Skip to content
Cu ochii pe iarnă
- Adrian Năstase: „De curând, însă, Traian Băsescu ne-a arătat ce poate în materie de diplomație. La întâlnire cu reprezentanții FMI, UE și ai Băncii Mondiale el și-a început prezentarea spunând “știu că aveți nemulțumiri și eu am nemulțumiri” (evident, nu la adresa FMI, ci la adresa guvernului). De partea cui era Băsescu la acea întâlnire? Pe cine reprezenta?”.
- „Guvernul spaniol consideră inacceptabilă propunerea pentru bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 făcută de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy”.
- Varujan Vosganian: „Aşadar, de câte ori cineva – sau, mai corect, altcineva – doreşte mărirea salariilor şi a pensiilor, preşedintele [Traian Băsescu] îl acuză de iresponsabilitate şi incompetenţă. Când vin alegerile, însă, preşedintele nostru redevine melancolic şi se întoarce către popor. În 2008, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, a promulgat legea privind dublarea salariilor profesorilor şi a cerut măsuri similare pentru celelalte categorii bugetare. În 2009, în timpul campaniei pentru prezidenţiale, se lăuda sus şi tare cu creşterile de salarii şi pensii din vremea guvernării liberale (!?). Iar acum, la alegerile parlamentare din 2012 cere indexarea pensiilor. În schimb, între campanii, cum v-am arătat deja, vai şi amar”.
- „Peste 100.000 de persoane au manifestat sâmbătă [17.11.2012] în mai multe oraşe ale Franţei contra proiectului de lege al Guvernului socialist care deschide calea către căsătorii între homosexuali, dar şi posibilitatea pentru cuplurile de homosexuali de a adopta copii, potrivit AFP. Cu tricouri roz, baloane şi slogane care apărau „familia tradiţională”, cei care se opun căsătoriilor gay au manifestat pentru prima dată masiv în Franţa, urmând ca duminică să aibă loc noi proteste, la chemarea Institutului Civitas, apropiat Bisericii Catolice”.
- Victor Ponta: „În situaţia „ruşinoasă” a dreptului de veto se mai află Franţa, Marea Britanie, Danemarca”.
- Radu Tudor: „O alta chestiune devine esentiala pentru supravietuirea Romaniei in al doilea val de criza: motorul economiei romanesti, agricultura, este puternic afectata de seceta si viitoarea taiere a fondurilor europene. O alta veste importanta e legata de faptul ca de la 1 Ianuarie, cetatenii straini vor avea voie sa cumpere terenuri in Romania. Ce impact va avea acest lucru? Scaderea productiei agricole a contribuit masiv la reintrarea in recesiune. Ce sanse exista pentru fostul granar al Europei sa treaca mai usor prin marile dificultati economice cu ajutorul agriculturii? De ce taie greii de la Buruxelles citeva miliarde fonduri europene pentru coeziune si agricultura romaneasca?”.