Votul le-a închis gura intelectualilor compromiși

 • Dacă te pui cu totul în slujba unui regim falimentar…înseamnă că ești decuplat de la realitate. Iar intelectualii care au sprijinit ideologic, până la capăt, regimul Băsescu s-au arătat fără perspectivă istorică realistă dar avizi de ei înșiși. De aceea votul popular a validat încă odată protestele din stradă…proteste care au reprezentat pulsul societății românești.
 • Victor Ponta (Antena 3, 10 decembrie 2012): „Doresc ca noua majoritate dată de votul românilor să fie folosită pentru România, vreau să fie altfel decât a fost regimul Băsescu, care ne-a învrăjbit. Eu îmi doresc ca majoritatea să nu fie folosită împotriva nimănui. Eu sunt dispus să mă gândesc la ce putem face ca această ţară să fie vindecată, sunt dispus să mă gândesc la viitor, nu la trecut. Uriaşa putere politică pe care am dobândit-o nu este un instrument împotriva celorlalţi, ci va fi folosită pentru reconstrucţia României”.
 • Proaspătul Parlament: „Camera Deputaților: USL – 270 mandate, ARD – 57, PP-DD – 49, UDMR – 19. Senat: USL – 119 mandate, ARD – 23, PP-DD – 19, UDMR – 8. Drept urmare USL va avea 389 de parlamentari, ARD doar 80, în timp ce PP-DD a prins în mod surprinzător 68 de mandate, UDMR va avea doar 27 de parlamentari”.
 • Ecaterina Andronescu obține o victorie zdrobitoare  în  Colegiul 6 Senat, din Sectorul 3. Ministrul Educației a întrunit 51.500 de voturi, respectiv 68 la sută din sufragii, reprezentând cel mai mare număr de voturi cu care este adjudecat un colegiu din țară”.
 • Alina Gorghiu a redevenit parlamentar.
 • Mircea Dogaru: „Pentru ca Romania sa iasa din criza artificiala in care a fost aruncata de marii asasini economici mondiali, cu ajutorul regimului tradator Basescu, atragem atentia ca trebuie sa se treaca rapid la DEBĂSIFICAREA României! Nu este nevoie sa solicitam pomana FMI-ului pentru a obtine banii necesari. Este suficient ca Justitia sa-si faca datoria impotriva celor care au spoliat in ultimii ani tara, mascandu-si furturile prin borduri la trei randuri, autostrazi facute cu cenusa in loc de ciment, parcuri in sate, terenuri de fotbal in panta si pansele la vreme de iarna! Ne-am saturat de un secol de “pupat piata Endependenti”! Mortii nostri (cate 6000 pe an, conform statisticilor oficiale) ne cer sa le facem dreptate si noi solicitam dreptatea celor care au ajuns la putere cu sprijinul si prin votul strazii. DREPTATE, nu un ciolan aruncat cu scopul de a-i uita, din disperare, pe asasinii nostri!”.
 • Potrivit datelor finale primite de la BEJ Dolj, Cristiana Anghel (USL), învăţătoarea din Caracal care a stat 70 de zile în greva foamei, a obţinut 56,82% din voturi, închizând, astfel, Colegiul 1 Senat”.
 • Despre teleormănizarea României cu Ștefan Mitroi. „Un pic de solidaritate elitistă și România era scutită de teleormanizarea la care au supus-o alde Moromete și alți prăpădiți din satul lor!”.
 • La 9. 21 erau -3 grade Celsius la București.
 • Sever Voinescu: „Victoria stângii a fost zdrobitoare. Dimensiunile ei impun lecţii drastice care, însă, nu se pot primi decât după concluzii lucide. Cea mai importantă, în opinia mea, este că dreapta şi-a forjat drumul politic luând drept realitate câteva iluzii. Aceste iluzii au fost rănile fatale din trupul dreptei româneşti în 2012”.
 • Ion Cristoiu: „Ştiind că victoria USL va fi zdrobitoare, am urmărit în direct la B1 TV flecărelile politicienilor după exit-poll-uri cu o plictiseală absolută”. De ce nu ați spus-o mai înainte…scoțându-i la realitate pe cei de la ARD?
