Primiți cu colindul?

  • Mircea Platon: „Deocamdată, spre deosebire de băsiştii care s-au aruncat din nou cu voluptate asupra „mahalalei”, eu cred că votul din 9 decembrie [2012] trebuie interpretat ca un strigăt de ajutor.  Mai e până când românii vor fi în stare să se ajute şi singuri. Dar românii se scufundau în mlaştina băsistă. Şi au apucat prima mână care li s-a întins. De aici ar trebui să pornească în analiza lor şi învinşii, şi învingătorii”.  • Mirel Palada: „În curînd, Bǎsescu o sǎ-l nominalizeze pe Ponta fǎrǎ prea mare tam-tam. Și asta v-am spus-o de ceva timp. Nici pe asta nu ați crezut-o. Evident cǎ în nemernicia voastrǎ partinicǎ n-aveați voie sǎ credeți așa ceva”.
  • Un general specialist în contrainformaţii, pe care o să-l numim fictiv Ioan Gez, ne-a dezvăluit că Ceauşescu fusese convins, în decembrie [1989], să-şi dea demisia şi să fugă în Iran cu 24 de tone de aur. Plecat pe 18 [decembrie 1989], dictatorul a fost păcălit că în ţară lucrurile au reintrat în normal, astfel că două zile mai târziu s-a întors la Bucureşti. Urmarea o ştim cu toţii: dictatorul a fost împuşcat, iar aurul “s-a evaporat””.
  • Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat că mărirea taxelor şi impozitelor în Bucureşti  [în 2013] nu are niciun sens, beneficiul pentru Primărie fiind unul mic”.
  • Revoluția Română din decembrie 1989: în episoade online la TVR plus.
  • Marius Cruceru (minutul 22…): „Străbunicii noștri ortodocși, dacă îi sculai la 3 noaptea și-i ridicai să spună cele 10 porunci…pentru că le-au învățat ridicați de perciuni și cu nuiaua bătuți la palmă [la școală n.n.]…le spuneau pe de rost”. Și de ce nu le-ai urmat credința străbunicilor ortodocși, pastore Cruceru? Aceea era și este dreapta credință, care mântuiește pe tot omul care vine în lume!
  • Experţi danezi sunt de părere că au descoperit primul basm scris de autorul (cunoscut în toată lumea) Hans Christian Andersen (1805-1875). Acesta poartă titlul “Tællelyset” (The Tallow Candle) şi este un manuscris în cerneală găsit, în luna octombrie, de istoricul Esben Brage într-o cutie dintr-o arhivă aflată pe insula Funen, locul de naştere al scriitorului danez”.
  • De ce a renunțat Cruceru la televizor? Pentru că l-a văzut pe un tată, la inundații, salvând televizorul (minutul 10)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *