Skip to content
Să nu refuzi evidențele!
- „O treime din mâncarea cumpărată de români ajunge la gunoi iar de Sărbători, pubelele de gunoi se umplu până la refuz. […] Românii nu sunt singurii în rândul ţărilor europene care fac risipă de alimente. Europenii aruncă anual peste 220 de milioane de tone de mâncare la gunoi, în timp ce 1 miliard de oameni din lume mor de foame”.
- Pe 11 ianuarie 2013, în Cehia, au loc alegeri prezidențiale. Va fi învestit Obama pe 20 ianuarie pentru al doilea mandat prezidențial. Pe 22 ianuarie au loc alegeri în Israel. Pe 4 februarie 2013: Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului. Pe 8 aprilie 2013 se împlinesc 40 de ani de la moartea lui Picasso. Pe 23 iunie, în Tunisia, au loc alegeri generale.
- Căci dacă refuzi evidențele trăiești într-o lume imaginară.
- „Dorel Gălan (35 de ani) este preot de 11 ani şi de câţiva ani se implică în proiecte de zeci de mii de euro prin care ajută oamenii. Prin ultimul proiect coordonat, cel în valoare de jumătate de milion de euro, a deschis şi un mic sediu în centrul Clujului, sediu care aduce cu un mic AJOFM pentru că acolo se ţin cursuri de antreprenoriat şi şomerii pot vorbi cu un consilier psihologic care îi ajută să vadă ce alte aptitudini au şi ce cursuri de reconversie profesională li s-ar potrivi. Optimist, cu o gândire mai mult decât occidentală faţă de colegii săi cu sutană, Dorel Gălan spune că proiectele europene în care e implicat sunt o extensie a activităţii sale”.
- „Sergiu Nicolaescu a decedat joi [3 ianuarie 2013], la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită”. La 82 de ani.
Interesant articolul despre parintele Galan. Din punctul meu de vedere insa, consider ca este abia inceputul unui ajutor mult mai substantial: acela de a convinge oamenii ca doar impreuna pot reusi.
Adica la nivelul comunitatii locale pot fi dezvoltate proiecte mult mai ample, proiecte la care pot participa mare parte dintre membrii acelei comunitati si care pot defini specificul zonei respective.
O regiune poate fi favorabila viticulturii, sau legumiculturii.
Daca insa oamenii nu reusesc sa se organizeze si sa schimbe produsele specifice zonei din care provin cu altele, din alte zone, tot de stricta necesitate, in van este efortul lor.
Insa pentru asta este nevoie sa se schimbe mentalitatea oamenilor, sa inteleaga ca trebuie sa renunte la confortul individual in care se complac de multa vreme, in favoarea bunastarii comunitare.
Dar, pentru asta, este nevoie de jertfa, de modele si de exemple care pot fi acceptate.
http://www.agrointel.ro/4133/povestile-micilor-producatori-care-reusesc-sa-vanda-chiar-si-in-hipermarket/
http://www.agrointel.ro/4266/agricultura-ecologica-la-manastire/