 • Alex Ștefănescu, care dă lecții de luciditate pe blogul său pentru tinerele speranțe literare, nu vede deloc în mod lucid…starea de spirit a României prezente. Consideră votul ultim drept „suspect”. Motivația? „Din punctul meu de vedere este vorba, în primul rând, de lipsa de cultură politică şi de demnitate cetăţenească a multora dintre români”. Însă votul e pe realități, pe ce cred și simt românii…și nu pe vorbe
 • Adrian Năstase: „Rezultatul votului de duminică a fost o confirmare a opţiunii electoratului pentru USL. Acest rezultat – umilitor pentru ARD – dovedeşte 1) falimentul PDL, ca partid de guvernare; 2) inconsistenţa proiectului de alianţă cu grupările Neamţu şi Ungureanu şi mai ales, 3) atitudinea electoratului faţă de regimul Băsescu. Societatea românească s-a săturat de manipulările lui demagogice – comunişti/anticomunişti; securişti/antisecurişti; occidentali/antioccidentali; bugetari/salariaţi „privaţi”; oameni „graşi”/oameni „slabi” etc. Românii au nevoie – într-o lume concurenţială, globalizată, de lideri care să se bată pentru interesele ţării, nu de sateliţi ai diverşilor „licurici” – Războiul Rece s-a încheiat iar, în SUA, opţiunea recentă pentru Obama în faţa lui Romney a confirmat acest lucru”.
 • Lista nominală a celor 588 de noi parlamentari ai României. „USL a câştigat 58,63%% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 60,10% la Senat, după numărarea voturilor din toate secţiile, ARD având 16,50% la Cameră şi 16,70% la Senat. De asemenea, PP-DD a obţinut 13,99% la Camera Deputaţilor şi 14,65% la Senat, iar UDMR – 5,13% la Cameră şi 5,23% la Senat, informează BEC”.
 • Actorul olandez Jozef van den Berg s-a botezat ortodox și a devenit Părintele Nectarie.
 • În sfârșit, aceste alegeri parlamentare determină și o performanță în fața căreia este greu să nu-ți scoți pălăria. România, țară cu o populație de 19.043.767 de locuitori, s-ar putea procopsi cu un număr de 550 de parlamentari. Statele Unite ale Americii, țară creditată cu o populație de 314.159.265 de locuitori, au un Congres format doar din 535 de membri. Orb să fii și tot observi declinul Americii. Bravo România!”.
 • Cristian Preda: „După publicarea primelor rezultate, se pare că am pierdut mai rău decât ne-am aşteptat. La cald, trei scurte explicaţii. Înfrângerea e efectul dezbinărilor din PDL, care au făcut, de pildă, ca o parte dintre primarii aleşi în iunie să nu se angajaze alături de candidaţii din decembrie. E, de asemenea, efectul unei auto-amăgiri, care ne-a împins să credem că alegătorii vor trece cu vederea atât consecinţele nefaste ale politicii de austeritate, cât şi calitatea îndoielnică a unor candidaturi improvizate. E, în fine, efectul incapacităţii ARD de a converti opoziţia faţă de suspendarea lui Traian Băsescu într-un proiect de guvernare. Mai simplu spus: ARD a reuşit boicotul, nu şi scrutinul”.
 • Adrian Năstase: „El nu a înţeles că în SUA nu a câştigat candidatul care sugera întoarcerea la perioada Războiului Rece şi că Rusia sau China sunt parteneri strategici pentru SUA – chiar mai importanţi decât România. Doctrina manicheistă – ori SUA şi UE ori Rusia şi China dovedeşte incapacitatea lui Băsescu de a se ocupa de politica externă a României, în secolul 21”.
 • Adina Anghelescu-Stancu: „Oricat s-ar stradui DNA sa-l scoata infractor pe Bradisteanu pentru ca si-a facut datoria, nu cred ca vor reusi, pentru ca legea este de partea lui. In Romania, ca dealtfel in oricare din tarile civilizate, pacientul are niste drepturi. Stabilite printr-o lege. In aceasta lege a pacientului -L. 46/2003 – pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoana umana (art.3), trebuie sa i se asigure ingrijiri medicale de cea mai inalta calificare de care societatea dispune (art.2), medicul nu trebuie sa faca nicio distinctie intre pacienti, nu poate face discriminari, iar pacientul are dreptul la ingrijiri medicale continue pana la ameliorarea starii de sanatate sau pana la vindecare (art.35). Mai mult, acordarea asistentei medicale publice de urgenta la toate nivelurile „este o datorie a statului si un drept al cetateanului”. O persoana condamnata nu e mai putin pacient. O persoana care, dupa inmanarea mandatului de executare a unei pedepse a intrat in custodia autoritatilor chiar si de un minut, si care recurge la un gest suicidal, dorind sa termine cu viata dar numai o minune face ca el sa nu moara instantaneu si supravietuieste gloantelor pe care si le-a „administrat” in acea clipa de nebunie, tot un pacient ramane in fata medicilor la care este adus pentru o interventie de urgenta”.
 • Cărți teologice pentru download…de la un baptist român: Samuel Cociorvan.
 • Arhiva Jurnal teologic. Revista Facultății de Teologie Baptistă de la București.
 • Cărți de filosofie și de științe sociale pentru download.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *