Și câinii au învățat să treacă strada…

 • Potrivit unui sondaj CURS şi Grupului de Studii Socio Comportamentale Avangarde realizat pentru TVR, 40% dintre alegători cred că viitorul guvern va trebui să se preocupe în primul rând de crearea unor noi locuri de muncă”. Adevărat!…În România se moare de foame…pentru că nu se mai fac angajări. Aceasta e prioritatea zero a noului Guvern și Parlament: să angajeze oameni în posturile blocate de pe timpul lui Boc…și să creeze noi locuri de muncă.
 • Textul rezoluției Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.
 • Mircea Platon: „Comunismul şi fascismul, ca regimuri politice, au fost tocmai apogee ale oportunismului, ale minciunii planificate, ale idioţeniei metodice şi ale compromiterii viitorului prin falsificarea trecutului de dragul manipulării prezentului”./ „Regimurile totalitare sunt produsul spiritelor falsificatoare şi al complicităţii populare cu spiritele falsificatoare. Sunt, am putea spune, contrafaceri în serie ale realităţii: trecute, prezente şi viitoare”.
 • Ultima carte a lui Mircea Platon și despre el.
 • Și dacă papa Benedict al 16-lea și-a făcut ieri, 3 decembrie 2012, cont pe Twitter, Mircea Badea și-a făcut cont pe Facebook. Și are 33. 219 aprecieri.
 • Filipinele au fost lovite de cel mai puternic taifun din acest an. Vârtejul a măturat zona sudică a ţării cu ploi torenţiale, inundaţii şi rafale puternice de vânt. Peste 40.000 de persoane au fost evacuate din calea potopului și peste 3000 de pasageri au rămas blocaţi la bordurile unor nave de transport”.
 • [youtube_sc url=”http://youtu.be/1VhsVwgEpi8″ width=”500″ height=”300″]
 • Mai multe amănunte despre inventatorul român Iustin Capră.
 • Claudiu Bălan s-a întors de la Mănăstirea Oașa și de la evenimentele comemorative de la Alba Iulia, din 1 decembrie 2012, cu fotografii și impresii bune.
 • Eu simt despre dv. că nu prea scrieți…Și când o faceți vă pierdeți în fantasme
 • Andrei Pleșu vrea să se apuce de online…Însă nu știu dacă „îi dă mâna” să scrie pe gratis. Până acum nu l-am văzut…așa de generos. Nici pe alți „confrați” ai săi. Însă nici nu-l văd în stare…să țină ritmul…Pentru că onlineul nu constă în a vrea…ci în a putea…În a putea tot timpul
 • Victor Ponta: „Nu a fost colaborator (al Securităţii – nr.), am înţeles că a fost chiar ofiţer la Contrainformaţii, întâi la Marină şi după aceea a trecut la DIE (Direcţia de Informaţii Externe a Securităţii)”.
 • Senatorul PNL Ioan Ghişe a anunţat, marţi [4 decembrie 2012], într-o conferinţă de presă, că îl va da în judecată pe Traian Băsescu pentru infracţiunea de ultraj, faptă care, potrivit lui Ghişe, ar fi fost săvârşită de preşedinte prin intermediul ofiţerilor SPP la recepţia de la Palatul Cotroceni”.
 • Ibidem: „Constituţia României consfinţeşte dreptul cetăţenilor de a protesta paşnic, neîngrădiţi. Potrivit articolului 30 din Legea fundamentală, (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă”.
 • Guvernul a primit, luni [3 decembrie 2012], în mod oficial, scrisoarea privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) şi aşteaptă să fie înştiinţat, săptămâna viitoare, despre deblocarea Programul Operaţional Regional, potrivit premierului Victor Ponta”.
 • Ariel Constantinof: un tânăr evreu-român, de 21 de ani, care se implică mult în online.
 • Într-un articol din 13 februarie 2008, din Gândul, aflăm mai multe date despre inventatorul român Iustin Capră, din fila video de mai sus.
 • Ibidem: „Rucsacul zburător i-a adus, la început, doar belele. „În 1956 l-am propus Academiei şi bineînţeles că am produs ilaritate. «Tovarăşi, avem nevoie de tractoare, nu de oameni să zboare» şi, mă rog, chestii d-astea. În ’58 l-am brevetat. Dar, în ’56, pentru că aveam intenţia să realizez un astfel de aparat şi nişte maşinuţe, am făcut prostia să merg, neştiind puterea comuniştilor, la Ambasada Americană să cer sprijin. Am fost arestat. Nu m-au ţinut mult – două săptămâni –, dar dormeam pe ciment şi mâncam un sfert de pâine pe zi. Înainte de asta eram ofiţer de aviaţie. După – am fost dat afară din Armată şi am fost trecut la index. Spălam maşini, măturam, ca să pot exista. Până în 1962, când a venit Expoziţia Americană la Bucureşti şi şi-au expus americanii aparatul lor de zbor. Diferenţa între al meu şi al lor era de culoare: al lor era gri şi al nostru – negru. Altminteri erau identice“”.
 • Ibidem: „Nu este însă uşor să ajungi ucenicul lui Capră. „Un inginer, dacă nu are cultură, nu poate lega fenomenele. De fapt nu cultură, ci un simţ al sintezei. Kant zice «eu sunt propriul meu stăpân». Ei, cum dracu’ poţi să fii propriul tău stăpân într-o lume conjuncturală, înlănţuită? Şi spune că morala poate fi în afara moralei creştine, ceea ce iar este o greşeală. (…) Newton zice «Ce este gravitaţia? Eu pot să vă spun că este direct proporţională cu masa şi invers proporţională cu pătratul distanţei, e o formulă matematică exactă, dar esenţa n-o ştie nimeni». Pentru că nu există esenţe în materie. Noi, oamenii, ne deplasăm asimptotic spre cunoaştere pe care nu o s-o întâlnim pentru că curba asimptotă întâlneşte verticala cunoaşterii undeva la infinit”.
 • Ibidem: „Refuz artificialul, nu mai vreau beţivi şi fumători, vreau oameni adevăraţi sau fără oameni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *