Alegerile parlamentare [9 decembrie 2012]

vot ghimpele

 • Pe ploaie și ninsoare…românii au votat și votează în această zi!
 • Astăzi, începând cu ora 7.00 și până la ora 21.00, 18.248.414 de cetăţeni români cu drept de vot au posibilitatea să îi aleagă pe cei care le vor reprezenta interesele în Parlament în următorii patru ani. […] Avem de ales 315 deputaţi şi 137 de senatori. […] Candidaţii fac parte din 30 de competitori electorali, reprezentate de partide politice, alianţe şi organizaţii aparţinând minorităţilor naţionale: Uniunea Social Liberală, Alianţa România Dreaptă, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul România Mare, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Popular, Erdelyi Maghyar Neppart – Partidul Popular Maghiar din Transilvania, Partidul Ecologist Român, Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Alianţa Socialistă, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale, Partidul Naţional Democrat Creştin, Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT., Uniunea Bulgară din Banat – România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Asociaţia Partida Romilor “Pro-Europa”, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Asociaţia Liga Albanezilor din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Croaţilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Uniunea Armenilor din România. Totodată, pentru un loc în Parlament candidează şi 12 independenţi. Pentru alegerile din 9 decembrie au fost organizate 18.762 secţii de votare, 306 dintre acestea fiind situate în străinătate iar 18.456 în ţară. Bucureştenii vor avea la dispoziţie 1.239 secţii de votare, în sectorul 1 fiind 161; în sectorul 2 – 200; în sectorul 3 – 274; în sectorul 4 – 175; în sectorul 5 – 196; în sectorul 6 – 233”.
 • Alegerile parlamentare de azi, 9 decembrie [2012], costă statul român aproximativ 200 milioane lei, potrivit Ministerului Administrației și Internelor. […] Cetăţenii români vor vota doar cu cartea de identitate. S-au înscris 2.451 de candidați pentru cele 470 de locuri din Camera deputaților și Senat”.
 • Peste 4.000 pomi de Crăciun, aproape 8 tone de cetină de brad sau molid, 5.900 de coroniţe de brad şi 5.500 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei, au fost confiscaţi în perioada 15 noiembrie – 7 decembrie 2012, de către autorități”.
 • Primii români din Diaspora care au putut vota la actualele alegeri parlamentare sunt cei din Noua Zeelandă”.
 • „„Am votat în speranța că lucrurile se vor schimba, așa cum și-a dorit și soțul meu și cum în mod sigur ne dorim și noi”, a declarat Dana Năstase. „Fiecare dintre noi are dreptul astăzi să aleagă și după închiderea urnelor vom vedea ce va ieși. Eu, personal, cred că am făcut aceeași alegere pe care ar fi făcut-o și tatăl meu”, a spus, la rândul său, Andrei Năstase”.
 • Estimările BEC vor fi făcute publice la 11. 30,  15. 30, 19. 30 și 22. 30.
 • „“Am votat pentru oamenii capabili să dea o şansă nouă Teleormanului. Am votat pentru oamenii în stare să schimbe România. Mizez pe dorinţa românilor de a înfrunta frigul şi de a-şi exprima votul”, a spus Crin Antonescu, care a precizat că rezultatul votului îl va aştepta la Bucureşti. Liviu Dragnea, care a votat în aceeaşi secţie cu Crin Antonescu, speră ca oamenii  să se prezinte la vot, potrivit Jurnalul.ro. “Am speranţa că românii vor veni la vot chiar dacă vremea nu e prietenoasă. Cred că oamenii vor veni să-şi hotărască destinul şi sper ca diseară oamenii să fie mai fericiţi decât au fost până astăzi”, a declarat Liviu Dragnea”.
 • Mihail Neamţu este tatăl a doi copii, botezaţi ortodox în Făgăraş. În urma divorţului de Emanuela Grama, minorii au rămas în custodia mamei lor, fapt dovedit şi de declaraţia de avere a lui Neamţu, unde nu apare că acesta ar primi alocaţie de la stat pentru cei doi copii ai săi”.
 • 4, 52 % dintre români au votat până la ora 10.00. Și 3, 9 % dintre bucureșteni.
 • Alegerile parlamentare vor fi observate şi de 11 reprezentanţi ai Echipei de experţi electorali ai OSCE/ODIHR, dar şi de reprezentanţii Adunării Parlamentare a OSCE. Totodată, AEP a acreditat observatori străini pe lângă birourile şi oficiile electorale constituite la alegerile parlamentare din partea World Peace Volunteers, Comisiei Electorale Centrale de Bosnia şi Herţegovina, de la The Association of European Election Officials – ACEEEO, de la Election Canada, dar şi reprezentanţi ai Comisiei Electorale Centrale a Letoniei, ai Comisiei Electorale a Republicii Moldova şi ai Comisiei Electorale Centrale a Georgiei. Au mai fost acreditaţi reprezentanţi ai Comisiei Naţionale Electorale a Republicii Coreea, ai Ambasadei Franţei la Bucureşti şi ai Ambasadei Republicii Kazahstan. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, au fost acreditaţi corespondenţi de la Associated Press, Agenţia France Presse, publicaţia Tema Magazine Bulgaria, Radio Z Nurenberg, Croatian National TV – HTV, Ziarul Ro-mania Cipru, Agenţia de presă Xinhua (China Nouă), European Presphoto Agency, Thomson Reuters, Bloomberg News, alţi corespondenţi, cameramani şi fotografi acreditaţi la alegerile parlamentare din partea Universal Postal News Papers Limited, This Day Newspaper Nigeria, ORF Austria, Ora – Ziarul românilor din Italia, MTI Hungarian News Agency, Al Jazeera English şi Torino Musica Notizie News”.
 • Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică [9 decembrie 2012], după ce şi-a exprimat opţiunea la urne, că a votat pentru intrarea în normalitate, relateaza NewsIn. „Cred că îi ajung neamului ăsta toate zbaterile astea şi dorinţa de a încerca să ieşim din marazmul ăsta economic nenorocit şi de a trăi normal, simplu. Cu toate intemperiile astea eu îi aştept respectuos pe cetăţeni să iasă din casă, să-şi spună cuvântul odată la patru ani„, a spus Oprescu.
 • Exit poll de ora 11: USL 59, ARD 15, PPDD 11.  Estimare de participare la vot 37-38%, exact ca in 2008 la parlamentare. Colegiul 6 Tg Jiu : 71% Ponta, 19 % DD”.
 • La ieșirea din secția de votare, fostul președinte Ion Iliescu a declarat: “Am votat cu gânduri foarte deschise, ca să realizăm o situaţie mai stabilă în ţară şi cred că aceste voturi vor conta din acest punct de vedere, pentru o situaţie mai clară, cu o majoritate limpede în Parlament, ceea ce este esenţială pentru viaţa politică a ţării. Sper că lumea va merge spre aşa ceva””.
 • La ieșirea de la cabina de vot, Băsescu a declarat că: “Nu vreau ca ţara mea, ţara noastră să fie una în zona gri, în care să nu ştim dacă prioritatea e către Bruxelles sau spre Moscova, către Washngton sau spre Beijing. România trebuie să-şi continue drumul euroatlantic, iar cu Rusia şi China putem fi foarte buni prieteni, dar drumul nostru cert către valorile euroaltantice””.
 • Azi, 9 decembrie 2012, este și Ziua Mondială Anticorupție.
 • PFP Daniel Ciobotea: „Să preamărim pe Dumnezeu ca recunoştinţă adusă Lui şi prin această recunoştinţă care înseamnă recunoaşterea binelui primit noi creştem duhovniceşte, ne edificăm spiritual prin faptul că darurile primite de la Dumnezeu, peste care vine recunoştinţa, sunt daruri deschise pentru alte daruri care se adaugă daca noi mulţumim lui Dumnezeu. De aceea, în poporul român există expresia: Nemulţumitului sau nemulţumitorului i se ia darul, în sensul că dacă nu mai mulţumeşte nu mai creşte duhovniceşte şi nu se mai deschide spre primirea altor daruri de la Dumnezeu”.
 • Rezultatele parțiale oferite de CCSB la ora 12:30 arată că, după voturile electorilor de până la această oră,  USL obține 65% la Camera Deputaților și cu un procent mai mult la Senat, potrivit Antena3.ro. În schimb, ARD scade cu mult sub pragul de 20%, obținând 15% la Camera deputaților și 16% la Senat”.
 • Coadă la vot în București.
 • „“Am votat pentru victorie. Am votat cu convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să pornească pe un nou drum, pe drumul ieşirii din criza economică, al ieşirii din criza politică şi socială în care se află de peste trei ani şi jumătate. Trebuie să pornească pe un drum care este în direcţia aşteptărilor cetăţenilor care s-au săturat de dispute şi certuri politice prelungite şi de instabilitate, de incertitudine, de un viitor care nu se configurează aşa cum oamenii şi-l aşteaptă – un viitor mai bun, mai normal. Am votat în acelaşi timp pentru ca România să îşi regăsească drumul ei către valorile democratice, către partenerii europeni şi trans-atlantici cu care România a reuşit să se elibereze de sub povara comunismului şi să-şi aşeze drumul către libertate şi prosperitate”, a spus duminică Tăriceanu după ce şi-a exprimat opţiunea de vot”.
 • "Am votat pentru oamenii în stare să schimbe România, să-i dea un nou destin și, de asemenea, pentru oamenii capabili să dea o șansă nouă și o șansă mare Teleormanului."
 • Fotografie

Prof. Dinu Giurescu

 • Exit poll, ora 13. 00: USL 60%, ARD 16%, PPDD 11%, UDMR 4 %”.
 • Cea mai mare prezență la vot, până la ora 10.00, s-a înregistrat în județul Teleorman, respectiv 8, 38%, iar cea mai scăzută în Timiș, 2,37%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central”.
 • Prezență de vot de 20, 56 % la ora 14. 00. Antena 3.
 • Am intrat în posesia unui sondaj CURS – USL 64%, ARD 13%, PPDD 11%”, a scris [Mihai] Gâdea pe Facebook”.
 • Exit poll, ora 15: USL 59%, ARD 17%, PPDD 12%”.
 • Zăpada a albit Bacăul.
 • Prezența la vot pe județe.
 • BEC: Prezenţa la vot până la ora 14:00 a fost de 20,56% din totalul alegătorilor înscrişi pe liste. În Capitală procentul este de 20,48%
 • Lisandru Verbiţa: „Cred că după atâta război între oameni, atâta ură, o să o luăm de la capăt ca să putem trăi mai departe. Ne-am prăbuşit cu totul (…). Dacă nu suntem uniţi şi nu ne înţelegem nu facem nimic”.
 • A dat o lecţie de bun-simţ României. Lisandru Verbiţă: Am votat ca să fim mai fericiţi
 • La Cluj Napoca ninge de ieri. Peste 16 centimetri zăpada…Antena 3, 18. 33-34.
 • Trei cititori ai lui Mircea Badea:
 • trei cititori ai lui Mircea Badea

rezultate BEC, ora 18.00

 • în secţiile de votare din comuna gălăţeană Cosmeşti [procesul electoral] se desfăşoară la lumina lumânărilor şi lanternelor”
 • Exit poll, ora 18: USL – 58%, ARD – 18%, PP-DD – 12%, UDMR – 4,8% (din cauza prezentei slabe din zona maghiara)”.
 • Mihai Gâdea, 19. 33: „Valul patru al Exit Poll-ului CCSB: USL 61%, ARD 18%”.
 • Trei cititori ai lui Mihai Gâdea:
 • trei cititori ai lui Mihai Gadea
 • Patriarhul României a votat „în jurul orelor 17. 55, la secţia de votare numărul 641 din cadrul Şcolii Nr. 74 – „Ienăchiţă Văcărescu” din Bucureşti”.
 • Bogdan Chirieac: „Maxima umilință este, în opinia mea, faptul că atotputernicii de ieri, cu averi de miliarde de euro, cu Parchete, Servicii și ambasade străine de partea lor, au obținut, cu tot cu Băsescu ieșit în conferințe de presă, un rezultat asemănător cu al…PP-DD. Adică, un rezultat comparabil cu cel obținut de un singur om: Domnu’ Dan. Întreaga mașinărie portocalie de furat și intimidat nu a reușit să bată o televiziune de nișă, OTV. PDL-ul s-a bătut în aceste alegeri, nu cu USL-ul, aflat într-o cu totul altă ligă, ci cu PP-DD-ul, care l-a umilit cumplit. Milioanele de români, sărăciți și jefuiți de cea mai cumplită guvernare a României din ultima sută de ani se pot considera răzbunați!”.
 • Lisandru Verbița vorbind în direct:
 • Lisandru Verbita
 • Idem: „Cred că o să avem liniște…dacă ieșim în seara asta cu voturile care sunt…Și vor vedea că nu se pot pune în fața poporului […] Avem nevoie de fapte și nu de vorbe”. 20. 13-14. Antena 3.
 • Mihail Neamțu, ora 19: „Orice vot anti-USL va bloca abuzul feudal și orgia fărădelegii cu care socialiștii ne-au obișnuit”.
 • Ana Birchall: „Sunt optimista cu privire la rezultatul votului si am incredere ca ziua de astazi va fi o zi speciala pentru romani si pentru Romania”.
 • Alina Gorghiu: „Votul nu dureaza doar 3-4 minute. Si nici jumatate de ora – o ora (incluzand aici timpul de deplasare la si dinspre sectia de votare). Votul inseamna 4 ani”.
 • 20. 45. În București a început să ningă
 • Exit poll-ul la ora 20: „USL – 57%, ARD – 17%, PPDD – 12%, UDMR – 5%”.
 • De la Răzvan Dumitrescu:
 • Fotografie
 • TB: agent electoral pentru UDMR.
 • Rezultatele alegerilor. Estimări:

Rezultatul alegerilor, 9 decembrie 2012

 • Crin Antonescu (de la 21. 02) mulțumește alegătorilor români/ 2013 este anul de luptă împotriva sărăciei, a stagnării/ ieri, Băsescu a mințit din nou/ sunt mândru că cetățenii din Teleorman au venit în număr mare la vot/ actualul și viitorul premier al României este Victor Ponta.

dupa vot

 • Roșu e USL. Cum va fi viitorul Parlament:

rosu e USL
Camera Deputatilor
Senat
Victor Ponta, 9 decembrie 2012

 • Victor Ponta (de la 21. 29): avem nevoie de o perioadă de pace și de reconstrucție a societății românești/ până la sfârșitul anului trebuie să formăm un nou guvern pentru toți românii/ avem nevoie de măsuri raționale și de solidaritate/ UDMR e dispusă la dialogul cu USL/ vreau ca România să fie un membru activ, respectat și care să conteze în UE/ 2013 e anul reconstrucției României/
 • Votul popular arată așa:

Votul poporului roman, 9 decembrie 2012

 • Crin Antonescu: „Votul de astăzi înseamnă nu doar victoria unei formațiuni politice, este cel mai mare scor politic pe care o alianță l-a obținut din 1990 până astăzi, dar este mai mult decât atât, este victoria împotriva regimului Băsescu, cu tot ce a însemnat el. Acest vot pe care îl vom analiza când toate voturile vor fi numărate, dar care nu mai poate fi pus la îndoială după exit-opolluri, îi ia posibilitatea lui Băsescu de a se mai juca cu destinul dvs, este sentința dreaptă, definitivă pe care ați dat-o regimului Băsescu. Anul 2013 trebuie să fie anul victoriei împotriva crizei, sărăciei, stagnării”.
 • Cele cinci exit-poll-uri comandate de televiziuni: 1. Rezultatele Centrului de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi a Grupului de Studii Socio Comportamentale Avangarde (condus de Marius Pieleanu) – USL – 57,58% , ARD – 18,87% , PP-DD – 13,09% , UDMR 5,16% / 2. Rezultatele prezentate de Antena 3 sunt cele ale exit poll-ului întocmit de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) – Camera Deputaților USL   – 56.8%, ARD   – 19%, PP-DD   – 13,8%, UDMR  – 5,1%. SENAT USL  –  58,3%, ARD –  19,6%, PP-DD –  14,1%, UDMR –  5,2%/ 3. GeoPOL, institutul de analiză şi prognoză condus de Cozmin Guşă, furnizează rezultatele sondajului la ieşirea de la urne pe Realitatea Tv – USL – 57%, ARD – 18%, PP-DD – 14%, UDMR – 5%/ 4. România TV face publice rezultatele sondajelor realizate de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), condus de analistul Dan Sultănescu – Vot popular: USL – 57%, ARD – 21%, PP-DD – 11%, UDMR – 5%/ 5. B1 TV oferă rezultatele Centrului Pentru Studierea Opiniei şi Pieţei (CSOP), institutul care în ultimii ani, a realizat majoritatea sondajelor PDL – Camera Deputaţilor: USL – 54%, ARD – 19%, PP-DD – 10%, UDMR – 5%. Senat: USL – 55%, ARD – 19%, PP-DD – 10%, UDMR – 5%”.

2 comentarii la „Alegerile parlamentare [9 decembrie 2012]”

  1. Vă cred…

   Însă nu peste tot, în România, e viscol…

   La București e un timp înnorat, fără ploaie…și bun de dus la vot…

   Așa că unii fac eforturi imense…pe când, pentru alții, e ușor…

   Vă dorim numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *