Postmodernitatea nu e un concept ci o realitate de facto

 • Și pentru că e o realitate socială ce permite o abordare nihilistă, disprețuitoare, arogantă a lucrurilor, tocmai de aceea oricine poate fi demitizat, caricaturizat, „desființat” informal/ pe nepusă masă.
 • Un mic exemplu: homosexualii români și-au bătut joc de preoții ortodocși români și de veșmintele noastre într-un calendar pe care l-au făcut. L-au mediatizat pe o platformă americană…și la care mediatizare Biroul de presă al Patriarhiei Române a reacționat prompt. Iar ambele părți și-au spus punctul de vedere și îl pot nuanța continuu…pentru că postmodernitatea presupune și atacul și replica.
 • Însă replica, în postmodernitate, trebuie să fie pe măsura atacului…dacă vrei să fii ascultat. Ei au vrut să facă show, să infuzeze online o știre de senzație, demitizatoare…iar noi ar trebui să ne legăm de punctele cheie ale ideologiei gay, de „mărcile” lor și să le demitizăm în același fel. Tot la fel de vizibil și în termeni inechivoci. Dar pentru asta trebuie să îți studiezi adversarul, să îl cunoști din apropiere, să îi vezi punctele slabe…așa cum au făcut-o și ei.
 • E însă creștinească replica dură? Dar sunt corecte, din punct de vedere uman și legalcalomnia și bătaia de joc gratuită la adresa unor simboluri, a lucrurilor sfinte? Iar dacă nu e corect atacul…nici replica dură nu e cu totul corectă…însă e necesară.
 • Și o să avem, din ce în ce mai mult, lucruri necesare de făcut…dureroase pentru noi sau pierderi de timp…dar pe care ideologiile timpului ni le impun cu forța între subiectele predicatoriale ale amvonului.
 • În Egipt, pe malurile Nilului, s-a descoperit un obelisc de 42 de metri, din granit și care cântărește circa 1.200 de tone. Și oamenii de știință se minunează cum de au putut să șlefuiască oamenii de atunci, cu asemenea dexteritate, granitul, care e atât de dur. Și cum de au putut să cioplească un asemenea colos. Adică pe acesta:
 • obelisc
 • 7 file audio downloadabile, cu Albert Einstein vorbind, înregistrate între 1930-1950.
 • Iar dacă nu îți prezervezi imaginea, glasul, amintirile, opera…și nu le lași posterității…n-are de unde să știe despre tine.
 • Claudiu Bălan: „„Fie ca lumina sfântă a Nașterii Domnului să strălucească în sufletele voastre iar căldura și pacea lui Hristos să vă îmbie inimile spre bucurie, comuniune și îndelungă răbdare!”. E [un mesaj] frumos. Dar dacă știi că persoana care-ți trimite acest mesaj nu ți-a vorbit niciodată despre Dumnezeu, sau foarte rar, atunci de unde atâta sensibilitate teologică în mesajele pe care le trimite? Dacă eu știu că prietenul sau amicul care mi-a dat acest mesaj e o persoană insensibilă, care vorbește vulgar și în subiectele noastre de discuție nu am discutat niciodată de Nașterea Domnului, de pacea lui Hristos, de comuniunea în viața Bisericii, atunci cum să cred că așa, deodată, în seara de Crăciun, acest om devine atotștiutor și interesat de duhul acestei sărbători, având puterea sufletească de a transmite astfel de sentimente”.
 • Pensionarii germani sunt trimişi, datorită diferenţelor substanţiale de preţuri, în cămine de bătrâni din Europa de Est şi Asia, în ceea ce a fost numit un proces de „deportare inumană”, informează publicaţia Daily Mail, citată de Mediafax. Din ce în ce mai mulţi bătrâni sau persoane aflate în nevoia unor îngrijiri medicale sunt trimişi în afara ţării din cauza costurilor uriaşe din ţara lor. Cercetătorii au observat că 1.146 de pensioanri germani locuiau în azilele din Ungaria în 2011, peste 3.000 în Cehia şi aproximativ 600 în Slovacia, precum şi în ţări ca Spania, Grecia şi Ukraina, dar şi Thailanda sau Filipine. Potrivit Biroului federal german de statistică, aproximativ 400.000 de bătrâni se află în imposibilitatea de a-şi permite internarea într-un cămin, deoarece speranţa de viaţă a crescut, în timp ce pensiile au rămas la acelaşi nivel”.
 • Regimul comunist de la Beijing a înăsprit reglementările în domeniul Internetului, în cadrul pachetului de măsuri destinat „protecţiei informaţiilor personale”, anunţă agenţia China Nouă, citată de BBC News online”.

2 comentarii la „Postmodernitatea nu e un concept ci o realitate de facto”

 1. Cred ca va inselati cand spuneti ca „homosexualii romani si-au batut joc de preotii ortodocsi romani”.

  In primul rand, nici macar reporterii nu au reusit sa afle identitatea celor care au facut calendarul, poate ca sunt sau poate ca nu sunt homosexuali, si la fel de bine poate ca sunt sau poate ca nu sunt romani. Oricine poate sa cumpere haine bisericesti (lucru pentru care nu sunt de vina homosexualii romani, ci goana dupa profit a vanzatorilor de haine bisericesti as spune).

  Si nu cred ca intentia a fost de batjocura, ci poate mai degraba s-a incercat sa arate si o alta fata, mai putin cunoscuta a lucrurilor,Nu mi se pare foarte grav acest calendar, cred ca sunt alte lucruri mult mai grave care se intampla cu Biserica Ortodoxa (mai ales din interior) si pe care le-ati evidentiat si dv, cum ar fi certurile si dezbinarea intre ortodocsi, lipsa filantropiei, falsii profeti, riscul de scindare, competitia intre BOR, Biserica Rusa si Biserica Greaca, etc.Calendarul acela e mai mult o carte de colorat pe langa adevaratele probleme ale Bisericii – parerea mea.

  1. Domnule Răzvan,

   dumneavoastră puteți fi unul dintre promotorii acestei mascarade!

   Pentru că problema homosexualilor nu este „curățenia” în Biserică ci „argumentarea” propriului viciu.

   Numai că viciul nu se poate niciodată argumenta…oricât de mulți sunt cei care îl practică.

   Că e vorba de perversitate sexuală, ca în cazul dumneavoastră, că e vorba de droguri, de avariție, de lăcomie…viciul/ patima e tot un rău…nu o calitate .

   De aceea, pentru oamenii echilibrați, de bun simț, încercările dumneavoastră de a populariza viciul prin denigrarea Bisericii nu devin atuuri ale comunității dumneavoastră sexuale…ci tot atâtea momente de penibil.

   Și pentru acum…și pentru altădată, orice publicitare pe seama Bisericii…e o ghetoizare și mai mare a comunității gay…și nu un câștig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *