Învață să vorbești limpede!

 • Patriarhul României își serbează azi, 18 decembrie 2012, ziua onomastică.
 • Premierul desemnat Victor Ponta va anunța miercuri, 19 decembrie 2012, la ora 12.00, componența Noului Guvern.
 • Alina Gorghiu și-ar dori să fie ministru al Justiției.
 • Raed Arafat nu mai dorește să fie ministrul Sănătății.
 • A vorbi limpede = cu idei clare, transparente, fără echivocuri.
 • 10 urgențe pentru Guvernul Ponta.
 • Guvernul USL va avea 22 de ministere. Vor fi însă mai mulţi miniştri, respectiv 26, unii dintre ei fiind delegaţi. PSD va primi Buget, Apărare, Externe, Energie, Comunicaţii, Administraţie, Dezvoltare, Industrie, Fondurile UE, Educaţie, Mediu, Mari Lucrări Publice, iar PNL – Finanţe, Sănătate, Cultură, Agricultură, Transport, Interne, Muncă, Păduri, IMM, Justiţie şi Economie, conform unor surse politice”.
 • Etnia țigănească are 5 reprezentanți în noul Parlament: Mădălin Voicu, Damian Drăghici, Nicolae Păun, Elena Udrea și Oana Mizil.
 • Andrei Pleșu a crezut că „mai merge” ca înainte: cu osanale învelite în bani. Însă cititorii l-au sancționat prompt…Unul dintre ei:

pentru Plesu Semn că trebuie să schimbe fuzelajul lingvistic dacă mai vrea să zboare pentru cineva…

 • E vorba despre România! „Principala concluzie a anchetei este că lucrătoarele sexuale sunt agresate de mulţi dintre bărbaţii cu care intră în contact: clienţi, poliţişti, proxeneţi. Concret, seară de seară, femei care se află în situaţii de vulnerabilitate socială şi medicală se confruntă cu injurii, amenzi, confiscarea prezervativelor, bătăi şi violuri. Mai mult, experienţele altor ţări mai dezvoltate arată că sancţionarea femeilor sau a clienţilor determină ascunderea fenomenului şi amplificarea abuzurilor”.
 • Idem: „Rezultatele studiului arată că majoritatea prostituatelor (76%) îşi desfăşoară activitatea pe stradă. Alte locuri de practicare a sexului comercial sunt barurile (13%) şi apartamentul (5%). Peste jumătate dintre prostituate (51%) au între 18 şi 24 de ani, 26% se încadrează în grupa de vârstă 25-30, cele peste 30 de ani sunt în procent de 16%, iar 6% dintre prostituate sunt minore. Un aspect surprinzător al studiului este că peste jumătate dintre aceste femei au un partener stabil, în timp ce 46% nu se află într-o relaţie. În plus, 56% dintre prostituate au cel puţin un copil de care trebuie să aibă grijă”.
 • Idem: „Viaţa femeilor care practică sexul comercial nu este uşoară, se arată în studiu. Aproape jumătate (44%) au spus că s-au simţit respinse de către societate din acest motiv. Dintre cele care se consideră respinse, 38% au acest sentiment în cadrul familiei, 24% printre prieteni, vecini sau cunoştinţe, iar 17% se simt respinşi de autorităţi şi angajatori. Mai grav este faptul că 16% dintre prostituate susţin că li s-a întâmplat să le fie refuzate servicii medicale din cauză că practică sexul comercial. De asemenea, lucrătoarelor sexuale le este încălcat dreptul la viaţă privată şi la imagine. Aproximativ 21% dintre aceste femei au declarat că au fost filmate forţat în timpul unei acţiuni a forţelor de ordine”.
 • Despre catedrala Sfânta Sofia de la Constantinopol.
 • La – 41 de grade Celsius…apa fiartă se transformă, în mod instant, în zăpadă:

 • Florin Pușcaș: „Când te numeşti intelectual, mare formator de opinie, acrobaţiile semnatice şi jefuirea cuvintelor de propriul conţinut este o – uite că iar o zic – sodomizare în toată regula”.
 • Idem: „Evenimente din vara acestui an s-au situat la limita legii. Liderii USL au procedat oricum, dar nu înţelept. Însă, dincolo de forţarea unor proceduri, de tentative de abuzuri, aceştia s-au supus normelor internaţionale. De voie, de nevoie, bucuroşi sau înjurând pe sub mustăţi, important e că nu le-au trântit uşa în nas observatorilor internaţionali (ba din contră), nu au scos armele, nu au ţinut cu dinţii de propriile ordonanţe dubioase. Pe scurt, nu au dat nicio lovitură de stat, nu a fost niciun puci. Statului de drept i-a fost încercată rezistenţa, dar nu l-a făcut nimeni ţăndări. Cel puţin nu mai abitir decât cele 140 de ordonanţe marca Boc, din 2011…”.
 • Stelian Tănase: „Ieri [17 decembrie 2012] Traian Băsescu a preferat să anuleze conferința de presă de la Cotroceni anunțată pentru ora 12.00 în care trebuia să anunțe în fața camerelor tv că l-a desemnat pe Victor Ponta candidatul propus de USL ca prim-minisitru. Nu știu dacă Băsescu a mai contramandat în 7 ani vreo conferință, dar am impresia că nu. Ieri însă i-a venit prea greu să se afle în fața televizoarelor în direct ca să îl anunțe pe Ponta – semn al marii lui înfringeri și umilințe”.
 • Începând din 2013, pușcăriașii [români] vor putea să navigheze pe internet și chiar să facă muncă de voluntariat în interesul comunității”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *