Graba de a face bine

 • Răzvan Codrescu scrie despre eveniment…dar nu spune la ce oră începe Simpozionul sâmbătă. Nici pe afiș nu scrie
 • Idem: „Sîmbătă, 17 noiembrie [2012], este ziua dedicată lui Sandu Tudor – ieroschimonahul Daniil de la Rarău (mort în închisoarea comunistă de la Aiud) – şi martirilor «Rugului Aprins», cu slujbă de pomenire, cuvînt patriarhal de deschidere şi expoziţie foto-documentară. Vor lua cuvîntul, printre alţii, părintele Nicolae Bordaşiu (fost deţinut politic), istoricul Adrian Nicolae Petcu («Rugul Aprins» în documentele CNSAS), arhimandritul Policarp Chiţulescu (Despre manuscrisele şi biblioteca lui Sandu Tudor), fostul stareţ al Antimului (arhim. Mihail Stanciu) şi stareţul actual (protos. Vicenţiu Oboroceanu)”.
 • Idem: „Duminică, 18 noiembrie [2012], este ziua dedicată lui Sofian Boghiu – membru al «Rugului Aprins», duhovnic de seamă şi pictor bisericesc –, cu evocări ale celor care l-au cunoscut şi au ucenicit pe lîngă el, dar şi cu proiecţii din arhiva video. După Liturghia Arhierească, de la ora 14.30, deschiderea o va face tot P. F. Daniel, apoi vor lua cuvîntul, printre alţii, cîţiva arhierei (Î.P.S. Teofan, Î.P.S. Casian, P. S. Ciprian), arhim. Timotei Aioanei, pr. prof. Constantin Coman, dar şi ucenici întru pictură ca stavrofora Mihaela şi Ovidiu Preutescu”.
 • Biserica Română este neutră politic, dar nu indiferentă față de probleme societății româneși, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române, citat de Agerpres. “Neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă faţă de problemele societăţii româneşti, în contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din România (9 decembrie 2012)”, Patriarhia Română reaminteşte punctele de vedere şi recomandările Sfântului Sinod cu privire la implicarea clerului în politică. Ca oricare alt cetățean, preotul se exprimă politic prin vot, spune Patriarhia Română, care adugă faptul că ”în calitatea sa de cetăţean al Patriei şi de părinte duhovnicesc al tuturor enoriaşilor săi, indiferent de orientarea lor politică, preotul are libertatea, binecuvântarea şi îndatorirea ca, de pe poziţia şi prin mijloacele care-i sunt specifice, să participe la viaţa cetăţii, sprijinind activităţile menite să promoveze binele obştesc şi împotrivindu-se oricăror măsuri sau activităţi care se dovedesc a fi în contradicţie cu învăţătura şi morala creştină ortodoxă”.
 • Cei care doresc să își rezerve un loc în rai înainte de sfârșitul lumii o pot face acum prin intermediul unui site rusesc. Pentru aproximativ 12 euro, credincioșii își pot procura biletul de intrare în Rai. Administatorii paginii de internet oferă reduceri de 50% pentru credincioșii care doresc să le fie iertate păcatele înainte de Apocalipsă. La originea acestei iniţiative se află Biserica Catolică din localitatea italiană Assisi care spune că sfârşitul lumii vine pe 21 decembrie 2012. Pentru a obţine iertarea păcatelor, persoanele doritoare trebuie să cumpere un cupon de reducere şi în schimbul acestuia primesc un număr. Ca să-şi valideze accesul în Rai, credincioşii trebuie să trimită acel număr la o adresă de mail. Oricât de numeroase ar fi păcatele unei persoane, un singur cupon va fi suficient, spun cei de la site-ul kupoklub.ru. Până acum, doar 100 de persoane au decis să-şi cumpere cuponul de mântuire, deşi biserica din Italia speră să vândă câteva milioane de bucăţi”.
 • Însă, după cum se observă, biserica romano-catolică din Assisi „a democratizat” „dreptul” papei de a da indulgențe.
 • Ce sume colosale iau televiziunile de la politicieni! „Pesurse.ro a publicat prețurile pentru care candidații la alegerile din 9 decembrie apar la televizor. Mai jos aveți ofertele mai multe stații TV cu sumele cerute pe intervalurile orare”.
 • Idem: „ROMÂNIA TV. Emisiunile electorale vor fi realizate sub forma de interviuri:Tarif pentru emisiune electorală de 2 min: 20.000 ron /Tarif pentru emisiune electorală de 5 min: 45.000 ron/Tarif pentru emisiune electorală de 10 min: 85.000 ron/Tarif pentru emisiune electorală de 15 min: 120.000 ron/Ofertă completă pentru spoturi arată în felul urmator. Clipul electoral poate avea 30 sec: Candidați : 100 spoturi – 2400 RON/spot;70 spoturi – 2800 RON /spot;40 spoturi – 3200 RON /spot; Partide : 200 spoturi – 2000 RON/spot;350 spoturi – 1600 RON /spot;500 spoturi – 1200 RON/spot. Plata se va face în avans. Interviurile vor fi înregistrate în prealabil și vor fi realizate cu moderatori desemnați special de conducerea postului. Interviurile și spoturile vor fi difuzate în anumite intervale orare”.
 • Idem: „Realitatea TV: 1. Tarife pentru candidați: Pentru difuzarea unui numar de 20 de spoturi publicitare: cost/spot = 5,000 RON/ Pentru difuzarea unui numar de 40 de spoturi publicitare: cost/spot = 4,500 RON/ Pentru difuzarea unui numar de 70 de spoturi publicitare: cost/spot = 4,000 RON/Pentru difuzarea unui numar de 100 de spoturi publicitare: cost/spot = 3,500 RON/Spoturile nu pot depăși 30 secunde; Tarif pentru emisiune electorală de 2 min: 25,000 ron; Tarif pentru emisiune electorală de 5 min: 60,000 ron; Tarif pentru emisiune electorală de 10 min: 100,000 ron; Tarif pentru emisiune electorală de 15 min: 120,000 ron; Emisiunile de promovare se realizează sub forma de interviu, cu unul dintre moderatorii postului. Intervalul de difuzare se va stabili de comun. Achiziționarea de spații publicitare asigură prezența în emisiuile de dezbatere. 2. Tarife pentru partide: Pentru difuzarea unui numar de 200 de spoturi publicitare: cost/spot = 3,000 RON/ Pentru difuzarea unui numar de 350 de spoturi publicitare: cost/spot = 2,500 RON/Pentru difuzarea unui numar de 500 de spoturi publicitare: cost/spot = 2,000 RON”.
 • Antena 3
 • ETNO TV
 • TARAF TV
 • De unde atâția bani la niște politicieni români…într-o țară afundată în datorii? Câți la sută din ei sunt din muncă…și cât la sută din furat?
 • Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, i-a decorat miercuri seară [14 noiembrie 2012] pe muzicianul Damian Drăghici, actriţele Maia Morgenstern şi Dorina Lazăr, profesorul Andrei Pippidi, pianista Ilinca Dumitrescu și pe consilierul de stat Mircea Angelescu cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler. Totodată, Ruxandra Balaci, a primit însemnul de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor”.
 • Și penticostalismul abia are 112 ani cu totul, că a apărut la 1900…iar istoricul penticostal X a făcut deja două volume mari pentru „penticostalismul românesc”. Vă dați seama ce istorie va avea „penticostalismul românesc” când va împlini 300 de ani? Vor mai face 10 volume pe puțin…Câte sute de volume însă ar trebui să aibă „Istoria Ortodoxiei Românești”, dacă ea are mai mult de 2000 de ani?
 • Avem aceeași părere: „Regrettably, the late 20th century and the beginning of the third millennium have brought tangible difficulties in relations between the Russian Orthodox Church and the Churches of the Anglican Communion. The introduction female priesthood and now episcopate, the blessing of same-sex ‘unions’ and ‘marriages’, the ordination of homosexuals as pastors and bishops – all these innovations are seen by the Orthodox as deviations from the tradition of the Early Church, which increasingly estrange Anglicanism from the Orthodox Church and contribute to a further division of Christendom as a whole”.
 • Premierul italian, Mario Monti, a luat prin surprindere Vaticanul anunțând că scutirea de taxe pentru activitățile comerciale de până acum va fi anulată, informează Euronews. Anunțul, postat pe site-ul guvernului italian, vine în mijlocul negocierilor cu autoritățile de la Vatican, Comisia Europeană fiind deja anunțată. Decizia de a taxa activitățile comerciale din Vatican ar putea aduce un miliard de euro la bugetul anual al Italiei. “Italia este o țară profund catolică. Totuși, creștinii plătesc taxe, însă biserica nu. Ar fi drept ca și biserica să-și plătească contribuțiile pentru activitățile comerciale”, a declarat Riccardo Nencini, președintele Partidului Socialist Italian (PSI)”.
 • Și, mai devreme sau mai târziu, vor face același lucru și în România: vor cere impozit Bisericii Ortodoxe Române. Deja în Grecia statul cere Bisericii să plătească…Fapt pentru care Biserica va fi redusă la statutul de multinațională care trebuie să cotizeze masiv.
 • Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a inaugurat joi [15 noiembrie 2012] parcarea subterană de la Universitate, însă cu șase luni întârziere față de termenul inițial de finalizare a lucrărilor.
 • Cu televiziunile după el, Sorin Oprescu a tăiat joi panglica de inaugurare a parcării subterane de la Universitate. Parcarea subterană de la Universitate este structurată pe trei niveluri şi are o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete. Parcarea este dotată cu prize pentru încărcarea mașinilor electrice, iar din primăvară, va avea şi o spălătorie auto. Pentru a economisi energie, iluminatul parcării se realizează în stadii, prin senzori de prezenţă ce aprind sau sting luminile dacă locul de parcare este ocupat. Accesul se face pe o rampă de intrare dinspre strada Academiei, cu o ieșire spre Muzeul de Istorie. Din strada Toma Caragiu coboară o rampă cu funcție atât de intrare, cât și de ieșire. Parcarea a fost construită în parteneriat public privat cu firma Interparking din Spania. Lucrarea este realizată în parteneriat public-privat cu firma spaniolă Interparking. Perioada de concesiune este de 34 de ani, timp în care Primăria va încasa de la firmă o redevenţă anuală ce va varia în funcţie de veniturile încasate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *