodată, o serie de afirmații iresponsabile, de maximă gravitate și profund dăunătoare României. O afirmație defăimătoare, foarte gravă la adresa României și naște întrebarea următoare: Dacă România nu este stat de drept, ce fel de stat este și ce anume este Traian Băsescu în acest stat, care este rolul său? Dacă nu este stat de drept, atunci este un stat dictatorial, un regim autoritar, un regim bananier, diverse alte variante, orice altceva decât un stat de drept. Care este situația președintelui? Este el șeful acestui stat? Este cumva ostatic, prizonier? S-a întâmplat sau se întâmplă în România o lovitură de stat împotriva voinței sale? Am vrea să avem răspuns și la aceste întrebări și afirmații care se pot face în timpul și în scopul unei campanii electorale trebuie să implice o responsabilitate cu atât mai mare cu cât ai o funcție oficială în statul respectiv. Traian Băsescu deține legal, nu legitim, dar legal funcția supremă și în sensul acesta responsabilitatea sa trebuie să fie maximă”.
  • Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, împreună cu primul ministru, Victor Ponta, au demarat luni, 12 noiembrie 2012, proiectul „pentru îmbunătăţirea colectării şi reciclării deşeurilor de ambalaje PET şi a dozelor de aluminiu de la populaţie“. Acest proiect se realizează prin instalarea unor automate pentru preluarea dozelor de PET şi aluminiu în marile centre comerciale, consumatorul primind în schimb un voucher cu o valoare nominală de 0,5 bani/ PET sau doză de aluminiu. Practic, cu 20 de sticle PET sau doze de aluminiu cetăţeanul îşi poate cumpăra o pâine (voucherul rezultat poate fi folosit ca discount la cumpărăturile efectuate în magazine)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *