Skip to content
Unii citesc, alții înțeleg sintagmele…
- Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti a împlinit ieri, 16 noiembrie 2012, 131 de ani de funcționare. A fost înființată pe data de 16 noiembrie 1881.
- Donațiile primite de partide în actuala campanie electorală: USL : 3.007. 323 lei, UDMR: 195.200 lei, PD-L: 1. 386. 618 lei; PP-DD: 1. 379. 236 lei; PRM: 7. 800 lei.
- „Biblioteca Metropolitană Bucureşti organizează astăzi, 17 noiembrie 2012, între orele 17:00-23:00, o seară de evenimente culturale în cadrul programului naţional „Nocturna Bibliotecilor” (program iniţiat de ANBPR). Vă invităm într-o ambianţă plină de surprize, care îmbină culturalul cu ineditul şi din care nu vor lipsi clowni si tombole, mini-cenacluri literare şi concerte, proiecţii de film şi ateliere creative”. Locația: Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, Str. Tache Ionescu nr. 4, sect. 1.
- „În Arad este de notorietate de pildă faptul că Flavius Luigi Măduţa, vicepreşedinte al PSD Arad şi candidat la un post de deputat în colegiul în care candidează şi Mihail Neamţu din partea ARD, este omul de casă al fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, unul dintre stâlpii regimului Băsescu-PDL. La fel de cunoscută este şi prietenia strânsă dintre Măduţa, contracandidatul lui Neamţu, şi Dacian Tolea, unul dintre fondatorii Noii Republici, adică exact partidul lui Mihai Neamţu!”. Adică Mihail Neamțu câștigă…prin aranjamente…și devine „de notorietate” ca și fiul lui Conu’ Alecu.
- Varujan Vosganian: „Ceea ce trebuie să facem noi, oamenii politici, este să le dăm românilor puterea de a avea speranţe şi de a fi încrezători, în acelaşi timp. Şi să nu mai trebuiască să se mai reîntoarcă, melancolici, în timp, cu mintea cea de pe urmă”.
- Dorin Tudoran: „Gargara electorală are și scopul de a induce ideea că atât năravurile cât și virtuțile au culoare politică. Dacă lucrurile ar sta cum le prezintă trupeții și feldmareșalii campaniilor electorale, toți cei de stânga ar fi niște cai de povară, săraci lipiți pământului, muncitori și copleșiți de bun simț social, în vreme ce toți cei de dreapta ar fi niște armăsari de lux, cu potcoave de aur, corupți și aroganți”.
- Idem: „Nu știu dacă dl [Teodor] Baconsky a primit până acum vreun răspuns de la Cel de Sus, dar mă tem că un intelectual care nu pricepe că o critică adusă unui autor nu înseamnă, implicit, și diabolizarea principiilor unei ideologii sau că poți fi un om de stânga și fără să fii neapărat comunist are probleme de înțelegere pe care nici Dumnezeu nu i le poate rezolva; fie că sunt ele probleme de stânga, de dreapta ori de centru”.
- Idem: „Pentru toată lumea: consider că și în cazul lui Nae Ionescu, și în cel al dlui Victor Ponta avem de-a face cu un plagiat”.
- Mihaela Anghel: „Nu-mi place aglomerația. Nu-mi place să-mi pierd timpul. Nu-mi place să caut printre rafturi, asta în timp ce trebuie să-mi țin geanta, paltonul, fularul și eventual alte pungi. Nu-mi place să mă încălzesc și să transpir căutând haine. Din toate aceste motive, de cele mai multe ori prefer să cumpăr haine online”.
- Roxana Iordache: „Partea proastă e că unii îl bagă în seamă [pe T. Băsescu]. În primul rând televiziunile. Care dacă l-ar ignora, l-ar îngropa”. De acord! Fără ieșitul la televizor…nimeni nu mai știe ce președinte avem…
- Yigru Zeltil: „festinul intelectului s-a terminat cu un sughiț”.
- „Traim intr-o societate care creaza un cerc vicios – nu cre[ă]m conditii pentru cei cu nevoi mai speciale, ei nu [se] pot deplasa, ceea ce ii face invizibili, ceea ce duce la ignorarea/uitarea crearii conditiilor speciale, care ii lasa pe oameni imobilizati”.
- Dan Mihalache: „Noua ideologie băsistă, propagată de scribi mai mult sau mai puțin înzestrați intelectual, precum Cristian Câmpeanu, are tupeul să afirme că nu contează cine și cum votează, că Băsescu va schimba rezultatul alegerilor. Se construiește astăzi practic justificarea pentru un regim autoritar care ar trebui instalat după decembrie. Alo, domnul Barosso, doamna Reding, domnilor ambasadori, se aude? Place?”.
- Adrian Năstase: „Eu îmi permit, în schimb, să întreb dacă în urma împrumutului de 20 de miliarde de dolari, luat, în numele „românilor”, de Traian Băsescu de la FMI în 2009 (înainte de alegerile prezidenţiale), a câştigat vreun „român” vreun leu? Am impresia că, din contră – fiecare „român” din cei 20 de milioane de locuitori (considerându-i şi pe maghiari tot „români”) a rămas cu o datorie la FMI de 1000 de dolari”.
- Harta politicii românești.