Totul e alegere

Noi votăm…alături de cei care au stat în frig în ianuarie-februarie 2012 în Piața Universității și în diverse alte orașe ale României…și care au votat la Referendumul din vară schimbarea.

Pentru că trăim în România la modul conștient și cu conștiință, ca parte integrantă din ea, îi simțim durerile pe viu și ne pasă de prezentul și viitorul ei.

Iar a vota împotriva unei asemenea majorități consolidate…e o dovadă de decuplare de la realitate.

*

  • Crin Antonescu: „Apelul nostru este acela de a veni toată lumea la vot. Fiecare vot contează. Nu doar USL are nevoie de fiecare vot, România are nevoie de fiecare vot pentru că o democraţie este cu atât mai solidă, cu atât mai stabilă cu cât ea înseamnă exprimarea voinţei a cât mai multora dintre cetăţenii săi. Facem un apel un apel la toţi simpatizanţii noştri, la votanţi noştri să nu se lase provocaţi, să fie perfect corecţi şi să respecte legalitatea în ziua votului”.
  • Victor Ponta: „Băsescu e singur, nu mai are pe nimeni în spate. Nici PDL-ul. Încearcă să-i ajute, dar nu-i mai ajută, îi îngroapă. Băsescu are o miză strict personală. Nu va avea niciun susţinător dacă nu va respecta alegerile”.
  • Ultimul miting electoral al USL [7 decembrie 2012] dinaintea alegerilor de duminică a fost încheiat de preşedintele PNL Crin Antonescu, care a spus: „Nu-mi permit să-mi fie milă de Traian Băsescu pentru că trebuie să ne fie milă de oamenii pe care ei i-au jefuit!”.
  • „”Funcţia de prim-ministru nu se acordă în baza unui concurs de Miss ori Mister sau a unei selecţii de oferte, ci pe baza prevederilor constituţionale legate de majoritatea în Parlament”, a declarat vineri seară [7 decembrie 2012], la România TV, premierul Victor Ponta”.
  • Maria Grapini: „există o nemulțumire la peste 90% din populație față de președintele Băsescu, pentru că oamenii se simt umiliți, înșelați, RUȘINAȚI de președintele lor. Nu se mai simt reprezentați de președintele care nu se consultă cu poporul, ci doar cu cancelariile străine, unde minte și  blamează proprii cetățeni!”.
  • Varujan Vosganian: „Nici un om, oricare ar fi acela, nu se poate situa deasupra voinţei poporului său”.
  • Claudiu Bălan: „Dacă noi creștinii, cei formați în Biserică, vom sta rugându-ne, asistând la distrugerea țării noastre, atunci neimplicarea noastră va aduce multă suferință întregului neam: nouă în primul rând, părinților noștri, copiilor noștri și celor care vor veni după noi. Creștinul trebuie să se implice în politică nu pentru bani, nu pentru interes propriu ci din milă și iubire față de cei care suferă în poporul său. Nu infuziile de capital străin vor salva România, așa cum poetic ne-o spun manualele de macroeconomie, ci credința noastră în Dumnezeu, moralitatea noastră, cinstea, sinceritatea, iertarea, mila, îngăduința, inteligența, cultura, tradiția neamului nostru, și tot ce are un om mai bun în el”.
  • Val Vâlcu: „ARD și Traian Băsescu se bat cu disperare pentru locul doi. Marea spaimă nu mai e că USL va face 60 la sută, ci că ARD se va clasa sub PP-DD. Ca urmare, campania se întoarce la un discurs agresiv, de confruntare cu liderii USL, de condamnare a comunismului și anti-occidentalismului. Este vizat electoratul băsist dur, cei care urăsc atât de puternic ori se tem atât de tare încât nu mai pot analiza mesajele propagandei”.
  • Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat vineri [7 decembrie 2012], la videconferinţa cu prefecţii, că numărul românilor majori cu domiciliul stabil în străinătate şi, prin urmare, cu drept de vot, este de 441.769”.
  • Ministerul Afacerilor Externe a pus în funcţiune telefonul verde (nr. 0800.800.407), la care pot fi oferite informaţii utile cetăţenilor români din afara graniţelor, legate de alegerile parlamentare”.
  • Târziu și Codrescu nu votează și instigă la non-votare…dar pe Băsescu l-au votat! Adică le place regimul care a făcut vraiște România și merge pe mâna lui. Extremiști în credință…profitori în politică.
  • Soția lui Dorombach, de asemenea, este negaționistă politic…dar și ei l-au votat pe Băsescu…Reclama lui Piticu pentru Băsescu era aceasta, în trecut: eu am venit de la Ploiești la București și iată că mi-am găsit de muncă și mi-am luat și televizor cu ecran mare…Cu alte cuvinte: individualismul financiar era totuna cu binele României. De aceea, în primăvară și în vară, Piticu îi ironiza pe oamenii săraci și îndurerați care protestau împotriva regimului Băsescu.
  • Mănăstireanu a fost și a rămas…băsist, adică un profitor indiferent la cauza multora. Ca și Cruceru, de altfel…Căci ce le pasă lor de…România, dacă le stă mintea numai la deznaționalizarea anglicanilor și a baptiștilor lor? Și cum și-ar putea găsi „rădăcini” dacice sau medievale baptismul și anglicanismul în România, dacă sunt apariții tardive în spațiul românesc? E adevărat: nu au pentru cine lupta…și, în consecință, luptă numai pentru propriul lor buzunar!
  • Cristian Preda invită simpatizanții ARD la vot pentru „a bloca USL să facă o majoritate la urne”.
  • Monica Macovei îi va da pe toți „în judecată”.
  • Cristian Tudor Popescu alege ipseismul electoral. Se votează pe el…adică pe nimeni
  • Lucian Avramescu: „credința mea e că oamenii nu pot fi cumpărați cu mizilicurile obraznice ale unora care au făcut averi colosale din politică, mizilicuri care pot însemna sute de mii de euro pe colegiu, bacșiș pe care îl pierd într-o noapte la Las Vegas. Luați-le, dacă sărăcia e atât de mare, bacșișurile, dar votați corect. Nu vă vindeți viața și viitorul. Nu-i eternizați pe Nețoiu, Solomon și Udrea și, în cele din urmă pe șeful lor, Băsescu. Mai avem o șansă”.
  • Acum, la 13. 35, sunt + 3 grade Celsius la București.
  • Reţelele organizate la nivelul staţiilor de prelucrare de pe lângă birourile (oficiile) electorale de circumscripţie (sectoare) sunt conectate într-o reţea VPN în stea, în care toate comunicaţiile sunt criptate. De asemenea, pentru schimbul de mesaje între staţii este utilizat un sistem intern de mesagerie (poștă electronică). Aceasta întrucât niciuna dintre reţelele utilizate la prelucrarea datelor scrutinului din 9 decembrie [2012] nu are conexiune la Internet”.
  • Emilian Isailă: „Dacă PP-DD obţine 15 procente, cota minimă din toate sondajele, asta înseamnă un milion de voturi. Dacă UDMR îşi face planul, obţine 500.000, iar dacă ARD trece de nivelul de două milioane, cota USL este de: (7-2-1-0,5)(milioane) = 3, 5 milioane de voturi”.
  • Carmen Mușat: „Este ciudat să vezi cît de rapid şi-au schimbat opiniile (poate şi principiile?!) unii dintre cei mai vehemenţi „apărători“ ai virtuţilor poporului, în perioada 2007-2009. Era perioada cînd şeful statului făcea declaraţii de dragoste nestinsă „poporului său“, pe care-l invita, din trei în trei luni, la consultări, în Piaţa Universităţii; cînd atît el, cît şi miniştrii săi apăreau aproape zilnic la „televiziunea poporului“. Erau, sigur că da, frumoasele vremuri de mai an, cînd Şeful încă se afla în graţiile poporului, pe care spera să-l aducă la vot în ritmuri de manele. N-am auzit, atunci, ca dl Andrei Cornea sau alţi intelectuali fascinaţi de „doctrina Băsescu“ să-şi fi pus măcar întrebarea dacă popoarele pot greşi în faţa urnelor. Nu de alta, dar scepticismul de azi la adresa capacităţii poporului de a-şi alege conducătorii se află la antipodul entuziasmului debordant cu care lăudau atunci bunul simţ şi luciditatea alegătorilor”.
  • Se împlinesc 105 ani de la Răscoala țărănească din 1907:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *