Skip to content
Un soare uluitor de Sfântul Apostol Andrei
- „Sfântul [Apostol] Andrei a fost răstignit, cu capul în jos, pe o cruce în formă de X. A primit cu bucurie moartea martirică, oprind pe prietenii săi care voiau să-l elibereze, binecuvântând pe credincioşi. Biserica primară a stabilit, încă de pe la sfârşitul secolului al II-lea, ca dată de prăznuire a pătimirii sale ziua de 30 noiembrie. Nu se cunoaşte anul martiriului său; unii istoricii îl fixează în timpul persecuţiei lui Nero, pe la anii 64-67, iar alţii mai târziu, la sfârşitul veacului apostolic, în vremea persecuţiei poruncite de împăratul Domiţian”.
- Cupa cu sângele frumos-mirositor al Sfântului Mucenic Filumen. Samaria, fântâna Sfântului Patriarh Iacov.
- „Deşi actualul ministru al Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat de curând că nu are intenţia de a rămâne ministru şi în noul guvern, românii de pe Facebook s-au mobilizat pentru a-l convinge pe Raed Arafat să accepte funcţia de ministru al Sănătăţii şi după data de 9 decembrie [2012]”.
- Însă dacă românii vor pe cineva capabil la Sănătate…tot la fel de mult ar trebui să pledeze și pentru oameni capabili să asigure sănătatea intelectuală, morală și duhovnicească a României. Adică în Învățământ, Cultură, Mass-Media, Biserică. Pentru că nu avem doar trup…ci, în primul rând, suflet. Suntem niște suflete întrupate în primul rând…și nu niște trupuri fără suflet.
- „Consiliul Concurenţei se pregăteşte să penalizeze retailerii Metro, Selgros, Real, Billa şi Mega Image din cauza taxei de raft şi a clauzelor abuzive. […] Producătorii de alimente s-au plâns în mai multe rânduri că marile lanţuri de magazine umflă preţurile mărfurilor pe care le scot la vânzare. Ei au acuzat faptul că le sunt impuse taxe de raft foarte mari care nu fac altceva decât să scumpească mâncarea de producţie internă cu peste 30%. Firmele autohtone susţineau că sunt obligate să-şi vândă produsele către hipermarketuri la preţuri foarte mici şi din acest motiv au dificultăţi în derularea activităţii, banii oferiţi pentru marfa lor fiind atât de puţini încât nu pot acoperi nici măcar costurile de producţie. În 2009 au avut loc adevărate “revolte” ale producătorilor interni în privinţa taxelor impuse de lanţurile de magazine”.
- Varujan Vosganian: „A dori să ajungi ministru e un gest de responsabilitate, nu o cursă cu obstacole în care cel care le ocoleşte cu mai multă abilitate ajunge primul”.
- Lucian Avramescu: „Nu-mi iese din minte, după ce am ascultat sinistrul monolog al lui Traian Băsescu, vândut în ambalajul unui pretins interviu, cuvântul terorism. Da, terorism. Teroriștii aruncă în aer de obicei alte țări. Băsescu își aruncă în aer propria țară. Ce altceva înseamnă anunțul sec – nu mă interesează votul vostru? Doar eu, Traian Băsescu, sunt și întruchipez interesul național”.
- Femeile „episcop” din anglicanism.
- „Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa (203 km), a cărei construcţie a început în urmă cu aproximativ 30 de ani, este gata, pe ambele sensuri de circulaţie. Premierul Victor Ponta, care la momentul începerii lucrării avea 11 ani, a inaugurat joi [29 noiembrie 2012] şi a doua cale din ultimul tronson din A2, Cernavodă-Medgidia. Construcţia autostrăzii a început în 1983, iar primii 18 kilometri, pe segmentul Feteşti-Cernavodă, au fost deschişi circulaţiei în 1987, la inaugurare fiind prezent Nicolae Ceauşescu”.
- „Prezent la recepţia oferită de preşedintele Traian Băsescu de Ziua Naţională, senatorul libreral Ioan Ghişe a ieşit din Palatul Cotroceni, scos de SPP, înainte de final. Totul s-a întâmplat imediat după ce şeful statului a încheiat discursul. Ghişe, cel care a organizat o serie de marşuri în jurul Palatului Cotroceni cerând demisia lui Băsescu ca urmare a referendumului, participa la recepţie, invitat fiind ca parlamentar. Senatorul PNL venise îmbrăcat în costum, însă purta, sub sacou, un tricou cu mesajul „Poporul a decis: Băsescu e demis!„. După discursul preşedintelui, a vrut să-şi dezbrace sacoul, pentru a purta tricoul la vedere”.
- Senatorul Ghișe a făcut ce trebuia și în vară și acum: a spus adevărul! Și verticalitatea lui e demnă de elogiat, nu de ironizat.
- © Fotografie: Hai că se poate!
- „Senatorul PNL, Ioan Ghişe, a fost dat afară joi seară, de la Recepţia organizată de Traian Băsescu la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naționale a României. Ioan Ghişe a declarat că a fost ridicat de trei ofiţeri SPP în momentul în care a încercat să îşi scoată cravata şi cămaşa pentru a scoate la iveală tricoul pe care avea scris un mesaj împotriva lui Băsescu. ”Când am dus mâna la gât să-mi scot cravata, pentru că intenţionam să-mi scot cămaşa să arăt tricoul pe care scrie “Poporul a decis: Băsescu e demis!”, m-au imobilizat de braţe doi ofiţeri SPP, altul m-a împins din spate şi în zece secunde m-au scos afară, prin mulţime”, a spus Ghişe. Incidentul s-a produs în timpul recepției de la Cotroceni, după ce Băsescu susținuse discursul de Ziua Națională. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat, joi, că senatorul PNL Ioan Ghişe a fost îndepărtat de forţele de ordine de la recepţia oferită la Palatul Cotroceni de Ziua Naţională a României, deoarece acesta ”a încercat să creeze un incident”. Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat pentru AGERPRES, că nu a fost bruscat de ofiţerii SPP care l-au scos de la recepţia organizată de Ziua Naţională a României la Palatul Cotroceni, precizând că a dorit să protesteze paşnic faţă de şeful statului”.
- Iar Marius Cruceru (ironia zilei!) consideră că baptismul e „biserică calcedoniană”. Nu pentru că ar fi participat la Calcedon (451 d. Hr.)…ci numai pentru că dorește să se revendice de la Calcedon. Însă poate să se revendice, la modul utopic, de la cine dorește…însă adevărul e unul singur: fondatorul baptismului…este un banal preot anglican, John Smith, care s-a autobotezat în 1609, în Amsterdam (Olanda) și a creat secta baptistă. De ce însă Cruceru nu vrea să fie niciodată realist? De ce s-o crede întotdeauna altul…decât este?! Cum se cheamă boala asta? Poate ne ajutați cu un răspuns punctual…
- Becali a zis-o mai necizelat, pe măsura lui…dar adevărul e adevăr! Neoprotestanții, vizavi de Biserica Ortodoxă, sunt niște sectari/ eterodocși. După cum ortodocșii, pentru baptiști, sunt la fel. De ce sărire de fund în sus…când opinia, de ambele părți, e negativă față de cealaltă parte?
- Pe 1 decembrie este și Ziua mondială de luptă împotriva SIDA.
- „„Îl invit la un rămăşag că USL va lua între 62-65% şi ARD va lua între 15-17%”, l-a provocat Dan Şova pe Videanu. De partea cealaltă, Adriean Videanu consideră că USL nu va trece de 50%, decât după redistribuire, iar pe ARD o vede tinzând spre 30%”.
- Iconul de 1 decembrie 2012 al lui Google România a fost desenat de „Iasmina Maria Răceanu – elevă în clasa a VIII-a B, la Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceava”.
- Calendar ortodox ștampilat de ARD în județul Argeș.
- „Citesc în Le Figaro un articol despre prima moschee “gay friendly” deschisă aproape de Paris (în Val-de-Marne) într-o sală împrumutată de la un călugăr budhist”.
- „La doar 90 de ani se mandreste cu titlul de membru al Academiei de Stiinte din New York si cu o adaptare a conceptului burta jos. Am primit o propunere care mi-a atras atentia: organizarea unei campanii de informare “sarea jos”. Trebuie sa recunosc ca nu mi-am pus niciodata intrebarea cu ce dauneaza 2 grame in plus de sare…problemele sunt nenumarate”.
- „Adunarea Generală a ONU a recunoscut statul Palestina, prin votul majoritar pentru avansarea statutului de observator de la “entitate” la stat nemembru, conform propunerii liderului palestinian Mahmoud Abbas”. Ieri, 29 noiembrie 2012…
- Dosarul unirii de la 1918.
- Cu și despre pictorul Gheorghe Petrașcu.
- PFP Daniel Ciobotea: „Este impresionant faptul că tinerii noştri care se află la studii în străinătate şi care lucrează în instituţiile europene la Bruxelles şi la Strasbourg în Franţa sunt printre cei mai credincioşi tineri care merg în fiecare duminică la bisericile româneşti care s-au organizat la parohiile româneşti organizate în cadrul episcopiilor noastre ortodoxe române din Europa Occidentală şi anume, aceştia sunt credincioşi pentru că au părinţi credincioşi, dar şi pentru că au fost beneficiarii orei de Religie. După revoluţie se ştie că Biserica a insistat să fie reintrodusă ora de Religie care în mod abuziv a fost scoasă din şcoli în timpul comunismului, pentru că de fapt credinţa creştină nu este o realitate exterioară poporului, ceva adăugat, ci credinţa creştină este parte intrinsecă din identitatea românească, deoarece nu a existat o vreme în istorie ca poporul român să fie un popor păgân. De când s-a născut ca popor nou de atunci s-a şi creştinat. Deci, demnitatea noastră de Biserică apostolică cere să ne împlinim datoria noastră de mărturisitori ai iubirii lui Hristos, ai credinţei apostolice, oriunde ne-am afla, în orice poziţie socială şi în orice loc de pe glob”.