Și președinții se mai răzgândesc câteodată

  • Traian Băsescu a declarat vineri [14 decembrie 2012] la Bruxelles că alegerile parlamentare desfășurate duminică s-au desfășurat „normal”, așa încât va convoca Parlamentul în cel mai scurt timp”.
  • Președintele României, Traian Băsescu, a semnat astăzi Decretul prin care Parlamentul ales la data de 9 decembrie [2012] este convocat pe 19 decembrie [2012], la ora 13.00, la sediul Camerei Deputaților și Senatului, aflat la Palatul Parlamentului, anunță Administrația Prezidențială”.
  • De pe 1 ianuarie 2013, în România, nu se mai fumează „în taxiuri, universități, parcuri și mașini de serviciu. Cine va fi prins că fumează în spaţiile mai sus menţionate riscă să primească o amendă ce va urca până la 5.000 de lei. Proprietarii de restaurante, care vor permite să se fumeze în localurile lor, vor trebui să interzică accesul minorilor în încăperi. Excepţie de la aceste interdicţii fac unele spaţii publice închise destinate distracţiei, printre care se numără cluburile, barurile, discotecile, cantinele şi restaurantele. Ministrul Sănătății, Raed Arafat spune că limitarea fumatului reprezintă o normă întâlnită în ţările civilizate”.
  • „“Reducerea salariilor cu 25% s-a făcut pentru că, la momentul repectiv, nu am avut puterea, deși se discutase din toamnă, de când trebuia făcut bugetul, inclusiv în BPN, să reducem salariile cu 10%, cum se discutase cu Fondul Monetar, iar decizia a fost luată sub presiunea domnului președinte Băsescu, pentru că se ducea ţara de râpă. Atenție! Nu îl acuz, dar vedeți cum se raportează. Pentru că Guvernul nu o lua și atunci am luat decizia și am redus pe șase luni în aceeași anvelopă cu 25%, că n-am putut să reducem când trebuia cu 10%”, a spus Cristian Boureanu, vineri, în ședința PDL”.
  • Din 2007, Cotidianul a susţinut neîncetat că promovarea de către Traian Băsescu şi PDL a uninominalului nu a reprezentat altceva decât propagandă portocalie. Vineri s-a recunoscut că a fost o cacealma”.
  • „”Primesc această distincţie [de senator] pentru a şasea oară în viaţa mea şi a doua oară în Teleorman (…). Acest mandat este cel care îmi provoacă cea mai mare satisfacţie şi cea mai mare responasbilitate„, a declarat [Crin] Antonescu”.