Unii tulbură apele, alții inimile…

  • Lista BEC arată foarte clar cine participă în alegei – USL, ARD, UDMR etc. Nu partidele – PSD, PNL, PC, PDL, Forţa Civică etc. Ca atare, rezultatele se vor da pe alianţe nu pe partide. Dacă nu se puteau înscrie în alegeri reprezentanţii alianţelor ci numai ai partidelor, BEC nu i-ar fi acceptat. Legea partidelor asimilează însă alianţele de partide, „partidelor”, în sensul Constituţiei. Lăzăroiu, probabil bântuit încă de Albă ca Zăpada, crede că, după alegeri, Băsescu va invita la consultări, pentru desemnarea candidatului de premier, componentele alianţelor (partidele) şi nu alianţele care au participat în alegeri. Este o susţinere fără temei. Trebuie invitate formaţiunile care au candidat, legal, în alegeri, conform procesului verbal al BEC”.
  • The disease of religion (and morality) is found in the absence of God. Religious systems, arranged for controlling human behavior and managing our neurotic desire to manipulate the universe, find the concept of God to be extremely useful. Nothing grants ultimacy to any scheme as well as the divine Ultimate. But such religion does not require a real God – indeed a real God brings about the destruction of such neurotic systems”.
  • Preţul aurului este în creştere de 12 ani, cea mai lungă perioadă de apreciere din ultimii 90 de ani, iar potrivit analiştilor va continua să urce şi în 2013, până aproape de 2.000 dolari pe uncie, marii investitori, de la George Soros la John Paulson, acumulând deţineri record”.
  • În fiecare an, pentru a sărbători Ekadeshi, localnicii din Badnagar, India Centrală, iau parte la un ritual neobișnuit. Se lasă călcați în picioare de mai multe vaci care aleargă, scrie Daily Mail. Curajoşii se aliniază pe străzi, iar vacile calcă pe trupurile lor. Totul, pentru a avea noroc. Localnicii spun că acest ritual datează de secole, iar în timpul manifestațiilor nimeni nu a fost rănit grav”.
  • Nicole Delian, o adolescentă în vârstă de 17 ani, suferă de sindromul Kleine-Levin, o boală a somnului care îi afectează de obicei pe adolescenţi. Ea doarme 18 ore pe zi, însă uneori are adevărate crize şi ajunge să doarmă chiar zile în șir”.
  • Odată cu apropierea alegerilor parlamentare, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu ţine predici pe teme politice în bisericile neoprotestante din Arad. MRU este adus de aliatul său politic, Gheorghe Falcă, la slujbele „fraţilor” baptişti, la sfârşitul cărora ambii sunt chemaţi de către păstori la amvonul bisericii, de unde edilul şi candidatul ARD ţin discursuri politice. Uniunea Bisericilor Baptiste din România a emis un comunicat, în preajma alegerilor locale, prin care a trasat limitele, teoretice, dintre cultul baptist şi politica internă, însă adunările „fraţilor” pocăiţi sunt cele mai bune ocazii de atragere a electoratului. Fostul şef al SIE şi-a început campania electorală înainte de startul oficial, predicând în Biserica Reformată din Arad”.
  • Primele trenuri ale metroului bucureștean au fost făcute la Arad. Se împlinesc 33 de ani de la darea în folosință a metroului de la București.
  • Potrivit unui sondaj de opinie făcut de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, cei mai mulţi dintre români se consideră mai nefericiţi decât în perioada comunistă. 83% sunt îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi în privinţa economiei ţării şi îi văd pe politicieni drept principali vinovaţi pentru situaţia actuală”.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *