Ziua jurământului parlamentar

  • Astăzi, [19 decembrie 2012, la ora 13.00], toți cei 588 de senatori și deputați vor depune, rând pe rând, jurământul de credință, în Parlamentul României. Prima ședință de plen a Parlamentului va fi ținută de decanul de vârstă din noul parlament, și anume, academicianul Dinu C. Giurăscu, ales deputat din partea PC, pe 9 decembrie [2012]. Dintre cei 588 de parlamentari, 395 sunt ai USL, 80 ai ARD, 68 la PP-DD, 27 sunt de la UDMR și 18 mandate au fost repartizate minorităților naționale. Din cauza numărului foarte mare de parlamentari, există probleme atât la Cameră cât și la Senat cu privire la locurile unde vor sta parlamentarii. Sala de plen a Camerei Deputaților numără în prezent doar 501 locuri. Astfel că în cazul unei ședințe reunite de plen a Parlamentului, 87 de parlamentari nu ar avea unde să stea”.
  • Manuscrisele de la Marea Moartă sunt online.
  • Adrian Năstase: „Mǎ aşteptam ca luni, dupǎ consultǎrile “consensuale” de la Cotroceni, Bǎsescu sǎ ne ţinǎ o lecţie despre guvernarea responsabilǎ, despre prietenul lui din Siria (s-a discutat despre el la Consiliul European), despre cum îi va convoca la el, la Cotroceni, pe cei 600 de parlamentari, aleşi pe barba lui şi pe legea lui de uninominal. Nimic din toate astea. Nici mǎcar o lecţie serioasǎ despre cum vom controla noi marile bǎnci din Europa. În rest, pentru USL, greul de acum începe. Multe speranţe riscǎ sǎ se transforme în frustrǎri”.
  • Sunt – 5 grade Celsius la București…și bate vântul. 9. 27.
  • Victor Ponta (Antena 3, 12. 39…): Noul Guvern al României va avea 20 de ministere, 6 miniștri delegați, un vice-prim-ministru fără portofoliu.
  • Propunerile pentru Noul Guvern al României: Liviu Dragnea, Daniel Chițoiu, Gabriel Oprea, Daniel Constantin, Radu Stroe, Titus Corlățean, Mona Pivniceru, Mariana Câmpeanu, Varujan Vosganian, Constantin Niță, Relu Fenechiu, Rovana Plumb, Lucia Varga, Mircea Dușa, Remus Pricopie, Eugen Nicolăescu, Dan Nica, Daniel Barbu, Maria Grapini, Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu, Liviu Voinea, Dan Șova, Mihnea Costoiu, Doina Pană, Cristian David, Mihai Voicu.
  • Victor Ponta a înmânat Presei Acordul de colaborare instituțională (Antena 3, 12. 50).
  • Antena 3. 13. 11. Parlamentarii se adună…pentru ședința festivă.

Dinu Giurescu, Sedinta solemna a Parlamentului, 19 dec. 2012

  • Radu Tudor: „Am simtit o emotie puternica. In ultimii 2 ani, alaturi de academicianul Giurescu, am realizat o serie de emisiuni pe care le consider foarte reusite. “Punctul de intalnire” a fost platforma de relansare a unor argumente solide pentru redescoperirea demnitatii, a identitatii nationale si a valorilor romanesti. Au fost zeci de ore despre istorie, politica, economie. Pe linga cultura generala fabuloasa pe care o poseda si un spirit patriotic decent dar foarte bine conturat, domnul academician Giurescu este, inainte de toate, un om de mare bun simt. N-aveti idee cit este de emotiv, de precaut cu vorbele, de manierat. Toate la un loc tin de ceea ce numim indeobste “os domnesc”. Multumesc academicianului Dinu C Giurescu pentru extraordinara lectie de viata pe care mi-o ofera la cei 85 de ani impliniti (pe 17 Februarie implineste 86 de ani!)”.
  • Crin Antonescu a fost ales, miercuri seară [19 decembrie 2012], preşedinte al Senatului, cu 136 de voturi “pentru” şi 9 “împotrivă”, iar noul Birou Permanent a fost validat de către plenul acestei Camere”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *