Poporul e prost și nu se prinde…

…„noi suntem șmecheri și îl manipulăm oricând și cum vrem”. Aceasta a fost lozinca lui Băsescu și a guvernelor lui.

Însă votul din 9 decembrie 2012 este al doilea, după referendumul din vară, care exprimă în mod evident și copleșitor…că Băsescu nu mai poate să facă baie decât în piscină…nu și în mulțime, și că PDL a dus o politică anti-românească, făcând experiențe naziste pe rezistența și viața propriului popor.

*

Cine e stânga și cine e dreapta? PDL, fostă aripă a FSN, pretinde întruna, sus și tare, că reprezintă dreapta și că USL înseamnă stânga.

Însă doar PSD este un partid de stânga, în cadrul USL, în timp ce PNL și PC nu sunt deloc de stânga…așa încât USL nu are cum să fie etichetat ca o alianță de stânga.

Totuși, votul arată că tautologia propagandistică, sortită să imprime în conștiința oamenilor o mare minciună, nu a mai avut efect.

Ieri vedeam în București un afiș pe care scria că: USL ne scoate afară din Europa. Evident, rămas de la ARD…

Judecând după votul românilor, s-ar părea că majoritatea…chiar vor afară din Europa…

Ar fi bine să explice Băsescu și asta oficialilor europeni…deși ne-am cam lămurit că el și camarila lui sunt în stare să vadă toată România murind, numai lor să le fie bine.

Până acum, n-au sentimentul că au greșit cu nimic și nu și-au cerut scuze niciodată.

Dar Ceaușescu n-a fost executat, parcă, pentru subminarea intereselor de stat și pentru înfometarea propriului popor?

*

Cred că s-a perimat teza: „nu contează ce spun, contează de la cine mănânc pâine. Mâine dacă mă plătește altul (sau mai gras), spun cu totul altceva”.

„Când se schimbă guvernarea, și noi ne schimbăm blana, și tot noi cădem bine”. Cazul intelectualilor sinecuriști sau al unor ziariști ca Ion Cristoiu. Care au considerat că pot să facă patinaj artistic, când cu unii când cu alții, că nu se prinde nimeni, poporul e prost

Pleșu, Liiceanu și Patapievici au garantat cu prestigiul lor intelectual inconsistența și ilegitimitatea politică a lui Băsescu și a deciziilor sale inumane și antinaționale.

Și…bine au făcut! Pentru că atât prezentul, dar mai ales istoria se va gândi mult mai profund la reevaluări

*

Victor Ponta să aibă grijă (în primul rând el, ca șef al guvernului), așa cum promite, să nu compromită viitoarea alegere a lui Crin Antonescu ca președinte.

PDLiștii se pregătesc deja pentru o guvernare proastă a USL, pe care să o speculeze la alegerile prezidențiale.

Oamenii au memorie scurtă, în privința răului suferit de la Băsescu și PDL, dacă guvernanții USL se dovedesc delăsători.

Tocmai de aceea și Băsescu își ia mult timp de gândire, pentru a face tot ce îi stă în putință să nu îl numească pe Ponta prim-ministru…pentru că s-a dovedit capabil să conducă.

Însă, în această ultimă vreme, este de remarcat și a fost extraordinar mesajul de unitate pe care l-au comunicat liderii USL și în primul rând Antonescu și Ponta.

Fără a minimaliza aportul lui Daniel Constantin…care, pe zona agriculturii, are multe și mari lucruri de făcut…

Românii au văzut și văd în acest mesaj de unitate o paradigmă a propriei lor unități naționale și a propriei lor șanse de relansare ca popor, din toate punctele de vedere, în viitor.

Dacă se poate să învingem dezbinarea pe care o descria Herodot, înseamnă că putem face multe

O șansă de a ne deparazita de corupție și de a promova cu adevărat valoarea și nu oportunismul și interesul financiar-particular cel mai dăunător și mai descalificant.

Sperăm să nu ne dezamăgească nici pe viitor…și să conștientizeze ei înșiși cât de necesar este să își respecte programul moral alături de cel politic și social, pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *